СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 118
  • 686
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте.Някъде има ли статистика в кое училище, колко деца са кандидатствали миналата година?
Тази година мисля, че някъде четох, че седмокласниците са повече с около 400.

# 211
  • Варна
alexova, онзи ден казвах на баща ѝ, че искам да събера хормоните в една чаша и да я излея в канала Simple Smile))
Но наши са си, ще ги търпим още 2-3 години в този им вид  Heart Eyes

Надявай се ти на 2-3 години Simple Smile))

# 212
Здравейте.Някъде има ли статистика в кое училище, колко деца са кандидатствали миналата година?
С какво точно ще ти е полезна подобна статистика? Някои деца може да са писали дадено училище на първо място, други - на пето, трети - на тридесет и пето. На практика всички те са кандидатствали за него.
Доколкото от миналата година всички седмокласници трябва да кандидатстват, ако искат да продължат образованието си, местата в паралелките със сигурност ще са достатъчен брой.

Пффхх, тия па една заповед не можаха да пуснат без грешка ! Има 2 пъти талантлив физик и няма талантлив химик ! No Mouth
Сигурно щот' талантливите физици са два пъти повече от талантливите химици. Joy

# 213
  • София
Тези деца не знаят какво ни костват техните колебания в настроения, нагласи и поведение.
Аз пък мога да добавя, че и бащите не винаги осъзнават напълно какво означават гореизброените...поне в нашия случай. Освен да е пряк участник в логистиката, друго не виждам да е поел като "натоварване", но пък участва дейно в мрънкането. "Пак ли ще решавате задачи, на Владая (на вилата ни) няма кой да окоси тревата, няма кой плевелите да изкубе". Ми хубаво, няма да е окосено, няма да има цветя - хич не ми е приоритет. И без това откакто спряха да ровят в пясъчника, децата вече хич и не искат да ходят там - и ги разбирам, какво да правят без нет, без приятели...било на въздух - че кой за тийн това е адски важно??!! Stuck Out Tongue Winking Eye
Три поредни вечери гледа някакви мачове, голямо вълнение, големи емоции. Да не би да приближават изпити - няма такова нещо...
В неделя последен пробен по мат. в Регалия и това ще да е. Днес имат класно по мат в училище, класното по БЕЛ мина, било е във формат - първи модул. "Изкарал" цели 5т. на тезата и е доволен от себе си, иначе тезата и текста за редактиране са му препъни-камъните по БЕЛ. 
Малкото и то, някакви изходни нива са подкарали, преговаряхме царе, географски области, билки и гъби и сегашно просто време (по АЕ), дето хич не било просто...Изобщо не си представям, ако имах трето дете - на многодетните майки паметник трябва да им вдигнат, в моите очи сте героини! Heart

# 214
Цитат

Предполагам че са повече, набора е един от големите. И да има значение, дали са 9 или 9.2 за място, но няма как да се промени бройката на децата

# 215
Знам, че ни е рано да за това, обаче ми е интересно какво мислите по въпроса с новите промени?
http://nmd.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84% … %B8-%D0%BA%D0%B0/

# 216
Надявай се ти на 2-3 години Simple Smile))

Много ли оптимистично звучи  Mr. Green
Надеждата умирала последна, недей така от опит да охлаждаш Simple Smile))

мандаринка, нека коси де, току виж срещне пелина на Елин Пелин, „Елин пелин, зелен пелин” Simple Smile))
Иначе повечето бащи са над тези неща и смятат, че тормозим отрочетата.

# 217
 Radina, не ми харесва на мен.
Не е рано, но при тези промени, няма какво толкова да се избира сега, освен 2 чужди езика за ЕГ-тата. Другото - в неизвестността до някое време в 10 клас.
Да стават размествания в 10 клас - недомислена история според мен.
Копирам пост на 8-класна мама:
"Според ръководителите на учебен отдел, до 1-2 години ще променят начина на изчисляване на дипломата и най-вероятно ще се взимат оченките от 8 клас, защото в противен случай дипломата става неизползваема за кандидатстване в чужди университети. Не се изказаха никак ласкаво за новия учебен план. Според тях в 9 и 10 клас ненужно се утежнява програмата, за да могат да се наваксат часовете по предметите, които до сега са се изучавали в 11 и 12 клас, а сега ще отпаднат."
Но това с чуждите университети според мен може и да е целенасочена политика.

# 218
  • София
Знам, че ни е рано да за това, обаче ми е интересно какво мислите по въпроса с новите промени?
http://nmd.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84% … %B8-%D0%BA%D0%B0/

Искам да знам какво означава това изречение:

"Ако не се класира на първо желание, той отива на второ, но за други деца това е първо желание и те първи се разпределят от системата, докато другите изчакват".

Нали балът е определящ, а не мястото в подребата?! Този човек внушава, че дете с по-нисък бал може да изместо дете с по-висок, само защото първото е писало дадено училище на по-предно място от второто.

За другите промени - като цяло съм "за", но съм нещастна, че ще се упражняват точно върху нашите деца. Най-много грешки дават системите точно, когато се тестват.

# 219
На теб ти харесва, че не се знае отсега какво ще им предложат да изучават в 11 и 12 клас ...
И че в дипломата за средно образование ще се включват само оценките от 11 и 12 клас ...
В 10 клас ще ги тормозят с НВО-та.
След 10 клас детето може да каже - няма да уча повече. Стига толкова.
И куп други неясноти.
А аз просто исках да махнат 12 клас  Rolling Eyes

# 220

Искам да знам какво означава това изречение:

"Ако не се класира на първо желание, той отива на второ, но за други деца това е първо желание и те първи се разпределят от системата, докато другите изчакват".

Нали балът е определящ, а не мястото в подребата?! Този човек внушава, че дете с по-нисък бал може да изместо дете с по-висок, само защото първото е писало дадено училище на по-предно място от второто.

За другите промени - като цяло съм "за", но съм нещастна, че ще се упражняват точно върху нашите деца. Най-много грешки дават системите точно, когато се тестват.

Ако не се класира на първо желание, той отива на второ, но за други деца това е първо желание и те първи се разпределят от системата, докато другите изчакват.

Докато го копирам и аз да питам какво означава, ти прочетох поста.

Ами вероятно означава глупост, нищо не означава.
Децата се разпределят по бал, няма как с висок бал и 5 желание да бъде изместено с нисък бал на дете, чието желание е първо. Ей, и уличните котки научиха подредбата, да не говорим, че е логична и винаги е съществувала в този вариант.

# 221
  • София
Ами...да. Смятам, че на който не му се учи, трябва да има възможността да си поеме по пътя навреме, а не да висят по чиновете брадати и мустакати пълнолетни хора, за които това е пълна загуба на време.
Също така смятам, че в 11 и 12 клас е чудесна идея да се профилират по интереси. Аз съм завършила ПМГ. В девети клас вече знаех, че ще кандидатствам с история и литература. Записах такъв профил - хуманиратен и къде официално, къде не, последните две години почти не са ме занимавали с математика и физика, и пр. Чудесно оползотворих тези две години!
Какво ще включва дипломата не виждам какво чак толкова значение има - просто да знаят, за да залягат по-здраво и това е.
Та, да, идеите одобрявам. Как ще ги реализират...е друг въпрос. Имам своите резерви, базирани на досегашен опит, но да не бъдем песимисти.

# 222
Да поеме пътя чуждо дете, предполагам...
Като знаят, че 8-10 клас не им влиза в дипломата, сещаш ли се колко ще учат. Основните предмети, които после ги няма. Гаранция училището да ми предложи хуманитарен профил - никаква.
Има значение дипломата за чужбина (за БГ едва ли ще минат на такъв режим) - ако нямаш необходимия хорариум по предмет - не можеш да кандидатстваш.
Да, ще видим. Сигурна съм, че ще има редакции. Има неразписани все още неща.

# 223
  • София
Еее, ама това са все въпроси на реализация на идеите, а иначе самите идеи, както казах - не намирам за лоши. Лошото е, че точно ей тия дефекти ще лъснат, докато изпитват системата върху нашите хубавци и хубавици. И после ще има - ми, сори!

# 224
  • Sofia
Напълно съм съгласна с Belinda.  Ако едно дете иска да учи ще учи, ако не му се учи след 10 клас - негово решение. (И сега има деца с по 300 неизвини последните години). Ще поработи, за да му дойде умът в главата и ще доучи ако трябва. На нас ще ни е трудно сега защото не знаем предварително в кое училище какви ще са профилите, но за децата след нас ще е ясно и ще е по-добре. Иначе материалът, който трябва да се вземе от децата ще се вземе, просто ще е по-рано. Определено предпочитам синът ми последните 2 години преди университета да учи това, което ще му е необходимо за следването, а не "всичко" и накрая "нищо". Толкова ненужна информация сме учили и ние, която нито помним, нито ни трябва. Преходът няма да е лесен, но според мен е в добра посока. Проблеми ще има, но се надявам да се изчистят. Все някой набор трябваше да е пръв... уви ние имахме този късмет.

Общи условия

Активация на акаунт