Счетоводител в нужда се познава 14

• 58 009
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Имам нужда от спешен отговор, надявам се, че тук е мястото за моят въпрос!
Питането ми е следното, назначена съм  като държавен служител на трудов договор, пълен работен ден като младши експерт V ранг, но в момента съм болничен поради настъпила бременност, бих ли могла да започна надомна работа на граждански договор, която е извън обсега на работния ми процес като държавен служител, и ако отговора е ДА бих искала да знам какви декларации се подават след това за деклариране на дохода към НАП или и към Държавната институция с която имам договор !
Бих била благодарна ако някой сподели информация.

# 226
  • Далечният изток
Аз не разбрах - държавен служител ли сте или сте назначена по трудов договор?

# 227
Държавен служител съм, не точно съм го написала!

# 228
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Питането ми е следното, назначена съм  като държавен служител на трудов договор, пълен работен ден като младши експерт V ранг, но в момента съм болничен поради настъпила бременност, бих ли могла да започна надомна работа на граждански договор, която е извън обсега на работния ми процес като държавен служител, и ако отговора е ДА бих искала да знам какви декларации се подават след това за деклариране на дохода към НАП или и към Държавната институция с която имам договор !

От гледна точка на отпуска по болест няма проблем да се работи на гр. договор. До 30.04. на следващата година се подава ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ в НАП, а възложителят по договора издава служебна бележка за изплатения доход.
В трудовият договор трябва да е упоменато дали имаш забрана за скл. на гр. договор.

# 229
Обаче имай в предвид, че като държавен служител трябва да попълваш ежегодно декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т.2 от Закона за противодействие на корупцията и .... Там трябва да посочиш всички суми над 1000 лв., които си получила извън тези по служебното ти правоотношение. Не зная като си в майчинство, дали си освободена от попълване на тази декларация. За другото Lady Brinne ти е обяснила.

# 230
А трябва ли към НАП да се внася още една здравна осигуровка и дали би могло да спрат да ми изплащат болничните поради това ,че съм сключила граждански договор. На кратко законно ли е да работиш на граждански договор и да получаваш обезщетения от държавата т.к. съм в 6 месец все още не съм по майчинство а болничен. Благодаря за бързия отговор, много съм благодарна за което.

# 231
Здравейте!

От гледна точка на отпуска по болест няма проблем да се работи на гр. договор. До 30.04. на следващата година се подава ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ в НАП, а възложителят по договора издава служебна бележка за изплатения доход.
В трудовият договор трябва да е упоменато дали имаш забрана за скл. на гр. договор.
Разбрах какво имате в предвид благодаря много , да разбирам ,че мога да си започна спокойно работен процес на граждански договор от вкъщи 😄.

# 232
  • В полите на Пирин планина
Да - няма проблем да се взема и обезщетение за общо заболяване и / или за бременност и раждане, майчинство.

# 233
А някаква декларация трябва ли да се подаде към НАП от моя страна освен годишната след сключване на граждански договор заради здравните осигуровки т.к. се внасят към договора за държавен служител

# 234
Платецът на дохода ще ти прави удръжките и ще внесе авансово осигуровки и данък. Ти не е нужно нищо да подаваш в НАП предварително. Провери обаче в администрацията, в която работиш няма ли някакво ограничение за работа по граждански договор. Има администрации в които има абсолютна забрана за друга работа.

# 235
  • Пловдив
Може ли въпрос...
Как се прехвърля Еоод?

# 236
  • София
Може ли въпрос...
Как се прехвърля Еоод?

С договор за прехвърляне на дружествени дялове.

# 237
  • Пловдив
Може ли въпрос...
Как се прехвърля Еоод?

С договор за прехвърляне на дружествени дялове.
само?
Заверки при адвокат и после в агенция по вписванията?

# 238
  • София-Младост

mystic woman , това не е счетоводна работа, на адвокатите им се плаща точно за това Wink
http://www.kadastra.com/2014-01-28-22-38-36/prehvarlianenadialoveood

# 239
  • Пловдив

mystic woman , това не е счетоводна работа, на адвокатите им се плаща точно за това Wink
http://www.kadastra.com/2014-01-28-22-38-36/prehvarlianenadialoveood
Да бе знам,ама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт