Счетоводител в нужда се познава 14

• 58 013
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Здравейте,
имам нужда от помощ за подаването на един болничен.
Лицето е СОЛ, болничния е за гледане на дете до 18г., Смятам че попълвам всичко коректно в прил.9, но ми казва грешка:
Грешка при валидация на документ спрямо XSD схема: The element 'Certificates' has invalid child element 'AnketaDateStart'. List of possible elements expected: 'AnketaSickLeave'.

Идеи?

# 241
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Лицето е СОЛ, болничния е за гледане на дете до 18г., Смятам че попълвам всичко коректно в прил.9, но ми казва грешка:
Грешка при валидация на документ спрямо XSD схема: The element 'Certificates' has invalid child element 'AnketaDateStart'. List of possible elements expected: 'AnketaSickLeave'.

Идеи?

Отвори файла на Приложение 9 с Notepad и виж какво пише при посочените грешни елементи, за да направим анализ.
Може да пишеш мейл на: BENEMPL@nssi.bg
Отговарят бързо. Копирай текста на грешката и ще ти посочат какъв е проблемът.

# 242
  • Варна
Здравейте,

Идеи?
Актуализира ли новата версия?

# 243
  • София-Младост
Според мен е със старата версия и съответно старите образци на приложения...поне намерих такъв отговор при същата грешка.

# 244
  • Варна
Дааааа Rolling EyesRolling Eyes Не бях подавала болнични от няколко месеца, и съвсем изключих че четох за нова версия.. Извинявайте че ви занимавах Flowers Rose

# 245
  • Варна
Да попитам за вашето мнение: новорегистрирана по ДДС фирма има ли право на данъчен кредит за наличните стоки? В чл.74 пише "активи", т.е. стоките като материални запаси са изключени? Освен това, с отпадането на регистрационния опис,  правото се упражнява като съответните документи по чл. 71 се отразяват в дневника за покупките  със съответстващите на наличните активи данъчна основа и данък, т.е. частично фактура няма как да се отрази. Разбирам, че нямам право на дан.кредит. А регулиране по ЗКПО налага ли се?

# 246
Естествено, че наличните стоки са част от "активите" - краткотрайни активи са. Може и частично ф-ра да се включи в дневника, за да се ползва ДДС за начините стоки.

# 247
  • Варна
Знаех си, че нещо се омотах, защо така буквално го приех?!?  Благодаря ти Лейди Брийн.

# 248
Здравейте, не съм сигурна дали това е точното място на което да задам въпроса си, но ще опитам.

На какво обезщетение за безработица има право лице, което преди 2г. е ползвало такова? Все още ли важи правилото, че трябва да са минали 3г. на трудов договор, за да има право на 60% от среднодневния осигурителен доход?
И съответно ако се подадат документи преди да изтекат тези 3г. от последно използваната услуга, обезщетението ще бъде само за 4месеца при минималният дневен размер?

# 249
Здравейте, не съм сигурна дали това е точното място на което да задам въпроса си, но ще опитам.

На какво обезщетение за безработица има право лице, което преди 2г. е ползвало такова? Все още ли важи правилото, че трябва да са минали 3г. на трудов договор, за да има право на 60% от среднодневния осигурителен доход?
И съответно ако се подадат документи преди да изтекат тези 3г. от последно използваната услуга, обезщетението ще бъде само за 4месеца при минималният дневен размер?

3 години се брои от момента на отпускане на обезщетението за безработица.
Ако не са минали - 4 месеца на минимално обезщетение.

# 250

Lady Brinne, благодаря, правилно съм разбрала значи.

# 251
Надявам се да не съм в грешна тема.
Имам въпрос за болничен.
Издаден ми е болничен за гледане на дете 5 дни. (Заведох детето на преглед при ЛЛ и поисках болничен само за деня, но лекарката решила, че ми прави "услуга"...)
Но аз не мога да го ползвам. Трябва да съм на работа.
Може ли работодателят да не го дава изобщо или трябва да се направи нещо допълнително.

# 252
  • София-Младост
Само лекарят може да отмени болничния.

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 10:18 от Ала-Бала

# 253
А ако счетоводителят не го подаде?

Съпругът ми има болничен от април 2017, който шефът му не прие и просто не беше подаден в НОИ.

# 254
Шефът е в крачка-неподаването на болничен е нарушение,което се санкционира!

Общи условия

Активация на акаунт