Шумоизолация на апартамент

• 40 467
  • 249
  •   1
Отговори
# 240
Пак да повторя, прочетете за шумоизолация тип стая в стая. Прави се с антивибрационни окачвачи.
Много е важно как е направена и вида на окачвачите. Пълно е в нета с клипове и инфо. И има фирми, които консултират и правят шумоизолация. Губи се към 10 - 12 см от таван и стени, пода също го шумоизолират, а прозорците се дублират.
Мисля че с цената за една такава шумоизолация спокойно ще си платите всички такси по закупуване на ново жилище.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 19:28 от Tina*

# 241
Пак да повторя, прочетете за шумоизолация тип стая в стая. Праеи се с антивибрационни окачвачи.
Много е важно как е направена и вида на окачвачите. Пълно е в нета с клипове и инфо. И има фирми които консултират. Губи се към 12 см от таван и стени, пода също го шумоизолират, а прозорците се дублират.
Мисля че с цената за една такава шумоизолация спокойно ще си платите всички такси по закупуване на ново жилище.

За мен би било неприемливо това, не цената.

# 242
Имам жилище със "стандартна" височина 2,50 м. (плюс 2-3-4 см.) с вече готова замазка и шпакловка. Имам и жилище старо строителство с по-голяма височина (3 м.). Разликата в усещането за простор е осезателна. При "стандартната" височина, като вдигна ръка, имам 2-3 педи до тавана. Ако снижа още 10-15 см. тази височина на тавана, може да добавим и допълнително снижаване на пода заради настилките, на практика ще пипам не много голям висящ полилей.
При новото строителство има кооперации, които ги строят с по-голяма от стандартната (минимална) височина, но обикновено това са ексклузивни проекти със съответната горница в цената. Това е защото в разрешението за строеж има максимална височина на кооперацията (кота корниз и кота било). В рамките на тази максимална височина на кооперацията дали ще построиш 5, 6 или 7 етажа, т.е. 1 етаж по-малко или 1 етаж повече има значение за цената на жилищата. С 1 етаж по-малко трябва да "компенсираш" по-малкия брой апартаменти с по-голяма цена на всяко от жилищата. Чисто математическа и икономическа логика.

# 243
Да, аз щях да продам апартамента заради тропащите хора отгоре, понеже няма друг вариант, не можеш законно да ги принудиш те да се махнат. Но аз и не се привързвам към вещи, всички вещи в живота ми мога да заменя. Иначе в това отношение съм късметлия, от 4 години живея в текущия ми апартаменти, а в апартамента над мен никой никога не е живял и като цяло никога не съм има проблеми с тропащи съседи, но то всеки има различни проблеми, аз може би съм има проблеми с други неща с които вие не сте. Както и да е.

Самата продажба най-вероятно ще трябва да стане преди да сте купили ново жилище, за да може да използвате парите от нея. Това е изпълнимо, може да се договорите с купувача, за 2 -3 месеца отсрочка, време след приключване на продажбата в което да можете да продължите да живеете в този имот докато търсите новия. В идеалния случай ще успеете да го купите готов и ще се пренесете в този период, в противен ще отидете да живеете на квартира. Това е.

# 244
Отговорете им в техен стил: има уреди за таван, които създават вибрации и удари по тавана и сериозно нарушават спокойствието на съседите отгоре. Около 150 лв. са по спомен.
Не съм привърженик на подобен род решаване на проблема, но някои хора си го просят. Какво като са деца, от сега трябва да ги научат на съобразителност.

# 245
Отговорете им в техен стил: има уреди за таван, които създават вибрации и удари по тавана и сериозно нарушават спокойствието на съседите отгоре. Около 150 лв. са по спомен.
Не съм привърженик на подобен род решаване на проблема, но някои хора си го просят. Какво като са деца, от сега трябва да ги научат на съобразителност.

Здравейте! Бихте ли предоставили повече информация? Ситуацията ме накара сериозно да се замисля върху това. По принцип не съм отмъстителен човек, но ако и този вариант не даде резултат, ще трябва да обмислим следващата стъпка, колкото и болезнена да е тя...

# 246

Здравейте! Бихте ли предоставили повече информация? Ситуацията ме накара сериозно да се замисля върху това. По принцип не съм отмъстителен човек, но ако и този вариант не даде резултат, ще трябва да обмислим следващата стъпка, колкото и болезнена да е тя...

Аз лично не съм използвала и се надявам да не ми се налага. Споделям ви линк, който открих при търсене в нета:
https://www.emag.bg/ured-sreshtu-shumni-sysedi-s-distancionno-up … 182/pd/DQ1490YBM/
Успех в борбата!

# 247
Кристална сълза, бих искала да ти кажа, че тази "игра" на отмъщения до никъде няма да доведе, освен до изхабяване на нервите още повече. Дали ще има шум или не - после с тези хора около нас ще продължим да "живеем" и срещаме...
Замислих се дали не може да се използат медиатори за да се проведе някакъв диалог.
Съвета, който ми беше даден преди 20тина от специалисти за ударния шум е да помоля съседите отгоре да сложат дебела подложка и килим - за съжаление рентиера собственик на апартамента над мен не се съгласи тогава, разбираемо плочките на пода се поддържат по лесно. Напрежението м/у двама ни и дългогодишният конфликт също не помогнаха за убеждаването. Въпреки, че предложих аз да платя.

Не знам с тропането от хора и деца дали има ефект това предложение - но ще кажа, че в момента, който си взех куче и разбрах от съседите отдолу, че чуват точно стъпките му ( м/у другото много е неприятно с ноктенцата по ламинат )  - настелих килими и мокети и семейството пенсионери под мен си помислиха, че вече не е у дома Laughing

да споделя един епизод на подкаст, който може да бъде интересен на всички нас потърпевши
https://youtu.be/9_s2FeiiGnI?si=ISmbsh56tKh_sTb-
със собственичката на decibel
в който говорят и за ефекта на шумовото замърсяване, и дори и за човешките отношения как можем имайки деца/ домашен любимец/ искаме да слушаме музика силно - да се съобразим с това че имаме съседи
За това как материалите които вече масово за използват водят още повече до неприятните шумове.
Скрит текст:
Още едно видео по темата https://www.youtube.com/watch?v=ewNTwBbLUhM

Още една фирма http://stivox.com/bg/

# 248
Моите съседи с деца не се съгласиха да сложат килими или подложки от пяна.
Позволяваха си децата да играят с шумни играчки директно на ламината. Прости хора, заради които продадох и избягах.

# 249
Моите съседи с деца не се съгласиха да сложат килими или подложки от пяна.
Позволяваха си децата да играят с шумни играчки директно на ламината. Прости хора, заради които продадох и избягах.
Такива заслужават точно отмъщение.

Общи условия

Активация на акаунт