Чухме сърчицето вече на нашето НОЕМВРИЙСКО сбъднато човече!

• 31 375
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Georgea явно теб съм запомнила. Аз днес ще ида да дам кръв и утре от 9 сутринта съм на ехограф. Само че за пръв път ще ходя в Щерев, та мислех ако някой е бил да сподели. Но явно аз съм първа Simple Smile

# 151
  • Велико Търново
Днес си записах час за фетална морфология и скрининг при д-р Панайотова - Надежда. Единствено там успях да запиша за съботен ден. Чак на 05.05. - тогава ще съм 13 г.с. дано не е късно. Имате ли отзиви за нея? Много ми е притеснено от пътуването и ми е страх да не стане пак някое отлепване, но мислих, мислих и реших да го направа. Ще предложо на ММ да преспим в Сф, за да не се събират много часове в път.
Иначе продължава да ми е лошо и това е, особено вечер....и сега ми е лошо... пих кола. Дали може да е от тоя утрогестан?! Не ми се стои на работа, а още не съм казвала.

# 152
  • Варна
Аз съм в петък на лекар, нямам вече търпение.Тези дни все едно не съм бременна, нищо не ме боли, нищо не усещам, нямам разлика с килограмите, само дето още си задържам вода в краката, което никак не ми харесва още от сега да става.И аз си чакам изследванията, те са готови вече, но в петък ще си ги взема с картона от акушерката.Очаквам урината с нетърпение, заради задържането на вода.Обаче другата седмица смятам да се правя красива, маникюр, фризьор.Чудя се дали да не скъся малко косата, но ММ излезе суеверен и ми заяви, че си ми била много добре дължината Grinning Надява се на момче явно Grinning

Анелия аз пътувах в началото на месеца 600км. с кола и после на връщане след седмица пак.Нямаше проблем, но пък и аз нямам отлепване.ММ спираше често за почивки, карахме внимателно.Само на места в единия проход пътя беше кофти и друсаше, та беше неприятно малко.Ако имате възможност, избягвайте такива пътища.

# 153
Деси, ти при кой ще ходиш? Аз с миналата бременност бях на фетална в Щерев, много са внимателни и обстойни. Сега исках да съм при Чавеева ама тя другата седмица явно я няма и ще бъда при Ибрям. Как искам да мине най-после.
И аз вече нямам почти никакви симптоми единствено че ми се спи...

# 154
Аз бях вече на фризьор, още преди няколко седмици, не мога да си представя 9 месеца да не ходя, но така или иначе искаме момиченце като че ли малко повече Grinning  Мен ме боли опашката от две седмици и като вървя ми опъва ту единия ,ту другия крак, но не съм ходила още по лекари, чакам да си мине само, макар че на моменти е доста неприятно. Иначе гаденето ми понамаля, предимно ми става лошо и студено вечер, апетита ми се увеличи и вече имам коремче, все едно съм на три бири Grinning

# 155
А, не си ли усещате матката. Аз усещам как е нарастнала, внимавам как се обръщам, да не ставам рязко и т.н, че ме приболва. И всяка нощ ставам поне по два пъти. Да не говорим, че ми е лошо, преди два дни повръщах. И аз съм с коремче, личи ми. Даже една продавачка вчера ме загледа и ми вика "охоо, нещо се опитваме да се прикриваме май, да не чакаме нещо?" ... в квартала вече няма тайни.

# 156
Ами и мен ме наболява ниско долу корема, особено ако вървя повече или по- бързо, явно защото се увеличава. И онзи ден бях с едно по- обемисто яке и под него жилетка с връзка, вързана точно на корема и изпъкнало много и ме видяха и че съм бледа явно и искаха да ми правят място в автобуса Grinning  Иначе вечер ставам и аз до тоалетната по веднъж, но всяка вечер задължително.

# 157
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile
При мен няма нищо ново. В сряда към на преглед за тромбофилията, че тука в Германия не ми вярват и си мислят сигурно, че умирам да се боцкам всеки ден. Феталната ми е на 7 май чак.
С предната бременност си ходих редовно на плаж, но да си призная не посмях да се изкъпя в морето. Аз също съм на мнение, че е много мръсно и може да се издържи и без. Е Гърция вече е друга бира, но до там тази година няма да стигна Sad
От 1 седмица вече нямам позиви за повръщане и нямам усещане, че съм бременна.
Янна, тя тая продавачка много наблюдателна.  Да му се не види и пустата българска дискретност Wink

# 158
Оо вие сте герои само с по едно ставане през нощта. Аз ставам по 3-4 пъти... Днес пак повръщах, но не се оплаквам, защото е в лека форма гаденето, а и аз съм още 8 г.с. И въпреки това и аз имам коремче, за което имам чувството че спомагат и буците от фраксипарина.
Dalivali, и аз по принцип живея в Германия, но се нагледах и наслушах на некадърници и се прибрах тук в БГ. При първата ми неуспешна бременност като бях със зацапване ми казаха, че шанса е 50 на 50, ама да си заминавам на работа и че до 3тия месец няма хапчета, които могат да ми изпишат за задържане... Смених после гинеколога, като отидох при друга, която съвсем не беше по-компетентна. Та дано при теб всичко да е наред и да си попаднала на по-запознати доктори. Щото общо взето при тях всичко до 3ти месец е "каквото стане".

# 159
Аз имам корем, въпреки че съм едва 12 седмица. Преди това не съм имала и вече е невъзможно да не се забележи. Може би е от значение и, че това е втора бременност.
Относно дрехите в Лидл, аз си взех клин и дънки. Вярно дънките не са от най- еластичните, но биват!

# 160
О, да. Пълно е с дискретни женици. Имам една приятелка, милата винаги ме надушва като съм бременна и то от ден 1. Не знам как го прави. Даже миналия път беше го сънувала. Тоя път пак ме подпитваше, но тя поне е дискретна и си мълчи, въпреки подозренията. Оф, а детето е болно, сополи, киха... къде успя.
Аз на БГ море повече бременна няма да стъпя. Отидох бременна и... след кюретажа даже гъбички имах. За първи път в живота. А, като цяло на слънце ми е много зле, във водата пък ми беше студено. Никакви морета за мен, само на 🗻 планинка.

# 161
  • Варна
magpar, определено на 100 % съм съгласна с теб относно лекарите тук. Толкова са зле, че чак ми е неудобно да им давам квалификации и да ги обсъждам. Все пак са учили толкова време, а на финала излизат от университета само с добри обноски. Така ме е яд за българските лекари, че са недооценени, че базата, в която работят е толкова стара и мръсна, за здравната система в българия, която е доста зле и други неща, но истината е, че нашите доктори за много по - добри от тукашните.
Тъй като първата ми бременност е ин витро, аз си я следях в бг и в края на 7 месец пристигнах в Германия. Не ми се рискуваше с нищо. Смятам, че ме разбираш. Тази бременност обаче е изненада за нас и за сега върви добре. Гинеколожката ми е готина и луда и ме уважава. Не усещам разделение, че съм чужденка. Даже много пъти ме е хвалила, че много знам и разбирам, а аз й отговарям всеки път, че живота така ме е научил. 7 години борба за дете - доста неща ти минават през главата. Та ще видим в сряда тукашните специалисти как ще оценят моята тромбофилия, а аз от сега усещам как ще си набавям клексан от бг Sad

# 162
Dalivali, чудесно е, че си намерила готина и разбрана гинеколожка. Аз имам 2 неуспешни бременности...при втората съм се молила в аптеките с бг рецепта за фракси и утрогестан, въпреки че вече новата ми гинеколожла ми каза, че ще е или кухо яйце или извънматочна...е не беше-приключи по-късно, но поради др причини. А сега при тази още на положителния тест хванах самолета за Бг, като преди това на всеки два месеца се прибирах да правя вливане на интралипид, защото в Германия никой не беше чувал за това чудо и не се съгласиха да ми направят вливането, въпреки, че аз си го носих...от тях се искаше само да ме боднат за системата. Абсолютно са на светлинни години нашите лекари и наистина е жалко, че не го осъзнаваме докато не се сблъскаме с реалността в чужбина. Дано до края да се съобразяват със състоянието ти и всичко да е наред.😊

# 163
  • София
Georgea и аз исках при Чавеева, но нямаше часове, та утре съм при Искилиева. Ох да ви се похваля и аз си имам дрехи от Лидл, взех клин, рокля и дънки. Дънките обаче ще се връщам да ги сменям, че нещо си подцених килограмите и съм взела такива дето ми стават, ама след 2 кг няма да мога да ги нося и ще ги сменя с по-голям номер. И аз не съм очарована от дънките, ама като знам, че ще са единствените, които ще ги нося без да са разкопчани.. Revolving Hearts роклята и клина обаче много ми харесаха, направо съм очарована и веднага обух клина. Не виждам да прозира и противно на очакванията ми не ми е къс. Та, много съм доволна, дано скоро пак пуснат нещо интересно за бременни Laughing

# 164
Здравейте маминки,много сте активни и интересни .Чудесни ноемврийки се оформиха за 2018г .Днес си взех резултатите и всичко е ок.Възрастовият риск е леко нисък но не е под нормата,при БХС.Общият е много добър.АГ каза че ще си следим нещата.Вашите излезнаха ли? (За мамите в съответната седмица.)За ФМ каза 20 г.с,да запазвам час от сега,при доц.Томова.Аз имам питане към вас ,в 15г.с.ще ходите ли на ФМ, или преглед преди БХС и толко?

Общи условия

Активация на акаунт