Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 50

• 46 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
3 пъти имах зацапвания, като първия беше сериозно кръвотечение. Sad Веднага ходих на лекар. Всичко беше наред с бебето.
Зацапванията не винаги са свързани с най-лошото, но са индикация за проблем.

# 706
Току що от там се връщам, на вратата на спешното се засякох с явно дежурният лекар и една сестра които тръгваха на някъде с линейката. След което друга сестра се направи че не ме видя и викнах по нея ‘добър вечер’’ спря се, споделих проблема но ми каза ооо миличка тук няма АГ специалист от 10 години намирай си кой да те кара и тръгвай там където ти водят бременността... та ето за това говорех по рано за малките градове....

# 707
Никой не отрича, че в малките градове е така. И аз живея в малък град. Но със сигурност на близо има къде да отидеш.

# 708
Mihaela Nikolova 579120 , моме, ако държиш на тая бременност хващай някой с кола и да те кара на лекар. Какви са тия оправдания малко-голямо населено място?! Само ти ли живееш в него?

Аз не мога да разбера такова биволско спокойствие, вероятно защото това дете го чакам 3 години ...

Зацапването може да бъде от механично нараняване, ако си правила секс снощи до отлепяне на плодния сак. Няма как да те прегледаме по интернет.

# 709
Момичета довечера съм на суши, мога ли да ям суши с пържена скарида и пиле?

# 710
Момичета довечера съм на суши, мога ли да ям суши с пържена скарида и пиле?

Ако не е сурова рибата - да. С пиле естествено, че може Simple Smile

# 711
Здравейте, на някой от вас поставял ваксина за тетанус по време на бремеността. Вчера ме охапа котката, и звъннах на гинеколога си и той каза че няма проблем да ми сложат ваксина, и  естественно се ваксинирах. Но въприкитова съм малко притеснена.

# 712
  • София
В тая ваксина няма жив вирус... безвредна е за бременни и за небременни

# 713
Здравейте, на някой от вас поставял ваксина за тетанус по време на бремеността. Вчера ме охапа котката, и звъннах на гинеколога си и той каза че няма проблем да ми сложат ваксина, и  естественно се ваксинирах. Но въприкитова съм малко притеснена.

Няма никакъв проблем, не се притеснявай. Тук в Англия предлагат ваксина повреме на бремеността, която се води за специфичен тип кашлица, но тя всъщност е комбинирана за няколко неща, едното от които е тетанус. Напълно безвредна е, даже всъщност достигайки до бебето го предпазва и него (зависи от седмицата, в която си де, но ако си след 16г.с. е така).

# 714
Благодаря Ви за отговорите. Иначе съм в 20 г.с. и в събота съм на фетална морфология и тогава ще се пооспокоя, добре че съм изкарала токсоплазмоза, че кой знае в какъв шок щях да изпадна.

# 715
[

Не че от ухапване би хванала токсоплазмоза... Изследвай котката за всеки случай, 30лв е теста за токсоплазмоза.
Ти с изследване сега ли установи, че си карала токсоплазмоза или си го знаеш от преди? Питам, защото мин месец се изследвах, и двата реда бяха отрицателни и още не съм говорила с лекар за това, но предполагам, че единя ред е дали съм карала преди.

quote author=♡~☆~z~☆~♡ link=topic=1030826.msg36736063#msg36736063 date=1526398980]
Благодаря Ви за отговорите. Иначе съм в 20 г.с. и в събота съм на фетална морфология и тогава ще се пооспокоя, добре че съм изкарала токсоплазмоза, че кой знае в какъв шок щях да изпадна.
[/quote]

# 716
Преди да забременея съм си правила изследването, за текуща инфекция Im беше отрицателно, за изкарана Ig беше положително. След като забременях пуснах още едно изследване и резултата беше същия. Ходих и при специалист паразитолог и той потвърди изследванията и каза че всичко е наред. Дори ми каза че токсоплазмоза се хваща по-често от не добре измити плодово и зеленчуци и не добре термимчно обработено месо от колкото от котките.

# 717
Здравейте, някой може ли да ми каже какво значат съкращенията
ATD , OFD , HL, ASD, P ?

# 718
Мами някоя от вас мазала ли се е с бебешко олио вече съм към края на 5тия месец и с нищо не съм се мазала още  имам на johnoson's baby дали ще навреди на бебчо или да ми препоръчате нещо от което сте доволни Blush

# 719
Мами някоя от вас мазала ли се е с бебешко олио вече съм към края на 5тия месец и с нищо не съм се мазала още  имам на johnoson's baby дали ще навреди на бебчо или да ми препоръчате нещо от което сте доволни Blush

Аз се мазах с бебешко олио на Мустела. Ми нямаше кой знае какъв ефект, само дето миришеше хубаво. Joy Но си е до кожа все пак. Няма как да навредиш на бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт