Шумоизолация на апартамент

• 39 768
  • 242
  •   2
Отговори
# 240
Пак да повторя, прочетете за шумоизолация тип стая в стая. Прави се с антивибрационни окачвачи.
Много е важно как е направена и вида на окачвачите. Пълно е в нета с клипове и инфо. И има фирми, които консултират и правят шумоизолация. Губи се към 10 - 12 см от таван и стени, пода също го шумоизолират, а прозорците се дублират.
Мисля че с цената за една такава шумоизолация спокойно ще си платите всички такси по закупуване на ново жилище.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 19:28 от Tina*

# 241
Пак да повторя, прочетете за шумоизолация тип стая в стая. Праеи се с антивибрационни окачвачи.
Много е важно как е направена и вида на окачвачите. Пълно е в нета с клипове и инфо. И има фирми които консултират. Губи се към 12 см от таван и стени, пода също го шумоизолират, а прозорците се дублират.
Мисля че с цената за една такава шумоизолация спокойно ще си платите всички такси по закупуване на ново жилище.

За мен би било неприемливо това, не цената.

# 242
Имам жилище със "стандартна" височина 2,50 м. (плюс 2-3-4 см.) с вече готова замазка и шпакловка. Имам и жилище старо строителство с по-голяма височина (3 м.). Разликата в усещането за простор е осезателна. При "стандартната" височина, като вдигна ръка, имам 2-3 педи до тавана. Ако снижа още 10-15 см. тази височина на тавана, може да добавим и допълнително снижаване на пода заради настилките, на практика ще пипам не много голям висящ полилей.
При новото строителство има кооперации, които ги строят с по-голяма от стандартната (минимална) височина, но обикновено това са ексклузивни проекти със съответната горница в цената. Това е защото в разрешението за строеж има максимална височина на кооперацията (кота корниз и кота било). В рамките на тази максимална височина на кооперацията дали ще построиш 5, 6 или 7 етажа, т.е. 1 етаж по-малко или 1 етаж повече има значение за цената на жилищата. С 1 етаж по-малко трябва да "компенсираш" по-малкия брой апартаменти с по-голяма цена на всяко от жилищата. Чисто математическа и икономическа логика.

Общи условия

Активация на акаунт