Съпруга ми ни унижава с децата

• 31 542
  • 263
  •   1
Отговори
# 120
Наистина не знам какво да правя вече.
Да да го напусна е най-лесно,и май натам вървят вече нещата.Той според мен това иска ,но не му стиска да го кажа и иска аз да действам първа.

Очевидно не е най-лесно да го напуснеш, ако беше толкова лесно - щеше да си го направила вече. Не се хващай на клишетата във филмите и книгите за хора, които се борят за връзките си. Дойде ли до борба, мачът е свирен.

Има едно понятие sunk cost fallacy - това е когато си вложил много усилия в едно начинание, получаваш все по-негативна възвръщаемост, но не искаш да сложиш край, защото си мислиш за това, колко много си вложил до момента, продължавайки да се набутваш.

Та реши си дали не си в този казус. Какво получаваш от този мъж, какво очакваш да получиш, очакваш ли някаква промяна и каква/от кого. На него не можеш да повлияеш, можеш само ти да промениш нещата за себе си. Искат се много здрави нерви да търпиш това положение, но по някое време и най-силният рухва. Пази си здравето и нервите, от много преглъщане може да си съсипеш здравето, такъв тормоз се отразява и на душата, и на тялото.

# 121
Аз отново ще кажа , ключа е в теб но без да се обиждаш оставам с впечатление за прекалено безхарактерен човек.
Давам още един съвет след като не можеш да действаш решително.

Когато се чувстваш защитена например на публично място или когато той е кротък започни да вмъкваш от никъде -
-нещо си остарял
-оплешивял
-надебелял
-набръчкал
-тези дънки не ти стоят добре и точно тези за които мисли че са му добре, другия път ...ммм ок , горе долу ..стават
- по време на секс- не така , а  така /предполагам е рядко /
Ако и това не можеш -
- гледай надменно , решително или със неприязън

Но никога ,никога не му вдигай акциите с комплименти, усмивки и поведение на кученце.

Общо взето   недоволствай , изказвай се двусмислено  , иронизирай като - така ли , ааа , доообре, ще видим.

# 122
  • Варна
Избягвах досега да кажа директно, но според мен вариантът, единственият вариант е раздяла. Мъжът няма да се промени. Авторката и веднъж не спомена да има каквито и да било чувства и тръпка към него, избягва въпроса за сексуалния им живот, демек такъв или няма или е безкрайно зле. Изобщо не виждам защо седи там след като сама призна, че не е в парите въпроса. Ако остане или ще търпи както досега, или ще си играят по нервите двамата, докато единия не изкука тотално. Тук за спасяване няма нищо.

# 123
Благодаря ви за мненията и съветите.
Днес говорихме,извини се,каза че съжалява,че говори така когато е ядосан,дано е така и да видим до кога..

# 124
Има такава психотерапия - управление на гнева (anger management). Не че очаквам твоят човек да се навие да ходи по психолози, но може би ако се поинтересуваш, би могла да му предложиш някакви техники, които сметнеш за приемливи. Стига искрено да е решил, че съжалява, а не просто да отбраздява мрънкането ти.

# 125
Има такава психотерапия - управление на гнева (anger management). Не че очаквам твоят човек да се навие да ходи по психолози, но може би ако се поинтересуваш, би могла да му предложиш някакви техники, които сметнеш за приемливи. Стига искрено да е решил, че съжалява, а не просто да отбраздява мрънкането ти.

Благодаря ти много,ще поговоря с него,но дали ще се навие,не знам

# 126
Представям си колко струва тази терапия в Англия. При нас е 350 лв за сеанс 50 мин. Четири дена в месеца, смятай. Трудно се заделя от чужбински заплата. Едва ли ще се възползват, дори да имат желание.

# 127
Представям си колко струва тази терапия в Англия. При нас е 350 лв за сеанс 50 мин. Четири дена в месеца, смятай. Трудно се заделя от чужбински заплата. Едва ли ще се възползват, дори да имат желание.

Най-вероятно и безплатна ще му излезе ... донякъде. В момента, в който споделят на личната или частен лекар, че е вербално агресивен, вика, псува и обижда и ще е до там. Това е криминално престъпление и съда ще реши дали само ще го глоби, дали ще си полежи или ще си полежи с терапия. Simple Smile

# 128
  • Linz
Има лечения/терапии, които в България са скъпи, а в чужбина- безплатни.
Ако гнева му е насочен само към авторката- най-вероятно ще трябва тя да се подложи са психо-терапия. Ако обаче като цяло си е (вербално) агресивен и го осъзнава- той следва да се лекува.
Аз в такава ситуация обаче не бих стояла с него. Първо заради себе си, после- заради децата. Не вярвам особено, че ще се промени, каквито и обещания да дава (колко пъти го е правил?!). Може евентуално ако нещо го разтърси из основи... но щото жена му го моли- няма шанс. Или пък ако тя промени отношението си към него- ама и това не го вярвам. Изглежда ми да е емоционално зависима от насилника.

# 129
Авторката , прочети в темите за домашно насилие и пиши там !
Не слушай коментарите в стил " сама си си виновна " и " защо търпиш" . Търпиш защото си жертва на психологическо  насилие и не запознатите с такова идея си нямат какво огромно влияние има насилника над теб и каква сила се иска за да си тръгнеш .
Всяка жертва има праг на търпение и идва един ден момента, в който се решава на някакво действие. 22г ми се струват малко множко да се търпи каквото и да е. И аз съм била манипулирана и съм се страхувала, но в крайна сметка за доброто на децата и моето здраве съм излязла от "зоната си на комфорт" , колкото и да съм се страхувала от неизвестното което ми предстои. В крайна сметка, каквито и съвети да дадем, авторката трябва да се престраши и да действа, предприемайки някаква промяна. Четенето на теми и съвети без действие, няма да доведе до различни резултати! Успех й желая и повече смелост!

# 130
  • Варна
Ще й замаже очите за месец и после ще я кара постарому. Такива оправия нямат. Ама тя като иска да си го търпи, изборът си е нейн.

# 131
Както казвате,не лесно да се махне с ръка и да си тръгнем.
Но наистина поговорихме като беше спокоен,той се извини,обеща че повече така няма да се държи и ще направи всичко възможно да не го прави,каквото и да му коства,

# 132
  • Варна
А досега колко пъти е обещавал същото И го е спазвал (ама не за ден-два)?

Не отговаряй, ти си знаеш защо го правиш.

След толкова години навикът е много труден за преодоляване. А това е навик, нищо друго не е. Залъгва се авторката с надежди, че той ще се промени ама само си бетонира допълнително затвора. Сама.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 09:27 от HighSpeed

# 133
  • София
С едно цъкане в Гугъл намерих много организации за помощ в ОК. Направи същото, избери си и просто им кажи това, което разказа тук.
Защо хората ги е страх да търсят помощ, не знам.

# 134
  • Варна
Щото, ако потърси помощ от институции, може и шамари да изяде освен словесните излияния.

Общи условия

Активация на акаунт