ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 38 856
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Моето АГ ми каза за нео биенацид - мисля,че така беше. Билково било и ставало за бременни

# 526
  • София
Обсъждала съм го с няколко АГта и го пише тук там:
"При преждевременно съзряване на плацентата не приемайте антиацидни таблетки /при киселини в стомаха/, тъй като съдържат калциев карбонат."

Активни съставки на Гавискон:
Натриев алгинат /Sodium alginate/ 250mg , натриев хидроген карбонат / Sodium  hydrogen carbonate/ 133,5mg , калциев карбонат /Calcium  carbonate/ 80mg

Не знам до колко наистина има значение, но аз този път не смея да пия таблетки преди 34та седмица и ще се опитам максимално да си ги спестя.

# 527
sweetvit, благодаря ти за информацията, ще питам моята лекарка на следващия преглед. Като ми мине гаденето ще мина пак на мляко, то също ми помага добре за киселините. Но в момента не го понасям и гледам да го избягвам. Дотогава ще рискувам с гавискона, но и предните бременности съм го пила без проблеми с плацентата.

# 528
И аз сутрин не мога да се наспя.Вечер се събуждам, за да стана до тоалетна. Отделно имам страшни болки в гърдите и се разсънвам и от тях.Особено ако легна на една страна.Понякога се хващам, че спя по корем.
По принцип съм с малък бюст, обаче в кърмаческия период не можех да спя 5 часа, защото се препълваха.Две вечери се бях успала и беше нещо страшно.

# 529
За киселините: с първата бременност имах от самто начало много киселини, които утихнаха към средата на бременността и се завърнаха с пълната си красота в края. През цялото време, когато имах киселини съм приемала Био Анацид, понеже много ми помагаше. Родих 10 дни след термина и плацентата си беше с нормална степен на зрялост, не беше калцирала.

# 530
Аз към с гастрит и Гавискон сироп ми беше изписан от гастроентеролог в Надежда, който се занимава с бременни. Каза ми, че мога да го пия до края на бременността без проблем. Моят АГ също каза, че не е проблем.
Сега го пия при нужда, но в началото, след гастритна криза, го пиех всеки ден в продължение на месец.

# 531
  • Beyond the stars
Аз, (пу, пу.. да не ми е уроки  Mr. Green), проблеми със съня в тоз живот не съм имала  Laughing Ще имам октомври-ноември сигурно  Grinning Ма все още се надявам младежът да се е метнал на мама, поспаланко  Blush
Аз леко нали се бях притеснила за отоците (които дори не са толкоз драматични, ама нали). Та си взех тест ленти за белтък в урината и апарата за кръвно  Blush Всичко в рамките на нормалното - и белтък няма и кръвното ми около 90/60 се движи. И времето захладня и, да чукна на дърво, се нормализирах .. Ще видим пак сега на 16.05 съм на втора фетална, после и нови изследвания ще пускаме, тъй че ако има нещо дето не е както трябва ще се види..
Остава драмата ми с обувките за сватбата  Laughing Накрая ще си изкарам от начало до край с кецки и толкоз.

# 532
Оооох, Вълшебство, ние с бъдещият батко като бях бременна все това си повтаряхме - и двамата с мъжа ми сме (БЯХМЕ) поспаланковци, детето, казвахме си, няма на кого да се метне... Сънят ми се развали в края на втория триместър тогава, всяка нощ долу-горе по едно и също време се будех за тоалетна и после не можех да заспя. Като родих дъъъълго време всяка нощ по същото време дребният изплакваше и се кърмехме, после в най-добрият случай в 6 сутринта пак ме вдигаше закърмене и той продължаваше да спи, а аз не можех да заспя. После със зъбите... ооооох, зъбите!!!! По пет пъти на нощ се кърмехме сигурно месец докато пробият първите два зъба, в най-голямата жега лятото... После през деня дребното спи, аз бутам количката в полусъзнание в адските жеги.
Сега детето си спи, аз в 7:10 се будя най-късно (алармата ми е навита за 7:15 да ставаме за яслата). Мечтая си за деня, в който ще постигнем такова спокойствие, че пак ще започна да спя като преди. Бях царица на спането, където реша, колкото местенце си намеря, лягам и заспивам, ставам до тоалетна, за душ, да се преместя на леглото или каквото и да е друго и лягам и заспивам пак веднага. Мъжът ми така ми се е смял как си се премествам и после не помня даже. Пожелавам ти от сърце да продължиш все така да спиш и да си имате много поспаливо бебенце (дето се вика бебе-еднорог)! На една приятелка детето беше така, от раждането спеше по цяла нощ, без нощно кърмене, зъбите излязоха без да ги разберат, самичко се отби без драми и т.н.

# 533
Моето детенце не обича да спи от бебе. Като новородено си гледаше с часове без да заспива, а за нощите да не говорим. Обедния съм го отказа като беше на 1 година и половина. И сега не обича да спи.

Аз се притеснявам за втората фм. Попитах аг да си запиша час, но той ми отговори, че щяло да има свободни часове. Ще ходя в Плевен. Някой има ли мнения за там и дали наистина да чакам или да взема да звънна все пак... ?

# 534
  • Beyond the stars
Оооох, Вълшебство, ние с бъдещият батко като бях бременна все това си повтаряхме - и двамата с мъжа ми сме (БЯХМЕ) поспаланковци, детето, казвахме си, няма на кого да се метне... Сънят ми се развали в края на втория триместър тогава, всяка нощ долу-горе по едно и също време се будех за тоалетна и после не можех да заспя. Като родих дъъъълго време всяка нощ по същото време дребният изплакваше и се кърмехме, после в най-добрият случай в 6 сутринта пак ме вдигаше закърмене и той продължаваше да спи, а аз не можех да заспя. После със зъбите... ооооох, зъбите!!!! По пет пъти на нощ се кърмехме сигурно месец докато пробият първите два зъба, в най-голямата жега лятото... После през деня дребното спи, аз бутам количката в полусъзнание в адските жеги.
Сега детето си спи, аз в 7:10 се будя най-късно (алармата ми е навита за 7:15 да ставаме за яслата). Мечтая си за деня, в който ще постигнем такова спокойствие, че пак ще започна да спя като преди. Бях царица на спането, където реша, колкото местенце си намеря, лягам и заспивам, ставам до тоалетна, за душ, да се преместя на леглото или каквото и да е друго и лягам и заспивам пак веднага. Мъжът ми така ми се е смял как си се премествам и после не помня даже. Пожелавам ти от сърце да продължиш все така да спиш и да си имате много поспаливо бебенце (дето се вика бебе-еднорог)! На една приятелка детето беше така, от раждането спеше по цяла нощ, без нощно кърмене, зъбите излязоха без да ги разберат, самичко се отби без драми и т.н.

Две приятелки имам с еднорози, та даже на едната са два броя  Laughing Е почнаха да им се показва и второто рогче, ама вече са на две години .. като цяло като бяха бебета спяха доста повече отколкото сега  Mr. Green И аз съм била такъв бебок навремето (дето викат наште, за сметка на туй после ореваваше света за всяко нещо  Grinning) Знам, че шансовете са малки .. но се надявам за едно от тази партида еднорогата, пък важното да е здравичко Blush
ММ е по-ранобуден и по-леко спи.. често се шегува, че хората по-бавно припадат отколкото аз заспивам.. буквално докато ми отговори на "Лека нощ" .. мен вече ме няма  Blush

# 535
Това просто реших да не го пиша в предния коментар да не стряскам аудиторията... Еднорогчето на моята приятелка после изкара такъв ужасен бебешки пубертет, че не мога да реша кое е по-добре - да са умерено неспокойни като бебета или абсолютни диваци от 2 годинки нататък Grinning Комбинация много спокойно бебе и много кротко и приятно бебе-пуберче не съм я виждала все още, но сигурно за да има изключение от правилото съществува някъде там. Ние за сега сме видяли балансирано бебе (имаше неспокоен сън и други "екстри", но иначе беше истинска душичка навън... винаги!) и сега едно балансирано бебе-пубер (има си кризите, но са рядкост и навън до сега, пу_пу!!!, само веднъж ми е правил грандиозна сцена, но тогава беше болен, гладен и изморен).
Да са ни живи и здрави всички бебочета, каквито се родят ще им се радваме и ще ги обичаме Simple Smile

# 536
  • Beyond the stars
Това просто реших да не го пиша в предния коментар да не стряскам аудиторията... Еднорогчето на моята приятелка после изкара такъв ужасен бебешки пубертет, че не мога да реша кое е по-добре - да са умерено неспокойни като бебета или абсолютни диваци от 2 годинки нататък Grinning Комбинация много спокойно бебе и много кротко и приятно бебе-пуберче не съм я виждала все още, но сигурно за да има изключение от правилото съществува някъде там. Ние за сега сме видяли балансирано бебе (имаше неспокоен сън и други "екстри", но иначе беше истинска душичка навън... винаги!) и сега едно балансирано бебе-пубер (има си кризите, но са рядкост и навън до сега, пу_пу!!!, само веднъж ми е правил грандиозна сцена, но тогава беше болен, гладен и изморен).
Да са ни живи и здрави всички бебочета, каквито се родят ще им се радваме и ще ги обичаме Simple Smile

Ние точно това се шегувахме с други приятелки, че еднорозите ще им го върнат в пубертета .. дали бебешкия, дали истинския  Laughing
Ама да - най-важното е да са живи и здрави, пък все ще си ги обичаме  Heart Eyes

Мм дано се задържи времето така хладничко, много ми е добре  Sunglasses То ясно, че лятото ще е жега .. ама така като я почна от април нещо не ме кефи много.

# 537
Моето е такова. Спи като порче от ден 1. Половин година си навивах будилник са ставам по нощите да му давам да суче. Колики имаше 1 ден от 19 до 23ч. и това беше. Зъбите ги извади на 5 месеца с малко сополи. До 6-тия месец не му се чу гласа, а в родилното плака само като го къпят. Обаче сега... Няма такова магаре на мама. Реве като за последно и за всичко. Това е животът, първо така, после иначе. Simple Smile

# 538
Моят винаги е бил кротанчо. Дори и сега не е дивак като повечето 8 годишни. Плачкаше повече първия месец заради коликите от 20:00 до 22:00. Но си спеше по цяла нощ. Хапваше в 24, после в 06 и заспивахме до 09:30-10:00. Изобщо не знам какво е недоспиване от бебе. Зъби не съм разбрала какво е също. Човека е везни ако има значение Simple Smile Новото попълнвние и то се очаква да е такова, та за това очаквам спокойствие пак хихи

# 539
Хайде да похваля и моята скорпионка 😊 Още не си е показала тъмната страна на характера. И тя е голяма поспалана. Имахме проблеми първите два месеца и то не всяка нощ. Спеше си по 5-6 часа малко след раждането, а после почна по 8 и стигна до около 12. Сега от навършването на годинка си спи сама в стаята. Вечерта си казваме “чао, чао”, гася лампата и заспива. Спи си непробудно до към 10 - 10:30 сутрин. Със зъби също не сме имали никакви проблеми, а се бях притеснила от това, което съм чувала. При къпане никога не е ревала, изобщо не е ревлива. Сега ме е страх, че второто няма да е така и незнам как ще се разделя със спокойния си сън. За началото е нормално, но дано после се научи да си заспива без дондуркане и по цяла нощ като кака си.

Общи условия

Активация на акаунт