Съпруга ми ни унижава с децата

• 31 553
  • 263
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Е, щом е навит да посетите психолог значи може би все пак има надежда. Дано има резултат. Успех!

# 151
..... Всеки ще каже, че в Англия социалните служби няма да ги оставят да гладуват, но личното достойнство е особена част от характера на човека. ....

Именно! Какво е останало от това достойнство, търпящо такова отношение цели 22 години?!
Всеки се страхува да предприеме стъпки в такава ситуация. Било то, защото децата са малки,било то заради финансови причини или каквото и да е. Но за толкова дълго време, би трябвало да ти прелее чашата един ден и да започнеш да действаш без дори да ти пука от последствията. Тук не виждам такава решителност! Не обиждам авторката. Била съм в подобни на нейните обувки, но все пак съм търпяла до едно време и после спирам да търпя, въпреки страха и действам. Страха е бил мой спътник за много време. Той ми е давал сили и ме е насърчавал да вървя напред, защото съм искала аз и децата да сме добре. Успех й желая! 🍀

# 152
Благодаря ви много за мненията и съветите.

# 153
Разбира се,това е ужасен психически тормоз.
Наистина не знам защо още търпя.
Пак казвам в него живеят двама души-един собър,загрижен съпруг и баща и един ужасен човек ...
Извинявам се, но да не е зодия близнак този мъж?

# 154
Не,козирог..

# 155
  • София
При тях тъмната страна се засилва с възрастта.

# 156
Стигнах до силно харесаното мнение на Сирената, което подкрепям с 2 ръце.
След 22 години брак, тепърва да я чоплим жената дали, аджеба, го обича, че да знаем в каква посока да натискаме, ми е малко смешно.
Имам обаче риторичен въпрос. За 22 години и по-висок доход от твоя, авторке, този твой бунак толкоз ли не можа едно жилище да купи? Егати смотаното парче е, честно.
Докато пиша, мернах зодията му. Ай, карамба. Аз съм козирог. Отсега ти казвам, нямаме оправия, ако се смятаме за прави. А ти си го убедила, че той е, ама Е, наистина Е прав, в правото си, правилно действа и т.н.
Той, че те обича, обича те, но за него ти си човек, който има отчаяна нужда да бъде моделиран , най-вече интелектуално, според неговите критерии за правилно и най-вече представително за пред обществото. Изпуснала си няколко момента да  застанеш на равна нога с него.
Решенията ти са развод или с бясна скорост да се опиташ да го задминеш. Пълен игнор ще го вбеси още повече. Аз бих се развела, с годините ще го хване и старчески егоизъм, физически проблеми, ще ти стъжни живота.

# 157
  • София
Той, че те обича, обича те,
Хаха, хора, които се държат като този, нямат емоционалния капацитет да обичат.

# 158
Той, че те обича, обича те,
Хаха, хора, които се държат като този, нямат емоционалния капацитет да обичат.
Може да имаш право. Според мен я обича, иначе да се е развел. Не съм много по зодиите, но козирозите по принцип не стовт с човек, който смятат, че ги излага. Освен ако авторката не е някаква неземна хубавица, което след 22 години брак си е доста под въпрос, този да се е развел отдавна.
Проблемът на козирозите е, че гледат отвисоко на околните. Колкото повече те смятат за тиква,   толкова по-малко се притесняват да ти го кажат. Мъжът на авторката явно я смята за доста глуповата, щом стига до такива ексцесии.

# 159
  • София
Смята я за прекалено търпелива и емоционално зависима, каквато тя е.

То е ясно, че сме малко или много емоционално зависими от близките хора в живота ни, но има една граница, отвъд която ставаш балама и изтривалка.

# 160
Защо във всяка тема намесвате зодии?! Нямат нищо общо зодиите с деформациите на личността, които са налице при това семейство. Ама нищо общо!

Освен това работата на съпруга и НЕ Е  високо платена, колкото и да продължава да твърди обратното, то на практика е невъзможно. А един бачкатор с полулегални доходи да си вземе ипотека тук е изключено. Да събере половин милион в брой също.

Какво решение била взела ... ами никакво не е. Взела е решение за пореден път да излъже себе си, децата си, дори и хората във форума тук, че ще работят по отношенията си уж.

# 161
  • Насред хаоса
Може да имаш право. Според мен я обича, иначе да се е развел.
При хора с подобна нарцистична личност единствената любов, която изпитват, е към себе си. В повечето случаи те живеят от и за това, да подхранват постоянно егото и собствената си значимост в своите си очи, като унижават и мачкат други, най-често партньора си. Също така, веднъж вече намерили и оформили по свой вкус идеалния за мачкане партньор, много трудно се решават на раздяла. Не от любов, а защото знаят, че няма да намерят лесно следващия податлив, от издевателствата върху когото да се хранят и чувстват особено велики. Затова и такива най-често преследват партньорки, които вече са скъсали с тях. Така че не опира до любов, а до най-чист егоизъм, който също е отличителна черта на подобни хора.
Зодиите нямат нищо общо.

# 162
  • Варна
Недолюбвам зодиите, но за козирог мъж е вярно. Той винаги се смята за прав. Не подлежи изобщо на обсъждане това с него.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 11:16 от HighSpeed

# 163
22 години си оглеждаш цвете и чак сега разбираш,че е Нарцис?

Я вземи го препикай веднъж,че да клюмне малко..

# 164
Сега, по отношение на нарцистичното разстройство - наистина в нета има добри ресурси, за да се справиш с тоя тип личности. Но там има един капан - придава им се някакъв ореол на сила, мистичност, наранена душа. Самото им заболяване се описва с език, който буквално те хипнотизира. Малко излизат едни такива фатални.

А истината е, че в случая имаме обикновени БГ надувки от малкия град. Не ги лови особено западната психология, просто нормален отпечатък от малкия им свят.

В този случай решението е жертвата им да намери ресурси и да надрасне света им, без да се грижи за вътрешни състояния, травмите им и какво казал психологът. Като видиш, че нямат сила и мистика, че светът им е малък и смешен, животът става в пъти по-лесен.

Разбира се, не е лесно, ако ТОЙ е заможен, а жената има трудности...

Общи условия

Активация на акаунт