СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 040
  • 686
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Скрит текст:
selena6, може ли да ми пратиш контакта на Мария Банова на ЛС?
И аз за по-малката щерка ще търся частен учител по БЕЛ. Ако някой има други препоръки, ще се радвам. Simple Smile

Хлапя ходи тази година (VІ клас) в школата на Елмира Йонова ("Литера"). Много сме доволни. При групово обучение взаимно се стимулират, но все пак - зависи от детето.
И аз чух много добри отзиви за тази школа от първа ръка, но в нашият случай е необходимо някой да му виси на главата. Пита си ушите да пише домашни, а и има сериозни пропуски от 5-ти клас. В момента ходи на школа по БЕЛ в "Работилница за знание" и на безплатна в у-ще. На ПИ за края на втори модул имаше 63 т. от 100. В уч-ще оценките се въртят около 4, а си е навил на пръста за СМГ. Повтарям като латерна, че трябва сериозно да седне да учи, ама не ми се получава. За това решихме, а и той си избра, да ходи на частен учител.

# 436
мандаринка, 1 месец важи. Има време да го вземеш.
Във вашето училище работят все едно са на школа децата ....

# 437

Цитат
А аз, понеже днес ще ходя до личната заради малката, дали не трябва да взема някакво медицинско? Имам някакъв спомен, че за определени училище се изисква медицинско, но дали не бяха за техникумите? Или е рано за такива мисли, да не вземе да му изтече срока на годност, докато се наложи да го подам...

5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите за специалности от професии;

До първата дата за подаване на документи за участие в класирането има повече от месец. Може би е добре да изчакаш още малко. Предполагам, че едва ли проверяват датата на издаване, но за всеки случай.

# 438
  • Sofia
Здравейте, аз определено няма да освобождавам сина си другата седмица от училище. Не съм чула никоя майка от класа му да планира да освобождава детето си, не знам, ще видим. Ако не е научил нещата за 1 година, няма да ги научи за 1 седмица. Само ще преговаря.
Имам само едно чудене: черновите по МАТ и беловите по БЕЛ винаги ли са карирани с толкова силни квадратчета. В предишен пост писах, че според мен това пречи на чертежите по математика, но сега като му взех пробния от "Междучасие" бях удивена - ами то не се чете нищо. Не знам как детето си разчита, а учителката, която трябва да проверява няколко десетки работи една след друга... Ще я болят очите и не знам какво ще види накрая. В тази връзка, от упражнението за правопис му бяха "поправили" 2 грешки, които не съществуваха. Една запетайка, която я имаше, но не са я видели и една главна буква, която е главна, но са решили, че е малка...Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 14:04 от maibg

# 439
  • София
Здравейте.Знаете ли, от къде може да се изтегли Заявлението за проверка на способностите?Искам да го попълня предварително,но никъде не намирам новата бланка.

# 440
Много е добре,че си имате статистика за по-големите градове.Ние за Монтана няма къде да видим такава,в общи линии действам на принципа "питай този и онзи."
Значи трябва да поправим тази несправедливост. Simple Smile
Мин-макс първо класиране 2017 Монтана

Статистика на успеваемостта 2017 - Монтана
    Дидева,поклон и респект към Вас!Благодаря!
  Няма да освобождавам от у-ще около матурите.о за сметка на това,ще го освободя на 01.и 04.06,ще ходим да гледаме волейболните национали на турнир от Лигата на нациите.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 12:49 от марулета

# 441
  • В светлината на слънцето
Ох, и аз точно се чудех за това заявление. Моята щерка се колебае дали да не се пробва с рисуване. За художествената гимназия имаше ли нужда от такова заявление, че не помня? Или беше само за обикновените училища, в които има и рисуване (респективно спорт, музика)? Тя още се чуди де. Понеже не е взимала никога уроци и дори си няма идея какво представлява изпита, ако все пак реши да се яви, ще е просто за спорта, да провери колко са й способностите без да се е готвила специално.

# 442
  • София
На РС се говореше за заявленията за проверка на способностите - ще бъдат дадени от училището в което учи в момента детето. Малко го пропуснах този момент, защото ще го пропуснем. Нека и други да потвърдят.

# 443
Здравейте.Знаете ли, от къде може да се изтегли Заявлението за проверка на способностите?Искам да го попълня предварително,но никъде не намирам новата бланка.

Това е заявлението. Предполагам, че през следващата седмица по училищата ще раздадат заявления на желаещите, доколкото срокът за подаване е 14.-16. май.

# 444
  • София

Това е заявлението. Предполагам, че през следващата седмица по училищата ще раздадат заявления на желаещите, доколкото срокът за подаване е 14.-16. май.
Благодаря много!

# 445
  • В светлината на слънцето
Благодаря, Дидева. И аз го пропуснах покрай ушите си и не му обърнах много внимание на срещата.

# 446

5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите за специалности от професии;[/i]

Това отнася ли се за НПМГ ?

# 447
  • София
Аз все още тая някаква надежда, че на министърът ще пусне заповед за неучебен ден. Би било по-добре, отколкото всеки директор да обяви спортен празник или нещо подобно. От 19. до 27. май включително, това е единственият учебен ден. Едва ли ще е особено ползотворен не само за седмокласниците, но и за останалите ученици.

Здравейте Дидева,

Безкрайно ценя помоща ви във този форум за 7-МО класници и отзивчивостта и готовността ви да помогнете винаги и на всеки!Благодарение на вас научих много за НВО-тата и подготвям по-спокойно и информирано сина ми. Видях, че имате изготвен файл, който би ни подпомогнал във вземането на финалното решение за подредбата на паралелките при подаването на документите.
Може ли да ми споделите този файл на лично или линк към фейс групата, в която е качен?

Би ми бил изключително полезен защото и синът ми, и аз не сме съвсем ориентирани.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 21:01 от Мама на двама малчугана

# 448

5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите за специалности от професии;[/i]

Това отнася ли се за НПМГ ?
Не, НПМГ е профилирана, а не професионална гимназия.
Аз все още тая някаква надежда, че на министърът ще пусне заповед за неучебен ден. Би било по-добре, отколкото всеки директор да обяви спортен празник или нещо подобно. От 19. до 27. май включително, това е единственият учебен ден. Едва ли ще е особено ползотворен не само за седмокласниците, но и за останалите ученици.

Може ли да ми споделите този файл на лично или линк към фейс групата, в която е качен?
Би ми бил изключително полезен защото и синът ми, и аз не сме съвсем ориентирани.
Всичко, което имам желание да споделя тук, може да бъде намерено в темата.

# 449
  • София
Днес направихме първи модул по бел набързо. Справи се за 20 мин. 50 т. Още малко трябва да работим по техническите детайли - три сказуеми с думи и пр. Целта ми е да й дам увереност, че може да се справи.🤗

Общи условия

Активация на акаунт