Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли разлика дали се взема кръв от пръста или от вената за първите изследвания?
Каква е тъмната линия, която се простира от пъпа надолу към гърдите по време на бременност?
Какви са препоръките за предотвратяване на стрии по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли разлика дали се взема кръв от пръста или от вената за първите изследвания?
-
Каква е тъмната линия, която се простира от пъпа надолу към гърдите по време на бременност?
Линията, известна като linea nigra, е хормонално предизвикана и се появява по време на бременност. Тя представлява вертикална линия, която започва от пъпа и се простира нагоре до гърдите. Появява се поради повишеното производство на меланин, което е хормонално обусловено и засяга много бременни жени.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на стрии по време на бременност?
За да се предотврати появата на стрии по време на бременност, се препоръчва редовното използване на специални кремове или масла, които подхранват и хидратират кожата. Освен това е важно да поддържате балансирана диета и да избягвате прекомерното наддаване на тегло. Също така е от съществено значение да се избягва прекомерното разтягане на кожата, което може да допринесе за образуването на стрии.
-
Какви са препоръките за избор на крем за предотвратяване на стрии по време на бременност?
-
Какво означава, когато лекарят каже, че матката е обърната?
- после ми е тежко и мноооооооооого ми се спинка. 
Ама каквото и да е де,да са zдрави4ки само.
При Томова още не съм проучила, но май било по-евтино. Освен това четох добри отзиви за МЦ Фемина и там има 3D. На по-късен етап може да ги наобиколя и тях:) Те правили запис на диск
За моя преглед ще ви докладвам в петък след обяд - стискайте палци да няма нищо нередно 
чудя се какво да правя- да пия ли повече течности, да си сложа ли електрическата възглавничка, на докторката ли да звънна
само да не ме удари някоя бъбречна криза,преди не съм получавала, но сега много ме е страх
Здравейте БГ Мами декемврийки!Скоро не съм писала,но то е защото ходя на работа почти всеки ден
След няколко дни съм на преглед да ми кажат как е бебо и какъв пол е!Ех много го мисля дано всичко е ОК!Моето тумбаче вече стърчи и най-важното снощи след дългия работен ден усетих бебо-като пеперуда и то доста дълго и отчетливо!Ако се чудите аз съм в края на 13г.с.Питах днес по-телефона ДОК и той каза че това е съвсем нормално и да се радвам,4е съм успяла да го усетя!!!
Иначе и аз понякога изпадам в лоши мисли особено като прочетох за мамите загубили бебоците сиІно горе главите момичета пожелавам ви цяла сурия бебоци и да не се отказвате!!!Моми4ета,а да ви питам малко за СЕКСА!Вие правите ли го,аз успях само веднъж да се отпусна,иначе си умирам от страх!Добре ,4е татенцето ми е сладур и не ме притиска!!!страх ме е за бебо,а иначе ми се иска много понякога,сънувам едни такива сънища--да ти падне шапката
целувки и да се пазите!!!!!
Днес ми е доста зашаматено, но то след такава нощ си е нормално...а уж влязох в 15та седмица 

vsiaka ve4er preslu6vame zaedno korem4eto i toi mnogo se valnuva, pak posle sam mu obe6tala da navaksame