Прага – тема 2

• 68 042
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
И на мен не ми хареса бутилираната вода. Да не говорим, че като ходихме до Карлови Вари направо се бях обезводнила цял ден да карам на 100 мл вода. Тръгнах аз само с една празна бутилка, нали на минерални извори отиваме. Това беше най-отвратителната вода, която съм пила в 48 годишния ми живот. От всичките извори опитах - от гадна по-гадна.
Вечерта, като се прибрахме в хотела, понеже нямаше откъде да купя бутилирана, пих вода от чешмата. Ами... жива съм.
Хората в автобуса също споделяха, че не им харесва бутилираната вода.

# 706
Карловарската вода е лечебна, с висока минерализация, не е за пиене ей така, освен това и разхлабва.

# 707
  • Русе
Карловарската вода е лечебна, с висока минерализация, не е за пиене ей така, освен това и разхлабва.
Какво значи "ей така"? Аз не живея  в Карлови Вари, за да я пия ежедневно. Отишла съм за няколко часа. Екскурзоводката ни изпи от всеки един извор по едно бърдуче от по 250 мл. Не съм забелязала да търси тоалетна.

# 708
Ей така - в смисъл по повече от литър на ден. Пие се с лечебна цел за различни заболявания. Вкусът се определя от минерализацията.

# 709
  • There I was on a July morning
И аз още помня минералната вода в Карлови Вари. Това е най-гадната вода, която съм пила през живота си.

# 710
Изобщо не ми е направило впечатление, че не им е хубава водата. Но, все пак в Прага се набляга на хубавата бира, за който не му харесва водата. Тая година специално ще пробвам тая в Карлови Вари, да видя дали е така, както казвате.

# 711
  • София
Брутално солена е, но горещо препоръчвана при редица заболявания. Бутилираната, обаче, обезсоляват частично според мен.
Аз опитах от любопитство от всички извори, които намерих.

# 712
Ако живея в Прага  вода не ми требе.

# 713
  • София
Да пиеш, и да си жаден ,е сигнал за диабетно състояние. Не бих се смяла изобщо на такова нещо, но вие си знаете.

Диагнози в болницата, не в бг мама. 😉

# 714
Да пиеш, и да си жаден ,е сигнал за диабетно състояние. Не бих се смяла изобщо на такова нещо, но вие си знаете.

Диагнози в болницата, не в бг мама. 😉
Каква диагноза, обърнете си внимание. От 25 години живея в Прага, и не ожаднявам от водата все повече и повече. От никой друг не съм го и чувала, само от вашия пост.

# 715
Билети за самолет до Прага по кое време на годината са най изгодни от Варна или краен случай София? И от коя компания?

# 716
Здравейте, ще пътуваме до Прага с кола, мислим да отседнем в Мала страна, близо до детския остров(?) и не мога да се ориентирам там в някаква платена зона за паркиране ли ще сме. Идеята е да си оставим колата до хотела и да се разхождаме пеша или с градски транспорт. Може ли да ме ориентирате малко Simple Smile

# 717
Това усещане за жажда може да се получи и при смяна на водата. Обикновено отнема няколко дни на организма да се настрои. Къде я пратихте жената..

# 718
Ние летяхме от Варна за около 30 лв  на отиване (четв.) и 200лв. връщане(пон.). Дъщеря ми ги урежда и не претендирам да съм съвсем точна. Само запомних, че има два пъти седмично - в четвъртък - евтин и в понеделник - скъп

# 719
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Имам следното питане: обмисляме пътуване до Прага, но като изходна точка за други градчета. В Прага сме ходими много пъти, включително и в замъците, които са в близост. Сега ми се иска да отидем до Чешки Крумулов или Чешки Будьовице. Там в близост е и Хлубока. Интересува ме следното:
1. В кое от двете градчета си заслужава да се отседне за няколко дни и има ли удобен транспорт примерно от Будьовице до Крумулов за еднодневна разходка, както и до Хлубока?
2. Има ли влакове от Прага до Крумулов или до Будьовице и на кои фирми е удачно да се ползват (търсих на RenFe ама не видях да има от Прага до там).

Ще съм благодарна, ако някой сподели опит.

Общи условия

Активация на акаунт