Сватба, булките на 2019

• 79 745
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Казваш им какво ще искаш от тях - украса за ресторанта, за колата, бутониери, кутия за подаръци, книга за пожелания, покани, чаши, да ти предложат диджей, фотограф, видеооератор и т.н., обясняваш подробно как си представяш украсата, след което ти изготвят оферта и ти казват колко ще струва. Другият вариант е да отидеш и да кажеш бюджетът ми е еди си колко и искам това, това и това и те да ти кажат дали могат да се вместят в тази сума или не и, ако не могат, какво могат да направят за тези пари. След като кажеш какво искаш, ще ти изброят още неща, за които може да не си се сетила, с цел да не пропуснеш нещо. Общо взето е това. Simple Smile
Някаква представа в какъв ценови диапазон варират имате ли?

# 181
По-скоро ти си определи колко пари би дала за финтифлюшки. Има агенции, дето искат по 300 лв. да украсят булчинската маса... Simple Smile

Фотографи и видео има от 500 до 2500 лв. Същото важи за роклите.

Моят съвет е да си определите приоритети - пера, от които няма да пестите. Примерно снимки или видео, или халки, или рокля, каквото ви е на сърце. За всичко друго слагате една горна граница, над която при никакво положение няма да минете. Събирате всички пера, слагате 10% отгоре за непредвидени разходи и това е целия сватбен бюджет. Като започнете да купувате нещата​, следите да не го надхвърлите и записвате кога какво сте платили. И изобщо не се срамувайте да кажете на някоя сладкодумна агентка, че бюджетът ви е по-малък, отколкото тя предлага. Иначе украсата на булчинската​ маса може да стигне и 500 лв... Wink

# 182
Роузи е права. Агенциите се опитват да ти пробутват всевъзможни неща. Аз от агенцията исках единствено украса с живи цветя в ресторанта. Аз в Русе ходих на няколко места да питам и цените бяха около 1000лв. Една жена ми каза около 700, но тя не е агенция, а има цветарски магазин, преди години е имала агенция, сега не съм много сигурна дали още съществува. Честно казано ме е яд, че не я наех нея, а избрах агенция, от която не съм кой знае колко доволна.

# 183
А не е ли по-евтино да си дадеш поканите на някоя фирма за принт? Аз лично искам ИС чистена бяла покана с вдлъбнат принт без ленти, дантела, украси...Агенциите едва ли имат собствени машини. Предполагам, че поръчват и слагат надценка.

# 184
Момичета запазихте ли вече фотограф Simple Smile Ние утре ще имаме първа среща с нашия Simple Smile
Имам някои въпроси..
.....Каква оферта са ви дали като цена и какво включва ( включва ли снимки на хартиен носител )?

# 185
В нашата оферта няма снимки на хартиен носител, доколкото помня, но не съм ги и мислила. Веднъж като имаш файловете може да си изкарваш колкото снимки си искаш в какъвто си искаш размер и на каквато ти харесва хартия Simple Smile

# 186
Ние имаме фотограф вече. В нашата оферта също не влизат снимки на хартиен носител. Евентуално да не би да имаш предвид албум? Някои фотографи предлагат и тази опция - трябва да поразпиташ вашия. Simple Smile
По принцип искат доста пари за подобни албуми, ние лично няма да правим, смятам че после може да се изкарат снимките, на които човек държи Simple Smile
За украсата ние също мислим да ползваме флористка. Ако човек знае какво иска може директно да попита дали ще може да му се направи. В пинтерест има изобилие от идеи. Simple Smile

# 187
А не е ли по-евтино да си дадеш поканите на някоя фирма за принт? Аз лично искам ИС чистена бяла покана с вдлъбнат принт без ленти, дантела, украси...Агенциите едва ли имат собствени машини. Предполагам, че поръчват и слагат надценка.

По-евтино е, разбира се. Пробвай Офсет груп, Офис 1, Джей Пойнт...

# 188
Бъдещи булки,
С две ръце препоръчвам водеща за сватба Роси Колева и нейният DJ.
Направиха уникално тържество на сватбата на синът ми.
Предлагат нещо съвсем различно като игри, обичай и т.н.
Нищо общо с други сватби, на които сме били. Имайте предвид обаче, че я резервират от година по-рано.

# 189
fatalina, благодаря за информацията!
Все пак може ли малко повече подробности Simple Smile Ще съм благодарна. Може и на лично.

# 190
  • Beyond the stars
Моят съвет е да си определите приоритети - пера, от които няма да пестите. Примерно снимки или видео, или халки, или рокля, каквото ви е на сърце. За всичко друго слагате една горна граница, над която при никакво положение няма да минете. Събирате всички пера, слагате 10% отгоре за непредвидени разходи и това е целия сватбен бюджет. Като започнете да купувате нещата​, следите да не го надхвърлите и записвате кога какво сте платили. И изобщо не се срамувайте да кажете на някоя сладкодумна агентка, че бюджетът ви е по-малък, отколкото тя предлага. Иначе украсата на булчинската​ маса може да стигне и 500 лв... Wink

+10

Аз ползвах (и за ремонти, обзавеждане, сега и за бебето по същата схема действам) екселска таблица с бюджет-реално платено и разлика, като с формули автоматично се калкулираше. Удобно е да придобиеш цялостна представа + да знаеш на къде се движиш и какво се случва.
В този сайт намерих примерен вариант https://creativvo.com/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD … 0%B6%D0%B5%D1%82/

# 191
Привет булчета, днес докато се рових отново по сватбени страници попаднах на нещо интересно. Сватбена агенция, която набира скорост все още имат качени снимки само от 3-4 сватби, което ме навежда на мисълта, че цените ще бъдат доста по-добри от тези на останалите. Писах им съобщение ще ви дам повече информация след срещата ми с тях. Аз ще заложа на по-семпла украса и смятам, че ще ми свършат доста добра работа. Medena events се казва във ФБ Blush  В петък ще дам повече информация.

# 192
  • София, България
Включвам се във вашата тема да ви кажа, че има една софийска сватбена агенция (аз лично нямах агенция), за която се носеше славата, че не взима безбожни пари, а работи добре - "Alexa" се казва Simple Smile Можете да ги препитате и тях ако имате нужда, а знам че са доста заети и търсени. Успех!

# 193
Здравейте момичета , срещнах се с тази нова агенция, за която споменах. Искам да ви кажа, че момичето ми направи изключително добро впечатление, много мила, усмихната и лъчезарна. Обясни ми всичко, каквото предлагат, разглеждаме и много снимки и стигнахме до решение, относно украсата. Тя ще ми настанява гостите и ще бъде координатор на събитието, искам да ви кажа, че цените им са страхотни. Аз Тома неверни естествено поисках на следващата среща да направим една пробна маса за гостите и вариации за булчинската.

# 194
Супер изглежда! Simple Smile И ние сме се спряли на подобен вариант с кръгли вази, пълни с перли и цветя Simple Smile Много красиво и според мен нещо много важно - не е високо и хората могат да виждат стоящия насреща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт