Счетоводител в нужда се познава 14

• 57 922
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Точно така
Вече и наградите се облагат...засега само въдухът е безплатен, ама като гледам колко е мръсен, може и за него нещо да измислят...

# 76
  • Добрич
Т.е. ще трябва да платя данък за тази награда (шапка) ли? И те ще ми определят стойността предполагам?

# 77
  • София
Т.е. ще трябва да платя данък за тази награда (шапка) ли? И те ще ми определят стойността предполагам?
Точно така. Честито на печелившите Simple Smile

# 78
Добре де, каква стойност ще сложат на тази шапка. Примерно 5 лв и ФЛ трябва да подаде декл. чл.50 за данък от 0,50 лв ли? А шапката може да бъде оценена и на 15 лв. Как се определя цената? Стана ми интересно.

# 79
Не съм запозната в детайли с тази глупост, но да, подаваш, но поне ще имаш някакъв документ...също и за доходите от продажби през интернет, засичат дейността на ФЛ през куриерски фирми и ги привикват за деклариране на "доходи от друга дейност"...там пък хептен не знам как и какво се случва, на око ли, как ли...щото и документи няма.

# 80
  • София
Данък се дължи,ако наградата е на стойност над тридесет лв.

# 81
Данък се дължи,ако наградата е на стойност над тридесет лв.

Аз също си спомням, че имаше нещо за незначителна стойност, затова ми е странен казуса с една шапка подарък.

# 82
  • Пловдив
Почнахте ли да подавате отчетите в АП?

# 83
  • София-Младост
По традиция изчакваме края на юни;)

# 84
  • Пловдив
По традиция изчакваме края на юни;)
Grinning  и аз тъй...

# 85
  • Русе
За доходите от продажба по интернет. Все по-често аз и другите ми познати си купуваме разни неща по интернет и от чужди сайтове, от дрехи и джунджурийки до техника-джи ес еми, компютри и др. подобни. Имам колежка, която и храна си поръчва по интернет. Как ще разберат и кой следи, от НАП ли, дали тези неща са за лична консумация или за продажба?

# 86
  • София-Младост
За доходите от продажба по интернет. Все по-често аз и другите ми познати си купуваме разни неща по интернет и от чужди сайтове, от дрехи и джунджурийки до техника-джи ес еми, компютри и др. подобни. Имам колежка, която и храна си поръчва по интернет. Как ще разберат и кой следи, от НАП ли, дали тези неща са за лична консумация или за продажба?
НАП търсеше продавачите, а не купувачите. И има разлика дали веднъж си си продал старите обувки за 20лв. Или го правиш ежедневно и сумите хич не са малки.

# 87
да попитам за съвет, един служител ми донесе болничен за м.04, а пък аз подадох малко преди това декларациите за м.04, сега направик корекция на неговата Д1 и корекция на Д6 намаления с новите суми, дали ще мине така, благодаря

# 88
  • В полите на Пирин планина
Да, така трябва да се направи.

# 89
Благодаря Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт