Счетоводител в нужда се познава 14

• 57 998
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София-Младост
АЗ питането не разбрах. Куриер, касов апарат...за какво точно питаш?

# 196
Ек**т е еконт , не касов апарат и аз се подведох

# 197
  • Варна
За физически лица предната година мисля че беше над 10000 лв,  правят справки по егн при куриерите.

# 198
  • Русе
Малко неясно пишат потребителите, но до колкото разбрах питат, дали, ако физически лица получават големи суми пари за извършени продажби, данъчните ще ги питат, какво точно продават и ще им търсят, дали се занимават с търговия по интернет.

# 199
  • София-Младост
Да, първо ще ги питат. После ще им начислят данъците.
Ако търговията е легална няма да има проблем.
Но много хора продават разни неща по интернет, а не плащат данъци.

# 200
Здравейте, аз  се засилих да пращам болнични днес , но НОИ не работят до 19,07,,нали така актуализират, и после и нашия софтуер ще се поднови

# 201
  • София-Младост
Здравейте, аз  се засилих да пращам болнични днес , но НОИ не работят до 19,07,,нали така актуализират, и после и нашия софтуер ще се поднови
Те си работят, но няма да може да се подават болнични в този период, заради актуализиране на приложенията Simple Smile

# 202
да работят, обаче не ми вършат работа Simple Smile, излезе и промяната за сумарното работно време и болничните Sad

# 203
Здравейте, нова счетоводителка съм Simple Smile.Някои неща все още не са ми ясни. Този месец достигнахме прага на изпращания по системата Интрастат, от август трябва да поддавам данни. Въпросът ми е само юли месец ли да включа като референтен период, или от началото на фирмата(  тя е от 04.2018)

# 204
  • София-Младост
Здравейте, нова счетоводителка съм Simple Smile.Някои неща все още не са ми ясни. Този месец достигнахме прага на изпращания по системата Интрастат, от август трябва да поддавам данни. Въпросът ми е само юли месец ли да включа като референтен период, или от началото на фирмата(  тя е от 04.2018)
Интрастат оператори с възникнало теку­що задължение са задължени да подадат Интрастат декларация  за първия ре­ферентен период до 20-то число на месеца, следващ този период. За следващите референтни периоди срокът е до 14-то число на следващия месец.

# 205
Благодаря

# 206
Здравейте колежки, имам възможност да започна работа като касиер-счетоводител в училище, но малко се притеснявам, тъй като съм била само фирмено счетоводство. Ако има някой, който работи бюджетно или поне има представа какво точно включва работата като касиер-счетоводител моля да ми сподели? Притеснява ме факта, че не съм правила работни заплати освен на самоосигуряващо се лице, а пък в училище нещата са по-сложни.

# 207
Здравейте! Може ли по някакъв начин да се признае професионален стаж по граждански договор по член. 45 от зддфл под МРЗ. Не мога да открия служебната бележка от работодателя ми за повече информация. Благодаря ви.

# 208
Здравейте, за дните на неплатен отпуск по молба на служителя, какви документи са необходими? Стандартните молба от него и заповед от работодателя достатъчни ли са? За ЗО почетох, че са за сметка на лицето - 8% върху 255 лв., така ли е?

# 209
  • ново
Лицето попълва декларация, че за периода на неплатения отпуск е/не е осигурено на друго основание и дължи/не дължи ЗО. ЗО е за сметка на лицето, но се внася чрез работодателя.

Общи условия

Активация на акаунт