СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 088
  • 686
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Пет минути чета предния пост и не мога да схвана какво му е на 24:4=8 Joy
Та, не са само децата. Всички сме изтрещели Animal Chicken

# 316
  • София
Мда, в тази връзка, все се чудя кое е по-правилно: в последния момент да се натисне газта или да се даде възможност мозъка да се възстанови?
Вероятно, голяма част от тези грешки са от прегаряне.

# 317
  • София
Мда, в тази връзка, все се чудя кое е по-правилно: в последния момент да се натисне газта или да се даде възможност мозъка да се възстанови?
Вероятно, голяма част от тези грешки са от прегаряне.
Аз ще заложа на второто, пък каквото сабя покаже. Няма да ги спирам от у-ще, май и те не се натискат да си стоят вкъщи. Даже на 22.05 класната им е организирала някакво състезание...
Едната изкара вирус с Т, повръщане и т.н. и се одра да реве как е изпуснала купона в Шумен, та почти здрава замина на следващия ден с другите класове от у-щето. Слава Богу не я повтори и не можа и да натършка и другите, че ако това беше станало... не ми се мисли. Та едната 3 вечери аху-иху до зори, другата 2 - днес и двете реанимация до обяд. Надраскаха (уж) по 2 НВО-та по  БЕЛ и драснаха навън в различни посоки.
Едната не говори, мълчи, като че ли не е тук. Питам имали нещо ? Нямало. Питам пак. Ами "матурите" наближавали. Ми, като наближават, вземи си дай зор. (туй последното на ум си го викам). Момък ли има някой...не зная. Ако имаше, сестра й досега да беше доложила. Странното в цялата ситуация е и моето лежерно отношение към процеса, даже и на приятелките ми им прави впечатление. Не зная какво се случва, ама каквото-такова. Готвят се системно 2 г., наясно са, че си е за тях, а не за мен и баща им, че е добре да имат избора, ама...
И те правят супер глупави и елементарни грешки, най-вече изчислителни или от недочитане. Не зная има ли лек срещу това ? Малката им сестра пък е обратния феномен - на състезанията и изпитите се събира и надхвърля възможностите си или отива на олимпийския принцип за участието и без подготовка и показва добри резултати.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 16:53 от bibi

# 318
  • София
Аз ще отпусна малко на финала . Детето реши огромно число задачи, две години български учи, каквото - такова. Днес и малката цял ден тестове по БЕЛ прави ( 4 клас), аман! Аз вече тестове като видя, лошо ми става. Вчера и днес надникнах минавайки, любимата ми геометрия - с грешки. Прегряване май се получава, ще я отпусна. Пробните приключиха, резултати няма. Тепърва на мен ми предстои треперене около класиранията, а на нея - рев на раздяла с любимия клас.

# 319
И ние намалихме темпото. Явно го има момента с прегряването, защото днес на елементарна задача с разтвор и проценти е сгрешила по най-тъпия начин. На проста задача тръгнала да търси сложни решения. Прочетох й задачата пак, рев - знаела как се решавали, ама мислела, че е по друг начин...Разстроена сега решава подобни за смеси и сплави. Аз си сипах едно уиски. Smirk
Освен да стискам палци на изпита да бъде в кондиция и да не се шашка, друго няма какво да направя още. И тя две години ходи на школа, цяла учебна година си стои уикендите и учи, или е на уроци. Няма какво да искам повече от детето.

На мен ми е повече дерт как ще подреждам гимназиите, защото явно ще трябва да ги наредим доста желания. И все още не съм преценила дали да слагаме НПМГ с биология и химия напред в желанията, защото и тя не знае, пък и хората все казват - трябва да е ориентирана сериозно в тази посока, че да учи там с този профил. Пък ориентацията отсега ни е проблем, очевидно.

Мислех да я освобождавам в петъка преди изпитите, и на 22ри. Самата тя не знае дали иска да отсъства все още. Може само за 22ри да си остане у дома, ще го мисля още.

# 320
Моята пък се разболя. До вчера нищо й нямаше, а днес от сутринта гърлото все я дращи, тялото я боли, студено й е. Очаква се и да й дойде точно преди изпита, та не знам какво ще правим. Казах й днес да не ходи на пеене, не ме слуша. Прибра се едва-едва. Дайте, моля ви, някакви бабешки лекове за гърлото, защото пие разни смучащи, не помагат. Личната й работи чак в сряда, та ще чакаме до тогава🤦🏽

# 321
Стрепсилс на спрей, много е добър. От хомеопатията - спрей невен с клей.

# 322
  • София
На мен и големия ми син най-много ни помагат смучките Хексоралетен. Ама ударно - през 2 часа смучеш. През останалото време - лукчета. Абе нон стоп нещо да се смуче, за да се стимулира отделяне на слюнка и да се овлажнява гърлото, лигавицата да не изсъхва. За болките в тялото горещ душ и два упсарина /ако вече си й давала аспирин, аз на моите не съм, но себе си така церя/. Фрешове, фрешове, чай!
Биопарокс спрей също, ако успееш да намериш, много помага! И в гърлото, и в носа против хрема. Успех!

# 323
Благодаря за съветите! Чайове пие и смуче ефизол и нео-ангин. Пръскам й в гърлото тантум верде. Втриса я и се вдетинява. По принцип е много самостоятелна и като се прибере вкъщи, си стои в стаята. Сега се е завила на дивана. Питам я защо не отиде да си легне. Отговор- как да си стоя сама в стаята🙄🙄

# 324
  • тук-там
Душичка! Дано се вдигне бързо, милата! Не я оставяй сама, щом има проблем с това. Стискам палци! Точно преди изпитите хич не им трябват болести и хормони. Моята поне е от щастливките, дето още нямат цикъл. Че едно ПМС ще дойде в повече.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 23:20 от mtz

# 325
Pugslove, милото.
Скоро моята беше със силни болки, молеше ме - дай ми нещо. И температура държеше.
Приятелка едва е преглъщала, препоръча SALVIGOL, спрей. Та взех и него.
Ползва и Lichensed (от GP изписано).
Разтворим Upsarin се съгласи от втория път. Мен веднъж много ме вдигаше, но след 4 часа бях мега зле пак.

# 326
Oooooo, kaк така болни, бързо да оздравява детето, че то остана малко.
Виждам, че има насоки за лечение, ние гърлото го борим с тайлол хот+ ефизол и лукчета. Спи даже и с компрес на вратлето, ако е по- червено или просто само с шал.

Надявам се всички да издържат това напрежение, и поне  здрави да се борят на матурата.

Аз още не съм мислила последно дали да не седне малко вкъщи девойката, но не мисля, че ще има смисъл. Трудния втори модул си остава труден, понякога се справя, на други варианти мъка. Та ще правя магии за късмет май, отколкото да я спирам от училище:)))))

# 327
Понеже темета лети , вече доста бързо, преди няколко страници имаше питане за пробния по БЕЛ  в СМГ, по мое скромно мнение беше много труден.

# 328
Ако има някой възможност да пусне сканирани листата от различните пробни, да се пробват тези, които не са ходили. Ние бяхме на Бултест, на математиката се е изложил, много съм притеснена.

# 329
  • София
Понеже темета лети , вече доста бързо, преди няколко страници имаше питане за пробния по БЕЛ  в СМГ, по мое скромно мнение беше много труден.
И аз сега го гледам - взех работата на детето. Има си уловки, има и въпроси, които затрудниха и мен. Видях и работата на друго близко дете, проверявана от друга преподавателка. В текста за коригиране едната е сложила запетайка в едно от изреченията, а другата не е. ( това по темата за различните проверяващи). Едната е написала, че на този текст за проверка се дават максимално 14 точки. Е, гледах, гледах и повече от 12 не успях да открия.Flushed

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 16:38 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт