Кажете си истината...

• 100 646
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 465
Никога не съм обяснявала, че се чувствам добре като домакиня, напротив. Обяснявам обаче, че се чувствам зле, когато се опитвам да се правя на кариеристка, а цената на това е, че детето ми е заплашено да спре да диша и да си повреди белите дробове заради болести.

Иначе си обичам работата и е такава, която най-вероятно ще работя между 40 и 90-годишна възраст. Но точно в тоя период ми е адски несъвместима.

Но наистина е трудно да си удовлетворена, когато виждаш, че работата ти е вид захранка на егото, докато цялото семейство страда заради това. Трябва да си жена-нарцис и мега-непукист, за да продължаваш както си знаеш в такава ситуация.

# 466
  • Другата България
Аз пък се чудя на успелите къде им е кефът да си мерят постиженията с многодетни майки. Ми мерете си ги с хора от сектора си, дето са ехей- недостижими.
Те успелите не са виновни, че многодетната майка е 24/7 във форума - респ. в темата и се чувства длъжна да е на всяка реплика - дуплика. Темата беше за едно, след твоето включване естествено се измести и завъртя на 180 градуса - нищо общо със замисъла.

То в тая тема ясно се вижда кой е успял и кой не точно. Наистина успелите не се сравняват с мен, а с други успели. Тоест те може да си говорят за своите неща, не да се сравняват.
Laughing И кой е седнал да се сравнява с теб? Някой те покани лично да се включиш и да започнеш за 123456789 път да си пееш твоя рефрен? Погледни се, всяко второ мнение е твое, репликираш на всеки едно и също, ти всъщност се сравняваш с хората /въпреки, че база за сравнение изобщо няма/. Наистина си в състояние да омажеш всяка тема, в която се настаниш трайно и резултатът е един и същ - ключ.
Интересно ми беше да чета, но след твоето включване просто не остана нищо стойностно, което да се прочете. А замисълът беше добър.

# 467
  • ГО
Или може би общественият натиск е голям.
В днешно време не се гледа с добро око на жена, която е домакиня, без значение тя самата как се чувства. Така трябва - да се работи и до там.

# 468
А по стандарта на Елена успялата жена взимала 7 пъти повече от бавачката си, тоест всяка, която не взима 49 хил. на месец и не плаща от тях седем на бавачката, е неуспяла.

Имаше едно детско, измислици-премислици. Та и Сирената така.
В една друга тема казах, че моята лична годишна заплата е много пъти по висока от таксата за частната предучилищна на детето в САЩ. В нашия район, тези такси варират между 1800 и 2500 на месец. Долара. Беше казано в контеста на поредните ти измислици и теории как няма достатъчно добри жени професионалисти, които да не си дават цялата заплата за качествено образование и гледане на детето.
Но благодаря за признанието, че съм успяла. Наистина е така Wink.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 14:43 от elenna

# 469
Всяка тема, в която Сирената се включи става мазало.
И аз имам 3 деца, ама не бия алармата, като тебе, както и не се мъча да обяснявам на хората колко добре се чувствам, като домакиня.
Приеми, че има хора, на които им харесва да са си вкъщи, както и такива, дето се изприщват от смяната на памперси и предпочитат да чукат по калкулатора по цял ден.
Толкова ли е трудно да приемем, че сме различни и различни неща ни носят удовлетвореност и щастие?
Няма единна рецепта за успех.

А най често май се срещат тези дето са по средата- хубаво им е да си дондуркат бебетата, да пекат баници, но и да “чукат по калкулатора”.
Тука все изпадаме в едни обобщения за противоположности.

Трудно се излиза от двуполюсното мислене.

# 470
Пу, не съм успяла, взимах само 4 пъти над таксата за скъпа частна градина...

# 471
Поредната тема превърнала се в темата на Мамасита... къде ти е мъжа, къде са ти децата, че все си тук. Защо си мислия, че някой се сравнява с теб, няма такова нещо - постивения нямаш, защото раждането и отглеждането на дете не е постижение. Ако приемем, че е постижение, тогава всяка циганка с 5 деца е супер успяла в живота.

# 472
"...постижения нямаш, защото раждането и отглеждането на дете не е постижение..."

Цитирам, за да го има в прав текст, черно на бяло. Раждането на деца не е никакво житейско постижение. Направо човек трябва да гледа надолу засрамено и да не смее да се зарадва, това е някаква там загуба на време, празна биологична функция, банална работа, като да отидеш до тоалетната.

ORLY?

Я го изпльокай това в темата за ин витрото, да видиш каква ще е реакцията.

Да напомня, че гамбитите с 1. циганката 2. ти сготви ли мусака 3. реално нямаш мъж и деца, се изтъркаха и да не се повтаряте. Освен това противоречи на законите на логиката, защото няма как да неглижирам деца, които са въображаеми.

# 473
Пу, не съм успяла, взимах само 4 пъти над таксата за скъпа частна градина...

Да не познаваме шефа ти дето ти даваше хонорарите на парче, да ти повярваме. Много си забавна.

Качествените детски градини в моя регион са 800 на месец. Не говорех за такава,а за престижно частно училище, с предучилищна от 3 на горе. Без въшки и с учителки по цигулка. В Пловдив нямате еквивалент, не знам защо се пънеш, като добре го знаеш.

Определено хонорарите или стандарта на живот, който си осигуряваш с тях ти не са това, което те прави успяла. Кое е точно, ти си знаеш.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 15:01 от elenna

# 474
  • ГО
Именно и раждането на повече от 2 деца не те прави автоматично домакиня и неща от сорта здравето на децата са оправдания, защото и 1 дете да имаш, здравето му е на първо място за всеки нормален родител. Да имаш 3 деца, къща и т.н. не са оправдание и всичко е въпрос на организация и приоритети.

# 475
Мамасита, аз си стоя зад думите. И не ми размятай ин-витро, защото идея си нямаш какво е.

Пропуснала си нещо, като цитираш, че ци толкова успяла, колкото всяка циганка с по 5 деца, нали тя е с огромно житейско постижение. Сама го казваш биологична функция, също както и ходенето до тоалетна....което си е огромно постижение.

# 476
Да, но едно дете може при нужда реалистично да го оставиш на баба. Освен това е само едно. Разболява се, стигате до болница - влизате и нямаш второ дете у дома, което да го мислиш.

При три деца боледуването рязко усложнява нещата. И не, не те прави домакиня по дифолт, но все по-ясно се вижда, че човек у дома може да е ключов и че без него е хаос и е неприятно.

И именно, всичко е въпрос на приоритети. Обаче трябва и нещата да работят и да вървят, не може всичко да е хаос и всички да страдат, а работата ти да е приоритет.

# 477
Обаче трябва и нещата да работят и да вървят, не може всичко да е хаос и всички да страдат, а работата ти да е приоритет.

Браво. Точно в десетката. Една добра дефиниция на успеха ще имаш, когато успееш да си подредиш хаоса без да жертваш себе си.

# 478
  • ГО
Ти сериозно ли? Дали имаш 1,2,3, като се разболее го пращаш у болницата самО, щото у дома другите 2 имат нужда от теб??
Изобщо боледуването няма общо с броя на децата. Пак опираме до организация, мобилизация и приоритети.
Пак си в крайност. Защо не приемаш, че има и такива, дето им върви работата и никой от семейството не страда.

# 479
Разбира се, че има такива и СоТ го знае добре. Тя не казва, че няма. Просто се оплаква, че не е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт