Шумоизолация на апартамент

• 40 155
  • 244
  •   3
Отговори
# 240
Пак да повторя, прочетете за шумоизолация тип стая в стая. Прави се с антивибрационни окачвачи.
Много е важно как е направена и вида на окачвачите. Пълно е в нета с клипове и инфо. И има фирми, които консултират и правят шумоизолация. Губи се към 10 - 12 см от таван и стени, пода също го шумоизолират, а прозорците се дублират.
Мисля че с цената за една такава шумоизолация спокойно ще си платите всички такси по закупуване на ново жилище.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 19:28 от Tina*

# 241
Пак да повторя, прочетете за шумоизолация тип стая в стая. Праеи се с антивибрационни окачвачи.
Много е важно как е направена и вида на окачвачите. Пълно е в нета с клипове и инфо. И има фирми които консултират. Губи се към 12 см от таван и стени, пода също го шумоизолират, а прозорците се дублират.
Мисля че с цената за една такава шумоизолация спокойно ще си платите всички такси по закупуване на ново жилище.

За мен би било неприемливо това, не цената.

# 242
Имам жилище със "стандартна" височина 2,50 м. (плюс 2-3-4 см.) с вече готова замазка и шпакловка. Имам и жилище старо строителство с по-голяма височина (3 м.). Разликата в усещането за простор е осезателна. При "стандартната" височина, като вдигна ръка, имам 2-3 педи до тавана. Ако снижа още 10-15 см. тази височина на тавана, може да добавим и допълнително снижаване на пода заради настилките, на практика ще пипам не много голям висящ полилей.
При новото строителство има кооперации, които ги строят с по-голяма от стандартната (минимална) височина, но обикновено това са ексклузивни проекти със съответната горница в цената. Това е защото в разрешението за строеж има максимална височина на кооперацията (кота корниз и кота било). В рамките на тази максимална височина на кооперацията дали ще построиш 5, 6 или 7 етажа, т.е. 1 етаж по-малко или 1 етаж повече има значение за цената на жилищата. С 1 етаж по-малко трябва да "компенсираш" по-малкия брой апартаменти с по-голяма цена на всяко от жилищата. Чисто математическа и икономическа логика.

# 243
Да, аз щях да продам апартамента заради тропащите хора отгоре, понеже няма друг вариант, не можеш законно да ги принудиш те да се махнат. Но аз и не се привързвам към вещи, всички вещи в живота ми мога да заменя. Иначе в това отношение съм късметлия, от 4 години живея в текущия ми апартаменти, а в апартамента над мен никой никога не е живял и като цяло никога не съм има проблеми с тропащи съседи, но то всеки има различни проблеми, аз може би съм има проблеми с други неща с които вие не сте. Както и да е.

Самата продажба най-вероятно ще трябва да стане преди да сте купили ново жилище, за да може да използвате парите от нея. Това е изпълнимо, може да се договорите с купувача, за 2 -3 месеца отсрочка, време след приключване на продажбата в което да можете да продължите да живеете в този имот докато търсите новия. В идеалния случай ще успеете да го купите готов и ще се пренесете в този период, в противен ще отидете да живеете на квартира. Това е.

# 244
Отговорете им в техен стил: има уреди за таван, които създават вибрации и удари по тавана и сериозно нарушават спокойствието на съседите отгоре. Около 150 лв. са по спомен.
Не съм привърженик на подобен род решаване на проблема, но някои хора си го просят. Какво като са деца, от сега трябва да ги научат на съобразителност.

Общи условия

Активация на акаунт