КОЗИРОГ или СТРЕЛЕЦ - бебчо ще е хубавец! - ДЕКЕМВРИ 2006!

• 25 030
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
di_   обзаведох те с  stork-boy  Joy

# 181
благодаря ти Hug

# 182
  • Vaudreuil Canada
Привет и от мен момичета.
Много съжалявам за загубените бебчета - страшно неприятно е, но се надявам това да е последната пречка по пътя към желаното бебче.  Hug
На мен напоследък определено ми се дояждат млечни продукти - явно бебо си казва какво иска да папа.
Ето два линка, ако не сте ги виждали вече - на английски са, но има доста интересни неща по дни за растящите бебета в коремчетата ни. Надявам се да са ви полезни.
http://www.pregnancy.org/pregnancycalendar/index.php
http://www.justmommies.com/pregnancy_calendar.php
А ето и един за размерите на бебето
http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html?
Аз още имам моментни стомашни неразположения, но сравнително леки и на рядко. Хапвам сладко и по много  Blush - после ми е тежко и мноооооооооого ми се спинка.  Tired

# 183
4естито ни пъвро мом4енце в папката,4естито на мама ди. Laughing
Сега е ред едно моми4енце да дойде,пуу пуу дано е мойто.. WinkАма каквото и да е де,да са zдрави4ки само. Hug
Ох,аЗ от 3 дена яко схва6ане на прасците и дори като вървя много ме болят,все едно съм с мускулна треска.Ако е така до края,не ми се мисли.. Close

# 184
Здравейте, момичета,
На мен пък не ми се гади въобще и не повръщам, но ми се хапва често и ако не хапна веднага ме заболява стомаха и после и да хапна пак ме боли. А като ям пък, не мога много и набързо да ям, щото ми пада тежко много бързо и после ми става лошо.

И нещо хич не ме влече сладкото. Вчера се насилих малко, ей така от психо-, да хапна кроасан с шоколад, но не ми се услади, както преди да забременея ми се услаждаше.

Блазе на di_  Wink , че вече знае 80% какво ще й е детенцето!
Пък аз и на зъболекар трябва да ходя..., и с тия превръзки през гърдите..., този месец все по доктори ще ходя. Моята лекарка май щяла да излиза в отпуска, иначе ми е на 26 или 27 прегледа при нея и нямам търпение да си видя съкровището.

Лека бременност и пазете се!  261uu

# 185
Понтес, моята гинеколожка ме посъветва да отида при Мазнейкова на 3D, каза, че около 14 седмица е най-добре, за да може евентуално да се открият някакви малформации (недай Боже!). После почетох по форума и имаше мнение, че Мазнейкова е много добра в началния стадий на пренатална диагностика, а Томова - другото светило - била по-добра в по-късен етап, когато се оглеждали органите един по един. При всички положения май се плаща. При Мазнейкова е 70 лв. ooooh! При Томова още не съм проучила, но май било по-евтино. Освен това четох добри отзиви за МЦ Фемина  и там има 3D. На по-късен етап може да ги наобиколя и тях:) Те правили запис на диск Simple Smile За моя преглед ще ви докладвам в петък след обяд - стискайте палци да няма нищо нередно  Praynig

Иначе си мислех, че съм приключила с лошото - но уви - от два дена не се чувствам добре. За яденето - ям, ама само защото съм гладна, а не защото ме влече нещо конкретно. Сладко пък изобщо. А от два дни не съм и много гладна... Единственото, което ме влечеше беше таратор, ама нещо и той ми опротивя. та не знам до кога така - аз по принцип обичам да си хапвам Simple Smile

# 186
  • sofia
привет мамчета!
  и аз вече повръщам през два-три дни, все още нямам апетит като преди, но все пак хапвам по нещичко. не съм качила нито един килограм, колкото бях преди да забременея толкова съм и сега но въпреки това имам тумбак Simple Smile това което ме тревожи е че днес се саъбудих с болки в кръста и се съмнявам че има нещо общо с бъбреците, защото вчера не бях пила много течности а що вода излезе от мен... newsm78 чудя се какво да правя- да пия ли повече течности, да си сложа ли електрическата възглавничка, на докторката ли да звънна #Crazy само да не ме удари някоя бъбречна криза,преди не съм получавала, но сега много ме е страх Rolling Eyes
 пожелавам ви такива бебоци каквито мечтаете!

# 187
mama-shushi, чувала съм, че понякога боли кръста от по-рано не чак в последните месеци. Не си слагай електрическа възглавничка да не е някой възпален нерв, че да си докараш беля...Ако продължава, просто отиди на лекар.
Аз много съм патила от кръст.....

# 188
 bgЗдравейте БГ Мами декемврийки!Скоро не съм писала,но то е защото ходя на работа почти всеки ден Shockedмалко нанагорна ми идва,но какво да се прави събираме с таткото пари за бебо!Моето гадене и виене на свят премина още в 11г.с.,но умората и глада все още ме мъчат!За разлика от мякои мами тук които не вкусват сладко,аз да има как само сладко и млечни продукти ще ям,но гледам да са в малко количества поне сладкишите,наблягам на много плодове за да ми убиват страста към сладкото!Завиждам ви мами които не качвате и хич не му се тревожете PeaceСлед няколко дни съм на преглед да ми кажат как е бебо и какъв пол е!Ех много го мисля дано всичко е ОК!Моето тумбаче вече стърчи и най-важното снощи след дългия работен ден усетих бебо-като пеперуда и то доста дълго и отчетливо!Ако се чудите аз съм в края на 13г.с.Питах днес по-телефона ДОК и той каза че това е съвсем нормално и да се радвам,4е съм успяла да го усетя!!! PartyИначе и аз понякога изпадам в лоши мисли особено като прочетох за мамите загубили бебоците сиІно горе главите момичета пожелавам ви цяла сурия бебоци и да не се отказвате!!!Моми4ета,а да ви питам малко за СЕКСА!Вие правите ли го,аз успях само веднъж да се отпусна,иначе си умирам от страх!Добре ,4е татенцето ми е сладур и не ме притиска!!!страх ме е за бебо,а иначе ми се иска много понякога,сънувам едни такива сънища--да ти падне шапката Grinningцелувки и да се пазите!!!!!  bouquet

# 189
  • София
Девойки, аз просто вчера се разбих, цял ден ми беше мнооого лошо, три пъти спах през деня, защото просто не знаех какво да направя да ми помине и накрая вечерта повръщах 8 (осем!!!!) пъти - щях да си умра  Sad Днес ми е доста зашаматено, но то след такава нощ си е нормално...а уж влязох в 15та седмица  Crazy
emsski - Секс? Какво беше това!? newsm09
На нас ни е забранено, поради рисковата начална бременност, последния път се видя, че плацентата ми е още много ниско и докторката каза никъв секс пак...така че вече не си спомням какво беше... smile3506
mama-shushi - никакви електрически възглавнички!!!!
di_ - честито момченце!!!
Лено - аз знам, че феталната морфология си прави най-добре на 2Д ехограф, а 3Дто е повече за кеф на мамите, но мисля и аз да отида за да ми запишат бебчо да си го имам! Чакаме да докладваш!

# 190
emsski, щом ти  се иска, недей пък съвсем да се лишаваш! Ами на таткото, представяш ли си кво му е...Ние от време на време, сега по-рядко от преди, но все пак, си се любим, но е желателно таткото да не ляга върху бебо или да се използват други странични пози, в които на мами й е удобно да не си напряга коремчето  newsm68 newsm68

И на мен вече ми се оформя коремче...

# 191
  • София
Сега гледах албумчетата на септемврийките и ноемврийките. Ми ние се излагаме, едно коремче си имаме само в албума!! Призовавам всички мами да се снимат и да пратят коремчетата или пък други стари снимки просто за да се запознаем. Аз довечера ще накарам любимия да ме запечата за вечността и ще пратя също  Grinning

# 192
  • sofia
za seksa - i nie ni6to ne pravim, ama savsem ni6to ve4e treti mesec, na6ia tatko se maitapi 4e e pod karantina, ama az sam tolkova upla6ena 4e si mislia 4e ako pravim ne6to i 6te pometna, da ne govorim 4e niamam nikakvo zelanie, ama pone zaradi tatkoto bih se probvala, no use6tam 4e imam psihologi4eska pregrada Embarassed edna poznata mi razpravia 4e tova podtikvalo mazete da namirat drugate 'podslon" no az viarvam v na6ia tatko, toi ne e takav Naughty vsiaka ve4er preslu6vame zaedno korem4eto i toi mnogo se valnuva, pak posle sam mu obe6tala da navaksame Laughing

# 193
точно вчера бях при Мазнейкова. Феталната морфология е на 3Д измерване на различни части на тялото на бебето и сравняване на стойностите за нормалност. Принципно се прави  в 16-18 седмица и трябва да ходя пак но при мен предстои както вече казах серклаж и трябваше да отида и сега. За моя радост на този етап отговаряме на нормите . Вече в 18 седмица окончателно ще каже дали има нещо обезпокоително и ако - да ще се направи амниоцентеза. Изследването ми струваше 30 лева независимо от направлението - това е частна клиника. На Весето Кулева горещо го препоръчвам заради сходните ни проблеми и на другите които питаха също.

# 194
Сега гледах албумчетата на септемврийките и ноемврийките. Ми ние се излагаме, едно коремче си имаме само в албума!! Призовавам всички мами да се снимат и да пратят коремчетата или пък други стари снимки просто за да се запознаем. Аз довечера ще накарам любимия да ме запечата за вечността и ще пратя също  Grinning
pontes аз вече качих мои снимки и също призовавам,мамите-нека се запознаеме!!! welcome

Общи условия

Активация на акаунт