Счетоводител в нужда се познава 14

• 58 015
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нарушение е, ако докажеш, че си го представил на работодателя и той не го е подал.
Подава се жалба до НОИ, но трябва да се докаже, че е представен на работодателя.
Не разбирам как представяш болничен, и работодателят не го приема?
Ако откажат да Ви приемат болничен, се изпраща по пощата с обратна разписка, и ако след това не го подадат, жалба в НОИ.

# 256
А болничния за колко дни е бил и в срок ли е даден на работодателя

# 257
Нарушение е, ако докажеш, че си го представил на работодателя и той не го е подал.
Подава се жалба до НОИ, но трябва да се докаже, че е представен на работодателя.
Ако откажат да Ви приемат болничен, се изпраща по пощата с обратна разписка, и ако след това не го подадат, жалба в НОИ.

И след като отмине цялата сага по болничния си запазваш работата без проблем?

# 258
  • София

И след като отмине цялата сага по болничния си запазваш работата без проблем?

Не виждам какъв е проблема със запазването на работата? Все пак такъв е закона. Смятам, че е крайно време да се научите да си търсите правата, и да не живеете в страх, че ще ви отмъстят, уволнят или нещо друго. Само така ще се възпитат и работодателите. Наистина, на чужд гръб и сто тояги са малко, но няма пълно щастие.

# 259
  • Бургас
Понякога естеството на работа не позволява да отсъстваш, не само защото не се гледа с добро око, но и ще набуташ колегите си-отиваш примерно на втория ден.В такъв случай работодателя има ли право да не представи болничния лист, а да те води все едно си бил на работа т.е да не те ощети?

# 260
Не
Няма право да те допуска на работа
Единствено ако се направите, че не си му давала никакъв болничен

# 261
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета,
Имам следния казус и се надявам на вашата помощ: в края на месеца напускам настоящият си работодател. Започвам нова работа от средата на Септември. Имам 2 седмици между стария новия работодател. Необходимо ли е да внасям нещо някъде или да се регистрирам на Бюрото по труда за това време?

# 262
  • София-Младост
Не е необходимо.

# 263
В трудовите договори се вписват личните данни на лицата - ЕГН, лична карта /не съм сигурна дали е необходимо/, адрес и тези на представляващото лице от фирмата и няма промяна след 25.05., нали така? А необходимо ли е да подписва декларация, съгласие от лицата за обработването на данните им от работодателя?

# 264
аз им давам декларация да подпишат за съгласие за обработка на личните данни, а също им вписвам адреса по лична карта в трудовия договор, защото  мисля,че е необходимо да се има тази информация във фирмата където работи служителя по много причини Simple Smile

# 265
аз им давам декларация да подпишат за съгласие за обработка на личните данни, а също им вписвам адреса по лична карта в трудовия договор, защото  мисля,че е необходимо да се има тази информация във фирмата където работи служителя по много причини Simple Smile

Тази декларация свободен текст ли е? И само съгласие за обработване във връзка с ТД ли е или изобщо съгласие да се ползват, където е нужно /напр. за застраховки Тр. злополука, пред трудовата медицина/?

# 266
виж моята как изглежда, правени са ми проверки преди 25,05, от ИТ , специално за GDPR не мисля ,че ще е проблем ако не я харесат ще кажат, нали

ДЕКЛАРАЦИЯ

Долуподписаният :
...
ЕГН..................................,лична карта №...................................издадена на......................................МВР...........................

С настоящата декларация, ДЕКЛАРИРАМ:
1. Давам доброволно съгласието си личните ми данни да бъдат използвани за създаване на  регистри и да бъдат използвани за нуждите на фирмата  и изискванията на Закона и други императивни правни норми, като поемам и задължението да уведомя фирмата за промени настъпили в подадените лични данни.

Дата…………………….                                Декларатор:………………………

# 267
Скрит текст:
виж моята как изглежда, правени са ми проверки преди 25,05, от ИТ , специално за GDPR не мисля ,че ще е проблем ако не я харесат ще кажат, нали

ДЕКЛАРАЦИЯ

Долуподписаният :
...
ЕГН..................................,лична карта №...................................издадена на......................................МВР...........................

С настоящата декларация, ДЕКЛАРИРАМ:
1. Давам доброволно съгласието си личните ми данни да бъдат използвани за създаване на  регистри и да бъдат използвани за нуждите на фирмата  и изискванията на Закона и други императивни правни норми, като поемам и задължението да уведомя фирмата за промени настъпили в подадените лични данни.

Дата…………………….                                Декларатор:………………………

sunrise_67, много благодаря  Flowers Hibiscus

# 268
  • Sofia
Моля за помощ за СОЛ , намирам много противоречива информация в интернет:
1. Ако работещ на трудов договор , осигуряващ се по него на максимален осигурителен доход започне паралелно и дейност като СОЛ нужно ли е да се осигурява допълнително?
2. При същия случай - трудов договор за 8ч мога ли да издавам фактура от СОЛ където да е посочено че работата е за 8ч x XX евро.
3. При отпуск за бременност мога ли да продължа да извършвам дейност като СОЛ - тук срещам най - противоречиви мнения - на много места пише, че не е проблем.

# 269
  • Пловдив
Момичета,да има някоя от нас която да води фирма с дейност продажба на цветя?

Общи условия

Активация на акаунт