За и против ваксинирането на децата ни

• 27 585
  • 402
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Три деца с фалшиви документи в група - смятай, ако средно примерно по три има във всяка група, за какво става дума.

# 196
  • Варна
Въпросът е, защо многократно се поставя ваксина с/у тетанус на кърмачета, които няма как да си причинят дълбоки порезни рани, след като при инцидент, пак се ваксинира? А дори да се зарази, в повечето случаи го преболедува без последствия. Да не говорим, че дори да е ваксинирано, пак може да се зарази.
Поставя се, точно за да се изгради имунитет и да не ти слагат ваксина за всяко одраскване. Щото всяко едно падане и ожулване на коляно е потенциален риск. Колко пъти ще повтаряме едно и също? Кой е тоя, дето кара тетанус без последствия, извинявай? А, може би някой ваксиниран. Щото неваксиниран много ме съмнява да изкара тетанус без последствия.
Боже, направо се чудя на LillyM и останалите как имате нерви да обяснявате до откат едно и също на тухлена стена. Даже по-лошо, тя стената щеше да ви разбере в един момент. На мен тези антиваксърски глупости вече ми идват в повече.

# 197
  • Пловдив
Това сега го виждам. Тетанус да се преболедува в повечето случаи без последствия?! Сериозно?
Ако "повечето случаи" са тези, които не са умрели след разболяване (вероятно в днешно време наистина са повечето, демек над половината) - добре.

# 198
  • София
Въпросът е, защо многократно се поставя ваксина с/у тетанус на кърмачета, които няма как да си причинят дълбоки порезни рани, след като при инцидент, пак се ваксинира? А дори да се зарази, в повечето случаи го преболедува без последствия. Да не говорим, че дори да е ваксинирано, пак може да се зарази.
Поставя се, точно за да се изгради имунитет и да не ти слагат ваксина за всяко одраскване. Щото всяко едно падане и ожулване на коляно е потенциален риск. Колко пъти ще повтаряме едно и също? Кой е тоя, дето кара тетанус без последствия, извинявай? А, може би някой ваксиниран. Щото неваксиниран много ме съмнява да изкара тетанус без последствия.
Боже, направо се чудя на LillyM и останалите как имате нерви да обяснявате до откат едно и също на тухлена стена. Даже по-лошо, тя стената щеше да ви разбере в един момент. На мен тези антиваксърски глупости вече ми идват в повече.

Това за без последствията не се отнася за тетануса, а за горната част от поста ми, която си изрязала. Simple Smile (Ето това: Това че детето не е ваксинирано не значи, че непременно ще се зарази, особено пък от такива болести, които от десетилетия са изчезнали от Европа)
Пълна глупост е, че всяко едно падане и ожулване е потенциален риск. Вирусът на тетануса вирее само в анаеробна среда, т. е. раната трябва да е толкова дълбока, че да няма никакъв достъп на въздух в нея.
За тетанус няма никакъв смисъл да се ваксинира без инцидент, защото имунитетът трае само 6 месеца и затова винаги при сериозен инцидент пак се слага ваксина.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 08:35 от Alexandria*

# 199
  • Пловдив
Обаче 3 дни дъвчем едно и също, задаваме един и същ въпрос и на него отговор НИКАКЪВ.
Alexandria*  държа да ми отговориш- защо много от антиваксърите взимат фалшиви бележки, записват си децата за детски ясли/градини, и ака променят статистиката. Това според теб правилно ли е?
Само по липсата ти на отговор на точно тови въпрос, съдя колко ограничени са твърденията на антиваксърите. Имате някаолко заучени тези и фрази, 5 линка с филми(Ваксиниран е задължителен) и до там. Ама на подобен въпрос никога не отговаряте, защо ли?

# 200
  • София
Обаче 3 дни дъвчем едно и също, задаваме един и същ въпрос и на него отговор НИКАКЪВ.
Alexandria*  държа да ми отговориш- защо много от антиваксърите взимат фалшиви бележки, записват си децата за детски ясли/градини, и ака променят статистиката. Това според теб правилно ли е?

Не е правилно. Правят го, защото могат. Отговорност не трябва да се търси от родителите, а от лекарите, които издават фалшивите бележки. Има ли поне един такъв санкциониран лекар? Мисля, че няма, защо ли? Ми защото в България по принцип цари хаос и беззаконие.

# 201
  • Варна
а, не е твоя отговорността, че подтикваш лекар към документна измама, от която ти се възползваш. Яко.

# 202
Alexandria*, и на този, ако е удобно:
 - Биха ли си пуснали неваксинираните деца в група с не ваксинирани такива?

# 203
Разбира се, че не са виновни родителите, те никога не са виновни за нищо. Кога ще започнем да поемаме отговорност за действията си, не знам.

Редовен антиваксъри въпрос по групите е "имам ли право на децки ако не ваксинирам детето си?!?, Ще ни вземат ли в децата градина а маеченството ще ми спрът ли?????"

И отдолу валят схеми и предложения как да хакнете системата, да си вземете паричките, бележката и да вървите на градина.

Та и аз искам да знам, неваксинирано дете ще пуснете ли в градина с други неваксинирани деца?

# 204
  • Пловдив

Не е правилно. Правят го, защото могат. Отговорност не трябва да се търси от родителите, а от лекарите, които издават фалшивите бележки. Има ли поне един такъв санкциониран лекар? Мисля, че няма, защо ли? Ми защото в България по принцип цари хаос и беззаконие.
Че лекаря е виновен, спор няма, ама не е дошъл лекаря да те дръпне за ръката и да ти даде бележката, нали? Родителят се сеща за този вариант и после пита лекаря. В случая вина имат и двамата, защото пръв за това мисли родителят. Не може да се прехвърля вината само на единият участник.  Та и аз- мога, искам и ще ваксинирам детето си, но си нося последствията от решението. Айде стига сте си мили ръете с лекарите и си понесете последствията, че вече е мега прекалено. Хем ни обиждате като малоумни и необразовани, хем лъжете яко системата, ама после и статистики ми вадите. На тая статистика ще повярвам, когато антиваксърите спрът да вадят фалшиви бележки!

# 205
  • София
По старите  теми развиваха някакви теории, че всъщност не им пукало за колективния имунитет. Освен това, то такива болести нямало вече.

# 206
  • в кукувиче гнездо
Всъщност Александрия мога да се закълна, че ваксинира децата си. Тя обаче е от тези потребители, които ходят от тема в тема само, за да всяват смут. Където и да пише тя, абсолютно винаги е в контра. Явно й расева, някакъв вид егоцентризъм или мазохизъм е нейното, но не мога да си го обясня още.

# 207
До момента нейните аргументи са, че много от въпросните болести могат да се преживеят и, че вероятността да се разболееш от много от тях е малка. А заслужава ли си и един загубен детски живот заради глупостта да не се постави ваксина? Заслужава ли си да играеш на руска рулетка с детето си? А отговорът ти, че антиваксърите ще се спрат, чак когато избухне епидемия е покъртителен. Интелигентният човек се учи и попива от опита на поколенията, на медицината и т.н., докато по-глупавият иска сам да се опари за да се убеди в тяхната правота. Защо не пуснеш детето си да се опари на котлона за да разбере, че е горещо? Така сте и вие, антиваксърите. Не искате да схванете, че от въпросните болести често се умира или имат тежки последствия. Преболедували са достатъчно хора с тежки последствия за да се стигне до създаването на ваксини. Смятам, че всеки разумно мислещ родител не би рискувал дори и шансът детето му да се разболее да е 0.1%. Поне аз не бих, човек не може да е сигурен, че точно той няма да влезе в този минимален процент.

Браво на всички в темата, които се стараят да дават конкретна информация с примери. Лили много старателно е дала купища информация и много родители, които четат, ще могат да се информират. Има объркани родители, които имат нужда малко да се информират, защото ги заливат антиваксърски глупости навсякъде.

# 208
Историята със съседката антиваксърка, която тропа с краче и настоява другите да й пазят детето е брутална. Ами, скъпи антиваксъри, за да можете да живеете спокойно на гърба на колективния имунитет, все пак трябва да има достатъчно други хора, които са ваксинирани. Тоест колкото по-шумни сте и колкото повече ставате, толкова повече се пропуква колективния имунитет. На това му се вика да отрежеш клона, на който седиш. За съжаление заедно с антиваксърите ще пострадат и много други невинни хора, дори децата на антиваксърите са невинни жертви в тази борба между разума и ирационалното. Интернет по принцип е пълен с дезинформация, фалшиви новини, конспиративни теории и т.н., но малко неща са с такава висока степен на обществена опасност както антиваксърството.

# 209
  • София
Просто натоварват системата на колективния имунитет, докато глупаво разчитат да не избухне. А тя се пропуква доста лесно, между другото - имаше статии и схеми в нета.

Общи условия

Активация на акаунт