За и против ваксинирането на децата ни

• 27 590
  • 402
  •   1
Отговори
# 225
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
това са предложения за промени на стария министър, промени няма, ерго и глоби няма.

какво да чета? БНТ? Whistling
аз живея в Германия.
ти не четеш.... обмисляха да въведат задължителна само срещу заушка след смъртния случай в Берлин, но не и за всички ваксини. Peace
министърът се казва Grohe, можеш да потърсиш какво е казал  Wink, ама в оригинал, не някакви новини от БНТ...

колкото до туберкулозата - и двете имаме право.
на основа ниска заболяваемост и тежки странични ефекти не се слага.
официален източник, комисията, която препоръчва ваксини.

# 226
И защо не се върнете още сега в неваксинираното градче в Англия?  Епидемията от морбили тъкмо набира скорост.

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/07/02/national-measles-war … se-cases-england/

Така ще имате възможност да изпробвате на живо теорията за кексчетата и прочие.

За Германия първо каква заушка, става дума за морбили. Не знам немски и ми е трудно да чета в оригинал, но от това, което намирам предложенията са минали в парламента (източниците са на английски).

Къде в линка, който даде се казва, че БЦЖ не се слага, защото давала тежки реакции?

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 23:13 от LillyM

# 227
Докато ровех в английските сайтове за морбили попаднах на покъртителна история на една майка от Сърбия, чиято дъщеря умира бавно от морбили. Момиченцето има няколко други заболявания и заради това не може да бъде ваксинирано. Това е истински случай на човек с медицински противопоказания, а не като някои антиваксърки тук, които се изредиха да казват, че тези болести били нищо работа и се надпреварват да рушат единственото нещо, което ги пази т.е. колективния имунитет.

Внимание, снимките не са за хора със слаби сърца.

https://metro.co.uk/2018/06/14/mum-shares-devastating-pictures-d … -measles-7632488/

През 2018г. никой не трябва да умира от морбили.

# 228
Положението не е на 1000 кексчета 1 отровно, а на 1000 деца 1 с непоносимост към кексчета.

# 229
  • София

Една интересна история... Герланд и Сара Мърфи. Изключително богати американци. Обичащи живота, живеещи като, ами, както живеят хора, които могат да си го позволят - между две войни, имат всичко... Прототипите на "нежна е нощта". Общо взето, грабещи с пълни шепи от живота... Имат три деца. Две от тях умират - двете момчета, на 15 и 16 години. Едното - от туберколоза, другото - от менингит в следствие на морбили
Не прескача и не прощава... дори на "богатите" и "имащите"..

# 230
Положението не е на 1000 кексчета 1 отровно, а на 1000 деца 1 с непоносимост към кексчета.

По-скоро 1 на 100 000 с непоносимост към кексчета. Затова ще си пробвам късмета с банички с 1 на 1000 смърт. Всичко това го пише в най-реномираните статистики от най-реномираните източници, вервайте ми. Ваксината - много опасна, тетанус - караш го на крак.

# 231
  • Пловдив
Какво е това градче без никакви ваксинирани деца?

При "отровните" кексчета трябва да се вземе предвид също, че кексчето се купува не за удоволствие, а за да не се умре от глад, т.е. от болестите, срещу които са ваксините. Wink

# 232
  • Варна
колкото до туберкулозата - и двете имаме право.
на основа ниска заболяваемост и тежки странични ефекти не се слага.
Много ясно... Обаче в България заболеваемостта изобщо не е ниска. И какви са тези чак толкоз тежки странични ефекти? Ваксината срещу бяс е още по-тежка. Ще я откажеш ли, ако има риск да се разболееш?
По-скоро 1 на 100 000 с непоносимост към кексчета. Затова ще си пробвам късмета с банички с 1 на 1000 смърт. Всичко това го пише в най-реномираните статистики от най-реномираните източници, вервайте ми. Ваксината - много опасна, тетанус - караш го на крак.
Точно...
Много им е лесно на антиваксърите да неглижират рисковете от болестите, щото за тези болести са чели само в книжките и си въобразяват, че те не са страшни и "се карат на крак" (по-голяма простотия скоро не бях чела, честно). А защо е така никой не се замисля. Дали пък не се дължи на ваксините? И ако всички ги откажем дали болестите ще останат само в книжките?

# 233

Къде в линка, който даде се казва, че БЦЖ не се слага, защото давала тежки реакции?
пак да повторя, това е комисията, която официално препоръчва кои ваксини да се слагат.
Скрит текст:
Die BCG-Impfung gegen Tuberkulose wird von der Ständigen Impfkommission (STIKO) am Robert Koch-Institut seit 1998 nicht mehr empfohlen. Gründe: günstige epidemiologische Situation in Deutschland mit geringem Infektionsrisiko in der Bevölkerung, eine Schutzeffektivität von 50-80% in Abhängigkeit von Alter und der Art der Erkrankung, sowie nicht selten unerwünschte Nebenwirkungen (attenuierter Lebendimpfstoff). Dies entspricht den Empfehlungen der WHO, die vorgeschlagen hat, in Populationen, deren Infektionsrisiko für Tuberkulose unter 0,1% liegt, keine generelle BCG-Impfung durchzuführen.  Ein Impfstoff ist in Deutschland nicht mehr für diese Indikation zugelassen
удебеленото: не рядко нежелани странични ефекти.
За тези индикации ваксината вече не е разрешена в Германия.

Месечинка, не агитирам никого да отказва ваксини.
реагирах на грешно написана информация, че в Германия глобяват за непоставени ваксини.
такова нещо няма, закон още няма приет.

колкото до БЦЖ - ако има риск, то лекар преценява. Peace
при заболяване явно лекуват, нямам идея как точно процедират.
понеже са ми правили посявка за туберкулоза и по този повод споменах на лекаря, че нямам ваксина и той каза, че не се прави вече.
пуснах и линк, където е обяснено защо.
не става въпрос за личното ми мнение, а за официалното в Германия  Wink

# 234
намерих за какво е глобата: приет е не закон за задължително ваксиниране, а закон, според който детските градини и ясли трябва да информират здравните органи, че имат неваксинирано дете.
Letzten Freitag billigte der Bundesrat das Gesetz, das Kitas zukünftig verpflichtet, Eltern beim Gesundheitsamt zu melden, die keine Impfberatung für ihre Kinder nachweisen können.

след което се контактира с родителите и се провежда разговор за негативите от неваксинирането.
който не отиде на такъв разговор, той е заплашен да плати тези 2500 евро.

детските заведения не са длъжни да информират здравните органи, по желание е.

задължително е не ваксинирането, задължително е да те информират за положителните страни на ваксинирането и рисковете от неваксиниране, т.е. да има проведен разговор.

обикновено лекарят ти разяснява (зависи от самия лекар колко обстройно ще проведе този разговор) и при отказ се подписва документ, че си информиран и поемаш риска.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 10:34 от asyalein

# 235
Я сега се върни назад и виж какво съм написала. Същото, което сега и ти признаваш. Не ме интересува какво си разбрала и на какво отговаряш, не е лошо преди да напишеш нещо, първо внимателно да прочетеш какво пишат другите. Ще се самоцитирам тук.

За Германия

Предложените промени в закона предвиждат глоби до 2 500 евро на родителите, които откажат медицинска консултация за ваксиниране на децата им.

Освен това детските градини вече ще имат право да отказват да приемат неваксинирани деца.

http://news.bnt.bg/bg/a/germaniya-zatyaga-zakonodatelstvoto-za-imunizatsiya

За БЦЖ ваксината се казва, че Германия следва препоръките на СЗО, че ако няма риск - няма нужда от ваксина. Логично. Живите атенюирани ваксини по принцип дават повече странични реакции от мъртвите - нормално, но това не е причина за спирането на вакинациите, причината е, че няма нужда. Ваксината не и забранена в Германия, просто не се слага. Слага се обаче в 99% от останалите държави по света, включително и в България.

# 236

Това също вече беше дискутирано. Точно белите държави една по една започнаха да въвеждат глоби и задължителни ваксини след като антиваксърите разпалиха епидемии из цяла Европа от морбили. Германия -2500 евро глоба, Франция, Италия - задължителни ваксини, Австралия - месечни глоби и т.н.

оттук се почна.... Whistling
така написано сугестира, че глобата е за непоставена ваксина. Peace

# 237

Това също вече беше дискутирано. Точно белите държави една по една започнаха да въвеждат глоби и задължителни ваксини след като антиваксърите разпалиха епидемии из цяла Европа от морбили. Германия -2500 евро глоба, Франция, Италия - задължителни ваксини, Австралия - месечни глоби и т.н.

оттук се почна.... Whistling
така написано сугестира, че глобата е за непоставена ваксина. Peace

Не, не се е почнало от тук. Това също вече беше дискутирано наистина означава точно това. В предишен постинг беше повдигната темата и там подробно с линкове съм дала коя държава какво точно въвежда. Дори да си се объркала специално от този пост, в койно наистина съвсем накратко и без обяснения само споменавам, то аз веднага в следващия пост обяснявам отново подробно за какво става въпрос. Нямаш извинение за това, че не четеш внимателно всичко, което се пише.

# 238

Не, не се е почнало от тук. Това също вече беше дискутирано наистина означава точно това.

цялата тема не съм я чела. Peace
точно от този пост се хванах, да така е.

въпреки всичко (още не съм прочела цялата тема и незнам дали е дискутирано) звучи като затягане, а приетия закон все пак е в доброволна форма.
ако ДГ не подаде сигнал, то нищо не става. Peace

като знам с какво се занимават в нашата ДГ по цял ден и какви други проблеми имат, не вярвам да им остава време да подават сигнали  Whistling
възможно е да има и по-строги от нашата ДГ, но според мен това не им е толкова наболял проблем.

# 239
Едва ли съобщаването за нарушение на нещо, което е задължително е по желание. Това би било правен абсурд. Вероятно по желание е решението на ДГ да изключи неваксинирано дете и да съобщи на властите за това. Явно досега не са имали такова право.

но според мен това не им е толкова наболял проблем.

Да де, то обикновено не е голям проблем,  докато не започнат да умират хора. Из цяла Европа в момента умират хора от болест, която вече трябваше да е перманентно изчезнала.

Общи условия

Активация на акаунт