КОЗИРОГ или СТРЕЛЕЦ - бебчо ще е хубавец! - ДЕКЕМВРИ 2006!

• 24 797
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
здравейте днес бях на доки и ми каза че бебо е добре развива се нормално и пулсът му е добре вече сме 7,7см.и отговаря на 13 седмица в коята съм и аз много се радвам.не ми се гади  засега това е от мен а вие как се чувствате бъдещи мами 

# 91
  • Пловдив
Здрасти, DESIDM

Аз съм горе-долу на същия етап от бременността си като теб и изобщо не ми се гади.  А при първата си бременност ми беше лошо non-stop и бях заприличала на скелет newsm45. Тогава родих момче и честно казано много проблеми ми създава и сега. Надявам се този път да се появи едно сладко кротичко момиченце newsm07....

Вчера и аз бях на лекар и докторът ми каза, че матката ми е обърната. Какво ли ще означава това?

# 92
zdravei Vella,

pojelavam ti momi4entseto, no nai-ve4e ti pojelavam da ti e jivo i zdavo. a za problema s matkata doktora ne obesni li pove4e. tezi xora mai nyama da se nau4at da ni obesnyavat bez izri4no da gi pitame, a za da sme podgotveni s pitaniata ni tryabva pogotovka  taka 4e ne6ata malko mai se vartyat v krag  . Na tvoe myasto bix go pritesnila pak i bix go pitala. kasmet 

# 93
  • Düsseldorf
Лиа 25: Навсякъде важи правилото 7 дни болничен, за повече трябва да стоиш няколко дни в болница...

# 94
  • Düsseldorf
Велла: И на мен ми бяха казали, че ми е обърната матката, но че това не е проблем, пък после се оказа, че не е ... Но това тъй или иначе не е страшно, просто е разположена по различен начин...

# 95
  • София
Вчера и аз бях на лекар и докторът ми каза, че матката ми е обърната. Какво ли ще означава това?

Обърнатата матка не е нищо страшно, среща се при доста жени (мисля, че статистически беше към 10% от жените) и си е просто физиологична особеност. Преди години някои гинеколози казваха, че евентуално това е проблем при забременяване на жената, но вече мисля, че никой свестен лекар няма да каже такава глупост. Единствено съветват при опити за забременяване жената да е по корем, а не по гръб за да стане работата newsm03. Не съм специалист, но мисля, че когато вече има бременност, матката си се обръща и заема нормално положение. С две думи - нищо страшно, просто е по-рядко и докторите затова го споменават, да си знаем (и аз съм така).
Поздрави!

# 96
Здравейте момичета! Simple Smile
Искам да ви помоля за помощ.
Другата седмица ще си правя всички изследвания необходими за момента. Моята лекарка обаче ми каза че Васермана и изследването за хепатит никъде в София май не ги правели по здравната каса. Вие правили ли сте тези изследвания и ако сте в коя лаборатория ги правят по здравната каса?

# 97
  • Düsseldorf
Ина: Мисля, че навсякъде се плащат на ръка рези изследвания...

# 98
Здравейте Sad
Много съм раЗтревожена.Бяхме на преглед вси4ко уж добре,но накрая лекарката каЗа да премери мисля,4е на български е някъква кост отЗад и по принцип тя не трябва да надви6ава 2,5.Ако надви6и тогава детето може да се роди с генети4ни дефекти.Е при мене първо иzмери 2,5 ,а после 2,7..И каЗа zа по сигурно да отида на специалист с такъв уред да премерил то4но.И в понеделник съм на тоя уред.Въпреки 4е каЗа,4е не и се вярва не6о да има на бебето,понеже се е опраzувало ве4е нослето,а при бебета с генети4ни дефекти по късно се появявало нослето,а и даун синдром и други такива са по 4есто сре6ани при жени над 30 години,а аЗ съм едва на 23.Но все пак вси4ко си има и своите иЗклу4ения и zа на6е успокоение 6е отида в понеделник да видят бебо обстойно.Но така ми се е свило на сърцето,4е едвам иЗдържам. Sad

# 99
  • София
Здравейте, момичета!

Включвам се и аз в темата - това ми е втора бременност, а терминът ми е на 21 декември!

Vessito не се тревожи - бебето е много малко и мърда, и винаги може да има отклонение някой и друг милиметър - изчакай спокойно прегледа в понеделник! На мен с първата бременност в началото на деветия месец двама лекари ми казаха, че бебето е много голямо /около 4-4,5 кг/ и ще се роди преди термин, но непознаха - преносих 5 дни и бебо се роди 3 килограма и половина.

# 100
Здравейте и от мен отново!
В понеделник тръгнах да си търся доктор, който да следи бременността ми. Първо ходих на 4 измерен апарат. Видяхме, че с бебо всичко е наред и се развива според нормите. Но пък доктора при който ходих не ми хареса. Не обръщаше внимание много много на въпросите ми и само се хвалеше с апарата си и през цялото време ми обясняваше какви са възможностите на новата му техника. После ходих на друг доктор. Вторият доктор ми отдели почти час. Отговори ми подробно на всички въпроси, които му зазадох. Останах много доволна. В крайна сметка се спрях на него. Озадачи ме само едно нещо: Той ми каза, че ми е рано да правя каквито и да е изследвания на този етап. Каза, в края на четвърти, в началото на пети ще направим всички изследвания. Та това е което ме озадачи. Тогава няма ли да е късно за изследванията? newsm78
Дайте съвет!

# 101
да ти кажа, че според мен е редно по-рано да се направят изследванията, аз поне така мисля. Като се записах в св.софия  веднага ми пуснаха изследвания.

# 102
  • варна
момичета, да се похваля. днес станах стринка. това значи, че на мъжа ми брат му си имат бебе. момиче. едно такова сладичко. бяло с розови буски. незнам, направо е страхотна- Сияна. уж съм раждала, знам какво е новородено, ама като го погледнеш това малко и невинно същество. супер е. дано всички си имаме такива здрави и хубави бебета.
а сега отиваме да празнуваме с таткото Grinning.

# 103
  • София
Vessito спокойно,изчакай да видиш специалиста какво ще ти каже и тогава се тревожи,може лекарката да не е премерила точно  HugV.Kuleva мойта лекарка в началото ми каза че 15-16 г.с. ще ме регистрира по-ранно нямало смисъл,без това всяка седмица съм при нея на ултразвук,но аз настоявах и по-ранно ме записа-платена консултация в Св.София,пак тя ми я води и веднага ми пуснаха изследванията.Така че искай по-ранно за да си спокойна Wink

# 104
  • Vaudreuil Canada
Здравейте и от мен - присъединявам се към групичката - с термин 21 декември. Това ще е първото ни бебче, а аз съм на 32 години.
За успокоение на Весито - съвсем накратко за 13 седмици и 6 дни /последния ден, в който това изследване се прави - или поне така пише по сайтовете/ нормата е под 2,8 - така че ти си в нормата. Надявам се, че втория видеозон ще успокои притесненията ти, но мисля, че и сега нямаш причини за притеснение.
Лека бременност мили майчета и сладки бебчета за празниците.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт