Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 052
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Първият ми опит за пилешка шунка в шунковара.

Не прилича на шунка на външен вид, но е много вкусно. Трябва да помисля и нещо за цвета, защото така изглежда много бледо и неапетитно. Може би ще добавя сок от цвекло или малко хранителна боя следващия път

Не слагай боя. Не си струва. По-добре сок от цвекло или малко червен пипер. Пилешката шунка няма как да я направиш червена. По-важното е да е вкусна и да се хапва на ура.

# 421
Малко позачезнах, но си имам причини. Този месец "активността" ми и в блога и изобщо не е такава каквато би ми се искало. Па и не съм снимал много неща Simple Smile
Направо да не повярваш, но е факт - доста агнешко, кюфтета и т.н.

Ето едно агнешко с картофи и зелентии

кюфтета с пържени картиофи

нещо като омлет, но по-скоро е руло с яйца, сирене и коприва

един истински домашен деликатесен врат (рецептата е в блога)

пак едно агнешко с ориз и лапад

Наскоро прочетох, че бърканите яйце по английски се поднасяли върху препечена филийка, по американски - направо в чинията, а тези са по нашенски - върху пържени филийки и т.н.

една закуска от печени филийки с масло и желе от дюли с шоколад (шоколадът е вкаран в желето още при направата). Невероятно вкусно желе

този месец се посветих на рецептите за кебапчета (издирвам стари и не само) рецепти и пробвам някои. Тези са от свинско, телешко и овнешко с добавка на смлян лук в каймата. Станаха страхотни, сочни и дзверски вкусни.

още един свински врат - деликатесно мезе

един страшно лесен и мързелив телешки дроб на фурна

правих и едни панирани кюфтета - станаха направо уникални - пухкави и сочни

и един невероятен (дзверски) деликатес за мезе - пастърма от патешко магре по възможно най-бързия начин (буквално за два дни)

За днес стига, че май ще стана досаден. Приятен уикенд на всички!

# 422
За закуска - розички от бутер тесто

# 423
Батето, може ли рецептата за кюфтетата?

# 424
рецептата за панираните кюфтета е тука

https://batimiti.blogspot.bg/2018/05/blog-post_15.html

# 425

Много интересна рецепта, но явно няма да стане за печене във фурната?

# 426
   Лабрекс, баничката ти има великолепна коричка, сигурно е много хрупкава и маслена. 🤗

ir74, чудесна баница стана, чак аз си я харесах (по-често кусури си намирам Simple Smile ) и ми беше много вкусна, също и на домашните любимци. ММ каза: "е, това вече е баница!". Правих я по рецептата на венс, просто ми омръзва все по една и съща рецепта и сменям от време на време. Нищо особено, даже в първия момент реших, че сиренето е малко, все по 400 грама ми е в рецептите, но я спазих както е написана. Използвах одрински кори, ето тези:
Скрит текст:
и точно спазих рецептата. Много, много добра се получи баничката според нас. Peace

Батето, баба и майка правят такива панирани кюфтета, наистина стават много вкусни. Единствена разлика от твоите - без подправки в панировката. Аз, щото все бързам, пък и не ми се разправя, пусти мързел Mr. Green, кога пържа оваляни в брашно, кога без нищо, но панирани действително са съвсем други. Разкошно изглеждат всичките ти вкусотии! Heart Eyes chef bouquet

Розички, корнети, чийзкейк Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes........ох, много, много апетитно е при всички! bouquet chef bouquet chef bouquet

# 427
Леле,уникални сте момичета и Батето Flowers Tulip
Срам ме е, но се включвам с мойте обикновени чинийки
пил.бутчета(обезкокалени...)не са изгоряли,а са с тъмен соев сос

Моля за рецептата на второто ястие с ориза , живея в чужбина и много ми се дояла българска кухня.GrinningHeart Eyes

# 428
  • иска ми се Варна през лятото

Кифлички хрупкави със сирене и масло

# 429
Lexxyyy,засрамих се...най-обикновен"спанак с ориз"(задушавам лук,морков;остъклявам измития ориз;заливам с вряла вода(по съвет на Пеп-4о Flowers Bouquet),спанак и...това е Wink
У нас "почти"диетично(много ми е трудно...Sad)
Гратена,който скоро споделихте от "Вкуснотека"-без масло и без кашкавал ,а и с извара

Чушки с извара(за съжаление печени,а не пържени Sad

За "недиетичния"младеж

Подготовка за утре

# 430
О, определено и аз съм дооооста далече от тези прекрасни чинии, но определено вие ме мотивирахте да заобичам готвенето.
Малко по-малко ще се отчупвам в рецептите и се надявам някой ден да стана добра като вас.

За вечеря - манджа зеле с пилешко

# 431
  • София
Кипърско сладко от ягоди - My Cooking Book  - Мария Митева http://www.mycookingbookblog.com/kiparsko-sladko-ot-iagodi/ 

# 432
  • Калифорния, САЩ
      Лабрекс, благодаря че сподели, но у нашенско няма такива кори. Чакам с нетърпение да се прибера у дома след тригодишно отсъствие и да ди хапна от мамините вкусотии. 😜

За закуска - бързи бананови палачинки с шоколадово бадемово масло.

Сандвичи с люти чушки 🤪 - колбас, яйце, три вида сирена (котидж, чедър и моцарела), доматено пюре, масло  И люти чушлета. И детето яде, хареса ги.

Едната салата приготвена, другата след малко - четири вида домати чакат реда си. Само да вметна, че имам голяма ръка 😏.

За вечеря има още яхния от черен боб, “пържени” картофи на фурна (продават ги готови и аз само пека) и неснимана млечна салата от снощи.

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 03:58 от ir74

# 433
  • Плевен
Сладкиш с череши и рикота и част от новата реколта конфитюр от ягоди и череши, ароматизиран със стръкчета мента.

Хубав съботен ден ви пожелавам!

# 434
  • ВАРНА
Пухкави кифлички със сирене

Общи условия

Активация на акаунт