Фентъзи и фантастика - Тема 14

• 36 458
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Аз пообиколих днес. Жегата беше невероятна ... Общо взето претърчах повечето шатри. При Артлайн и Deja Book разгледах обстойно и за да се разпиша все пак си взех Дракула - да мирясам най-накрая. Да - ама не. Новата (без разказа, писмата и др.доп.материали) е 435 стр., старата - скромните 190. Да не говорим че е и по-малък от стандартния формат. Как се орязва така книга от превод .... сравних текста на първите страници - няма много общо.

# 736
  • София
Чак пък да е положителен финала на пианото......

# 737
Интервю с Пиърс Браун - един въпрос даже е от мен Wink
Скрит текст:
https://scifi.bg/statii/piars-braun-gledah-na-vseki-otkaz-kato-n … redizvikatelstvo/
- Една твоя фенка от нашия сайт, Петя Ивайлова, изпрати въпрос за теб.
- О, супер!
Донякъде му отговори вече, но все пак. Тя мислеше, че Дароу е вдъхновен от Спартак.
- Всъщност не, не беше. Мисля, че Спартак е архетип, той е често използван в Западната култура. Обожавам филма „Спартак“, чел съм много за Спартак през живота си, но никога не съм правил съзнателен избор да правя Дароу като Спартак. Беше щастлива случайност. Сега като се сетя, си казвам „Ами очевидно е като Спартак“, но тогава не се замислях за това. Защото в много отношения Спартак е повече като Рагнар, друг голям герой в поредицата. Забавно е, че хората споменават Спартак сега, защото наистина има логика, да.
- Тоест, тя не е първата, която се е сетила за това?
- Не е първата, въобще! (смее се)
повече на scifi.bg

# 738
Чак пък да е положителен финала на пианото......

e как да не е положетелен
Скрит текст:
- главният герой намери приятеля си, победи главния антигерой както и правителствените агенти, които го тормозеха и си хвана гадже....ама болката щяла да се върне някога....да, може да стане след 50 години.
Какво не му е положителното на финала?

Сравни с кутия за птици -
Скрит текст:
опасността от ИЗвънземните не е преминала, нито от Гари, главната героиня просот се премести в друга общоност,  спрямо тази която живееше, но там пък се ослепевят, а така и не можа да видя как изглеждат извънземните..
. финала е досат по-мрачен и честно казано на нещо такова се надявах.

# 739
  • София
Как какво не му е положителното?!? -
Скрит текст:
никакви 50 години, на него му свършва лекарството - той реално умира.

# 740
Как какво не му е положителното?!? -
Скрит текст:
никакви 50 години, на него му свършва лекарството - той реално умира.

Това далеч не е сигурно.
Скрит текст:
Сигурно е че ще има болка. Може да превъзмогне болката. Може дотогава да измислят ново лекарство. Финалът е отворен, смъртта му не е описана. ОСвен това последните му дни са пълноценни - хвана си гадже, намери приятеля си. А болката като се върне, ще е толкова силна, че ще го убие моментално и той даже няма да я усети, ще го заболи за миг - и край.. Супер! Все едно е получил инфаркт. В сравнение с кутия за птици, където на главната героиня и измряха всички близки, Гари остана жив за ги преследва, извънземните са налице, а групата в която попадна се самоослепява, съвсем не мога да нарека финала там положителен.
ОТ червеното Пиано очаквах много повече драматичност и мистичност.
Дори само това че разкриха как изглежда главният злодей
Скрит текст:
(дяволът)
на външен вид, значително ме губи, предпочитам нещо по-мистично.

# 741
  • София
Скрит текст:
Не, няма да превъзмогне болката, той е обречен, но да - в последните си дни няма да е сам, ще има  любими хора около него, което е положително. Но не бих нарекла това точно хепи енд.
Не те убеждавам, че трябва да ти харесва, само казвам, че финалът не е  - и заживели щастливо. (т.е. е, донякъде, въпреки че трябва да се и крият, но края на дните е прекалено близко Wink)

# 742
 Не съм говорил за хепи енд, а за положителен финал. Хепи енд  в американския смисъл е "Принца намери принцесата, ожениха се и заживяха щастливо"
Но финал като този, който предполага повече - или по-малко - щастие за героя или за каузата му аз наричам положителен. Няма нищо общо с Хепиенда, положителен е финала и на Смело Сърце, където Уолъс умира, обаче шотландците извоюваха независимостта си. Хепи Енд е Спящата Красавица.

Скрит текст:
Лично на мен финала на Червеното пиано ми звучи безкрайно щастливо - няколко дни ще има сексмаратон със Елън и рок-блусове с Рос, после ще го заболи еднократно - и ще умре.
А в Кутия за птици на Главната Героиня страхът от Гари и извънземните ще й остане за цял живот, ако не стане нещо по-гадно, например да и умрат децата.
В този смисъл искаше ми се нещо по-мрачно, по-така. Истински се надявам Гоблин да отговори на очакванията ми, вече го поръчах от близката книжарница. - на панаира  го нямаше, а  в Интернет пише че има нови бройки. Надявам се поне на нотка страх, защото в Червеното Пиано нямаше  никакъв елемент на страх, ама съвсем никакъв. Такива книги мога да чета от Дан Браун по три една след друга, не е като Кутия за Птици, където на няколко места спирах. Кутия за птици бих я сравнил с Ужас на Дан Симънс, нещо такова ми се чете - хем да не е твърде зловещо, но да е много мистично и драматично.
С Лъвкрафт уцелих в десятката с неговите"вещерски" истории и хора, които слизат от портретите, претворяват се в други хора или гоблени, които оживяват- На моменти ми беше страшничко, но все пак предпочитам нещо такова., пред Червеното пиано

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 18:21 от Джон Сняг

# 743
Аз съм по средата на Гоблин, а Пианото ме чака. Ще се включа след като ги отметна. Simple Smile

# 744
  • София
Аз вече няколко дни се мъча с A Court of Frost and Starlight. Баси бавната съм на английски ooooh! ooooh!

# 745
  • София
Джон Днес го видях гоблин на панаира, а като си подкарал автора и искаш нещо по мистично, пробвай къщата на езерото дъно.

Morríghan Аз този двор съм на път да го зарежа изобщо, не е от английския, просто е мега скука.

Windekind - ще чакам отзив за Гоблин.

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 22:07 от Angel_Dust

# 746
  • София
 Rolling Eyes Rolling Eyes Мииии малко да Whistling Общо взето нищо съществено първите 40 страници  Rolling Eyes Не крия ,че очаквах нещо различно newsm78 Ще го избутам аз ама с зор  Crazy Crazy Това не променя факта, че съм яко бавна на английски Laughing Laughing Много се разсейвам и не мога да чета като ми се спи много Laughing Laughing

# 747
Джон Днес го видях гоблин на панаира, а като си подкарал автора и искаш нещо по мистично, пробвай къщата на езерото дъно.

Morríghan Аз този двор съм на път да го зарежа изобщо, не е от английския, просто е мега скука.

Windekind - ще чакам отзив за Гоблин.

Гоблин съм го поръчал, днес след работа трябва да го имам. И от мен ще имаш отзив довечера.
П.С. мерси за препоръката.
П.П.С. голяма част от заглавията се появиха последният ден на Панаира... гоблин по едно време пишеха че е изчерпан, после написаха, че има нови тиражи.  в деня в който ходих го нямаше, сега не мога да бъда там всеки ден. Окови на Скръбта са я пуснали чак последният ден, а а за обикновено отивам на първите дни на панаира.

# 748
  • България
Продължавам със Зелазни.
Днес прочетох "Алеята на прокълнатите". Не си падам по такъв род истории, но тази беше приятна, може би защото беше и кратичка Grinning.

# 749
Здравейте ,
за пръв път се включвам в темата Ви ,тъй като обичам да чета фентъзи книги и поредици, но често редувам жанровете и разнообразявам заглавията.Видях ,че сте обсъждали Брилянтните - книга,която на мен много ми хареса и с нетърпение очаквам продължението , а Гоблин на Малерман имах голямо желание да си я поръчам от намалението на Сиела , но явно беше изчерпана и така и не стигнах до нея, но ще чета отзивите Ви.
Снощи започнах 100-те на Кас Морган и страшно много се зарибих по историята.Не съм гледала сериала и първоначално изобщо не знаех за какво става дума в книгата , но съм много приятно изненадана.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт