Счетоводител в нужда се познава 14

• 58 045
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • Русе
За Д1 ли става въпрос, каква декларация? Ако е Д1 може на ръка в НАП. Ако е ДДС май вече само с ел.подпис може.

# 331
За Д1 ли става въпрос, каква декларация? Ако е Д1 може на ръка в НАП. Ако е ДДС май вече само с ел.подпис може.
Аз имам електронен подпис и съм упълномощена да подавам нулева месечна декларация всеки месец, понеже фирмата не е действаща. Но днес поднових ел.подпис и опцията да пращам декларации по неговата фирма изчезна. 

# 332
  • София-Младост
Ако говорим за подпис на името на фирмата...+Заявление за достъп до услугите на НАП
Там влизаш и отбелязваш, че искаш пълен достъп и го изпращаш по ел.път. След това ще видиш всички услуги, както са ти били преди подновяване на подписа.

# 333
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Имам нужда от правен съвет.
На 03.08 подписах ТД по чл. 86, ал.1, т.3 във връзка с член. 70, Ал 1, от КТ, което е срочен договор до завръщане на титуляра, като срока за предизвестие е 3 мед за двете страни, съгласно.чл.326.
На 06.08 имам подписано допълнително споразумение на основание член.119 и чл. 70, срок неопределен, в т.ч. срок за изпитване 6 месеца в полза на работодателя.
Питането ми е: ако реша да напускам, колко ми е предизвестието?

Ако в допълн. споразумение не е променен срока на предизвестие, то той си остава 3 месеца.

# 334
Ако говорим за подпис на името на фирмата...+Заявление за достъп до услугите на НАП
Там влизаш и отбелязваш, че искаш пълен достъп и го изпращаш по ел.път. След това ще видиш всички услуги, както са ти били преди подновяване на подписа.
Подписа е на мое име, но той ме оторизира в Нап да подавам декларации за фирмата, като счетоводителите и до сега 2 години съм подавала без проблем.Днес като поднових подписа вече не мога. Звъннах на поддръжката на подписа и те ми отговориха, че имало нови правила и трябва преупълнамощаване Thinking

# 335
Явно подписът е нов, а не е продължен срокът на действието му. Тогава трябва ново упълномощаване.

# 336
Явно подписът е нов, а не е продължен срокът на действието му. Тогава трябва ново упълномощаване.
Не продължен е

# 337
Не продължен е

Ако беше продължен нямаше да ти искат пре-упълномощаване.

# 338
Здравейте! Имам нужда от правен съвет.
На 03.08 подписах ТД по чл. 86, ал.1, т.3 във връзка с член. 70, Ал 1, от КТ, което е срочен договор до завръщане на титуляра, като срока за предизвестие е 3 мед за двете страни, съгласно.чл.326.
На 06.08 имам подписано допълнително споразумение на основание член.119 и чл. 70, срок неопределен, в т.ч. срок за изпитване 6 месеца в полза на работодателя.
Питането ми е: ако реша да напускам, колко ми е предизвестието?

Ако в допълн. споразумение не е променен срока на предизвестие, то той си остава 3 месеца.

А има ли начин работодателя да ме освободи по- рано?

# 339
По взаимно съгласие може и веднага, стига и двете страни да го желаят.

# 340
Благодаря!
По кой член е това ? 325?
Просто място не мога да си намеря как се прецаках с този договор и нова работа...

# 341
  • София-Младост
Подписа е на мое име, но той ме оторизира в Нап да подавам декларации за фирмата, като счетоводителите и до сега 2 години съм подавала без проблем.Днес като поднових подписа вече не мога. Звъннах на поддръжката на подписа и те ми отговориха, че имало нови правила и трябва преупълнамощаване Thinking
Направи ли това, което ти написах? Влизаш с подписа в ел.услуги на НАП и най-горе е това заявление.
Или ти си имаш всички услуги, но не можеш да подаваш за неговата фирма?
Има и нещо друго...тази година и на нашите фирми когато дойде време да се продължи подписа казаха че на определен период се преиздава...реално аз никаква промяна не виждам, но при упълномощаване явно има разлика.

# 342
Благодаря!
По кой член е това ? 325?
Просто място не мога да си намеря как се прецаках с този договор и нова работа...

Да, чл.325 ал.1 т.1 от КТ

# 343
Направи ли това, което ти написах? Влизаш с подписа в ел.услуги на НАП и най-горе е това заявление.
Или ти си имаш всички услуги, но не можеш да подаваш за неговата фирма?
Има и нещо друго...тази година и на нашите фирми когато дойде време да се продължи подписа казаха че на определен период се преиздава...реално аз никаква промяна не виждам, но при упълномощаване явно има разлика.
Да аз говорих пак с доставчика и казаха, че от декември подписите били с някакъв нов код и за това се появил тоя проблем. Зявлението го видях да, на мен ми трябва на упълномощено лице. Да аз си ги имам услугите, от неговата фирма не мога. Утре ще ходя до Нап и ще видя какво трабва да се направи.Благодаря Simple Smile

# 344
  • Варна
При мен се случи същото - преиздаване на подписа, но кода е нов и се налага ново упълномощаване с този подпис пред НАП. Подаваш "З А Я В Л Е Н И Е за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на упълномощено лице" с новия подпис. Проблем ще възникне ако нямаш нотариално заверено от съпруга ти пълномощо да го представляваш пред НАП, защото тогава няма да ти приемат заявлението, а ще искат да го представи лично той.

Общи условия

Активация на акаунт