Не ми се ходи на бал

• 13 114
  • 156
  •   1
Отговори
# 135
  • Далече, далече
На мен ми е много по-лесно да общувам с американци, отколкото с българи, колкото и ужасно да звучи това. Аз дори не харесвам културата им и начина им на живот.

Преди много години, бях 18 годишна студентка с почти нулев житейски опит, в интернет се запознах с 30-годишен руски адвокат, който работеше в Германия. Нямахме абсолютно нищо общо, освен достатъчно свободно време. Винаги ми  беше приятно да си пиша с него и винаги намирахме за какво да си пишем.

# 136
Zemfir@  дам. В Щатите ли живееш?

# 137
Възможно е хората в чужбина все пак просто да го приемат такъв, какъвто е. На запад поне няма чалгари и кифли, та на тях може и да им се стори съвсем нормален.

Оооо, има, повярвай ми. Чисто в музикален аспект, може би не, но като манталитет със сигурност да.

# 138
  • Далече, далече
Zemfir@  дам. В Щатите ли живееш?

Не, в България. Общувах с американски доброволци, които по начало си бяха мили хорица. Продължаваме да общуваме по интернет.
Имах приятелка американка, която ми беше уредила при кого да живея в Лос Анджелис, но пусто, не можах да се добера до виза. Това беше доста отдавна. Сега не напирам да живея там.

# 139
Zemfir@ когато заживее; сред тях в тяхната държава ела и коментирай живота сред тях.  

# 140
Judy на твоя територия общуваш с тях ? имате ли конкурентна обстановка?

Не мога да обобщя - различно е, имала съм професионални и чисто лични отношения.
Най-гаднярско беше номерчето, което се опитаха да ми изиграят от наша адвокатска кантора - такава кал, неописуема гадост.

Но това е също без значение за темата и повода. Човекът не се кани да върви да учи в Щатите. А и "Щатите" всъщност не са унитарна еднонационална държава.
България е все още не много отворена държава, което се отразява на постоянно живеещите в нея. В чужбина, като студент, е много по-вероятно да се срещнат по-различни хора. Има университети с над 50% студенти-чужденци от цял свят. У нас няма такива учебни заведения и няма такава среда. Въпросът бе, че в България изборът на среда е много по-малък. Особено ако става въпрос за по-малък град или конкретно училище с определен профил, което не се сменя просто ей-така. Има правила за смяна на училищата в гимназиален етап и най-често, освен, че се иска родител да се съгласи, докато не си пълнолетен, се искат и приравнителни изпити.

# 141
Ако говорим конкретно за "училищния живот", всички сте гледали американски колежански филми и знаете, че там се делят на "готини" и "смотаняци", "унижаващи" и "унижени". Аз съм ходил на бригади в Америка и чалга манталитетът си го има и там.
Ако сте забелязали нашите чалгарки преди всичките бяха като копия на Памела Андерсън - големите цици, перхидроли, букли, сега се правят на Ким Кардашян, така че и там си го има, не сме открили топлата вода.

# 142
  • Далече, далече
Zemfir@ когато заживее; сред тях в тяхната държава ела и коментирай живота сред тях.  
Не ми е нужно да го правя.
Авторът ще живее в Белгия сред студенти от най-различни националности.
Стига сте го плашили - на него му трябва да се разбира със съквартирантите си и да има 1-2 човека от неговия курс, с които да си помагат взаимно.

# 143
Judy , Zemfir@  сякаш слушам французи, например, да разправят как в България всички са мургави и крадат . Докато не живееш и не си учил на тяхна територия не можеш да гарантираш нещо , което е презюмция.
Zemfir@ не е добре да се дават напразни надежди, че в чужбина всичко е пепел от рози и лунна светлина. Нормално си е . Както на всякъде. Имат малко по-добра база, но хората са си хора, студентите и те ... червен килим няма постлан пред никого, с цветя не го замерват и японски любезности само в Япония. 

# 144
  • Далече, далече
Никой не му е обещавал рози и червен килим.
Мисля, че е ужасно непознати хора във форума да му правят анализи и да му казват как няма да се справи, защото имал проблеми с общуването.
Всеки човек има свой път и свой късмет в живота.

# 145
Нищо подобно няма писано тук. Но да не разводняваме излишно. Вече поясних какъв е позитивът на промяната, която планира човекът. Разликата във възможностите за избор си е неоспорима. А кой персонално как се чувства е без каквото и да било значение в случая.

# 146
Хахаха това последното беше весело.

# 147
Продължавайте да пишете,темата има потенциал, а въпросът дали  ще отида или не става все по- неясен.Малко се оляхте с това, че едва ли не всеки ден ме затварят в тоалетните, но както и да е.

# 148
Е подай сламка за писане. Изчерпихме се. Hug

# 149
В крайна сметка, и да отидеш, и да не отидеш, к'во от т'ва?
Не става въпрос за година, месец, седмица. Някакви 4-5 часа. Не е чак толкова важно решение, от което да зависи живота ти.
Колко по-решаващи избори ти предстои още да правиш, ехее.
Ако за всяко нещо се налага да сондираш мнения, никога в нищо няма да бъдеш сигурен. Действай смело, така както ти подсказва интуицията.

Общи условия

Активация на акаунт