Счетоводител в нужда се познава 14

• 57 910
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
  • В полите на Пирин планина
Има и дискусионна тема в к и к инфо - https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,22561.140.html

На мен вече ми предложиха разработка от Сиела. Платена, естествено.

Освен това четох коментари, че само декларация за разрешение за обработка на личните данни е съвсем недостатъчен документ, особено при сключване на трудов договор, където двете страни са неравнопоставени. По-добре е да се сключи анекс, в който изчерпателно да се посочи законовото основание за обработка на личните данни.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 16:03 от Lady Brinne

# 61
И аз съм в процес на изчакване / и ослушване/. Получих оферта на емейла, че ще ми струва близо 3000лв набор от документи и всичко необходимо. Офертата беше за счетоводни къщи, понеже правим заплати, сключваме договори и т.н. Crazy
Програмите, с които работя ще правят обновление на продуктите във връзка с личните данни, ще ги видя първо какво ще сътворят и ще го мисля.
А и все си мисля, че ще е като с инспекцията по труда - идва на проверка, гласим някакви неща и ги носим след няколко дни newsm78

# 62
Здравейте!
Пиша от името на моя приятелка, която няма профил в БГ мама.
Момичето напусна настоящата си работа и два дни след това започна нова.
До април месец има 13 дни платен отпуск, та въпроса ми е, този платен отпуск автоматично ли се прехвърля в новата й работа или старата фирма трябва да й наплати тези дни?

# 63
Не се прехвърлят от фирма във фирма. Плаща се натрупаното и неползвано до момента на прекратяване. Обаче що 13 дни до април, множко ми се струват

# 64
Има стара неизползвана отпуска от миналата година, плюс дните които й се полагат до април месец.
А този отпуск заедно със заплатата ли трябва да бъде заплатен?

# 65
Обичайната практика е заедно с последната заплата

# 66
Благодаря за отговорите, HAPPY! Blush
Ще предам инфото на приятелката ми.

# 67
  • София-Младост
Който има интерес..организира се Втора открита национална среща в помощ на счетоводителите.
https://ipsb.bg/%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B … %B2-%D0%BF%D0%BE/
Скрит текст:
Програма:
8.30 – 9.00 ч. Посрещане и настаняване на участниците.
9.00 – 9.10 ч. Откриване на срещата – Евгени Руйков, председател на ИПСБ.
9.10 – 9.40 ч. „Ролята и мястото на съставителя на финансови отчети в малките и средни предприятия” – Султана Българенска, дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор, член на ИДЕС и Зам.председател на ИПСБ.
9.40 – 10.30 ч. Среща с представители на Агенция по вписванията – отговори на предварителни въпроси и дискусия.
10.30 – 11.00 ч. „Дигиталните технологии – тенденции и предизвикателства", фокус върху тенденциите и предизвикателствата, релевантни за счетоводните и данъчни професии- Георги Симеонов, Директор Данъчна практика в „Делойт България”
11.00 - 11.30 ч. Кафе пауза.
11.30 – 12.30 ч. Среща с представители на Националния статистически институт – отговори на предварителни въпроси и дискусия.
12.30 – 14.00 ч. Обедна почивка.
14.00 – 15.00 ч. Среща с представители на Националния осигурителен институт – отговори на предварителни въпроси и дискусия.
15.00 – 15.30 ч. "Някои основни моменти в подготовката за съответствие с регулацията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679"- Милена Миткова, Управител на счетоводно предприятие и активен член на ИПСБ.
15.30 – 16.00 ч. Кафе пауза.
16.00 – 17.30 ч. Среща с представители на Националната агенция по приходите – отговори на предварителни въпроси и дискусия.
17.30 Закриване на срещата – Евгени Руйков, председател на ИПСБ.

Срещата е открита и напълно безплатна за всички участници.

# 68
 да попитам, знаете ли какъв е срокът за съхранение на интербус книжки и пътни листи

# 69
да попитам, знаете ли какъв е срокът за съхранение на интербус книжки и пътни листи

https://www.ruskov-law.eu/sofia/article/srok-syhranjavane-scheto … -informacija.html

Според мен това са документи, подлежащи на данъчен контрол - следователно 10 години.

# 70
Благодаря, аз се чудех между 3 и 5 години , а вие 10 ужас Sad

# 71
Честно казано мен ме е страх да хвърлям документи / т.е. да унищожавам, де /. Предавам си ги на ръководителите на фирмите да си ги съхраняват, където им е удобно.

# 72
  • София-Младост
Честно казано мен ме е страх да хвърлям документи / т.е. да унищожавам, де /. Предавам си ги на ръководителите на фирмите да си ги съхраняват, където им е удобно.

И мен така, в един голям контейнер са всичките документи от създаването на фирмата...20 години...и не знам в кой красив момент ще започна да унищожавам най-старите, защото и в стаята вече няма място. Но като си помислял, че мен ще ме вкарат да кажа кой кашон да се извади...и си отлагам.

# 73
Същата работа. Във фирмата, в която работя по ТД има документи от 2000 година, но сме струпали в един склад и си отлежават ...

# 74
  • Добрич
Здравейте,
спечелих някаква шапка от томбола на Шел. За да ми я предаде куриера ми поиска ЕГН, аз отказах, Simple Smile и писах на Шел, че е недопустимо, да ми искат такава информация за една шапка.
Отговорът който получих от тях, ме заинтригува, моля за разяснение:
На основание чл. 45, ал. 7 и ал. 8 във връзка с чл. 35 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица Шел България ЕАД е задължено да издава служебни бележки на лицата, спечелили предметни награди. Служебните бележки се издават по образец, в който следва да бъдат посочени име и ЕГН. В случай, че приемете наградата, служител на дружеството ще се свърже с Вас в края на настоящата година с оглед издаване на служебна бележка.
Прегледах закона, но не ми стана ясно, в крайна сметка, те ще ми издават бележка за доход- стойността на шапката ли, ако е така - думи нямам Hands Minus1

Общи условия

Активация на акаунт