Кажете си истината...

• 100 633
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 450
  • Ямбол
Между другото, на мен ми е омръзнало да се сравняват плюсовете на "успелите кариерно" само с минусите на "останалите у дома". Защо не поговорим за негативите - кажете си за загубените в гадно пътуване часове, овъртайма, преумората, други пропуснати възможности, защото сте се закопали на едно място (което може да е по-затъпяващо от седенето у дома)...и тогава отсреща да ви посрещнем с "ами то това си е вашият избор".

...
До работа пътувам 5-10 минути с превоз и 15-20 минути пеш, последното е много приятно през ямболския парк. Овъртайм -  какво е това - по договор съм на осем часа, но рядко ги достигам, но пък имам 56 сигурни дни отпуск плюс разни допълнителни. Едно място, на което всяка година е различно и разнообразно, всеки нов министър на образованието се грижи да не затъпяваме с едни и същи програми и правила.
Истинските минуси - някои деца са с ужасно възпитание. Няма да казвам кои точно и какво работят/не работят родителите им. Претенциите на родителите също ги слагам при минусите. Взаимоотношенията с ръководните кадри понякога не са приятни, както и с някои колеги.

# 451
Чистачка не е никак смислен разход също, освен ако човек наистина няма някакъв палат. Но за едно стандартно жилище какъв е смисълът? Всеки ден да се отделя един час за чистене и жилището ще е винаги безупречно чисто.

С три деца - има какво. Пазаруване, чистене, сгъване на пране. Не е един час. А след това пак не изглежда безупречно, хич даже. Та така, самото чистене е лесно, но виж вече разтребване, разчистване след хранене 5 пъти на ден...това са минимум 4-5 часа на ден. Мерила съм ги по часовник.

# 452
  • София
И аз съм го мерила, обаче като съм писала тук кое колко време отнема, и никой не повярва. Започна се пак с мантрите как работещите за два часа правят това, което аз правя през деня и какво съм се мотаела толкова, било въпрос на организация.  Чудя се колко хора от тях са учили или знаят какво е това организация на едно произвоство с всички операции - ако знаеха, щяха да разберат за какво говоря. Аз самата тези неща започнах да ги осъзнавам едва след като решавах задачи, свързани с подредба на работи във времето и планиране.

# 453
  • В тъмната гора.
Сирено, аморе, за разлика от теб не предозирам с бг мама. А по всичко личи, че ти друг живот освен форума и бърсането на детски задници нямаш. Тъжна работа.

Тя поне си е на мястото, във форум за майки с дечурлига, а ти к`ъв го дириш тука. Баща ли си, какво си?
За теб какво да си помислят хората, когато те четат в БГмама?

# 454
И за да не ме питат как така "вися във форума цял ден" - всички дейности си имат часови пояс. Примерно между 7 и 9 е правене на закуски, готвене за обяд, разтребване, пускане на пералня, миялня, сушилня. След това до 12 си е мъртвило - децата се занимават, нахранени са, спокойни са. После час-час и половина и нагоре обяд, разчистване, втора миялна. След 5 часа: 3-4 часа гвардеец на крак по разходки, после вечерни ритуали, бани, пак разчистване, трета миялна и разтребване и някъде към 10:30 ми приключва денят. Та така, ето ти го "цял ден във форума" как изглежда.

Сравнено с офис работа:

Сутрин: гримиране, дрехи, оставяне на детето в институция. Вечер: една вечеря, едно разчистване, едно къпане и лягане. В офиса: то си личи по активността, че доста от планктона си отвисява в БГ Мама и между 11 и 13, както и между 3 и 5 се разработват. Има и пауза за обяд, а в 18 си личи как всички се изнасят. Малко се размива заради мобилната връзка, но общо взето се вижда на кой какъв му е денят.

# 455
Сирено, аморе, за разлика от теб не предозирам с бг мама. А по всичко личи, че ти друг живот освен форума и бърсането на детски задници нямаш. Тъжна работа.

Тя поне си е на мястото, във форум за майки с дечурлига, а ти к`ъв го дириш тука. Баща ли си, какво си?

Каквото искат да си мислят. Моя работа е какво правя тук. Други въпроси имате ли?

# 456
Аз пък се чудя на успелите къде им е кефът да си мерят постиженията с многодетни майки. Ми мерете си ги с хора от сектора си, дето са ехей- недостижими.

# 457
  • София
Имам една колежка, която чака на старт да стане 17.30 часа и да си хукне дома. Ама иначе мрънка, че й е ниска заплатата и иска повишение.

И по темата - винаги едното е за сметка на другото. Но в крайна сметка, всеки да си гледа копанката. Въобще не ме интересуват другите.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 13:27 от АРТЕМИС

# 458
  • В тъмната гора.

Каквото искат да си мислят. Моя работа е какво правя тук. Други въпроси имате ли?

Въпроси нямам, само приканвам да се огледаТЕ и да ВИДИТЕ къде се намирате и какви ги вършите. Въобще не Ви отива!
Един уважаващ себе си мъж, никога не би си позволил да се държи като махленска клюкарка и да обижда една майка, каквито и да са и възгледите и разбиранията.

# 459
  • Другата България
Аз пък се чудя на успелите къде им е кефът да си мерят постиженията с многодетни майки. Ми мерете си ги с хора от сектора си, дето са ехей- недостижими.
Те успелите не са виновни, че многодетната майка е 24/7 във форума - респ. в темата и се чувства длъжна да е на всяка реплика - дуплика. Темата беше за едно, след твоето включване естествено се измести и завъртя на 180 градуса - нищо общо със замисъла.

# 460
Абе не че нещо, но си е друго да се сравниш по следния начин: вие там с тавите и легена и аз, ехей, с баровете.

Ма що не се сравни с хората, дето миткат по яхтени пристанища из Средиземно Море и примерно и парите, и работата на BCN, както и житейските му преживявания, са смешни и банални колкото моята мусака и подочистачка:)

# 461
Мишел, скъпа, бъркате ме с някого.

# 462
Те успелите не са виновни, че многодетната майка е 24/7 във форума - респ. в темата и се чувства длъжна да е на всяка реплика - дуплика. Темата беше за едно, след твоето включване естествено се измести и завъртя на 180 градуса - нищо общо със замисъла.

То в тая тема ясно се вижда кой е успял и кой не точно. Наистина успелите не се сравняват с мен, а с други успели. Тоест те може да си говорят за своите неща, не да се сравняват.

# 463
  • В тъмната гора.
Мишел, скъпа, бъркате ме с някого.

Напротив, чета Ви от дни в тази тема. Прочетете си постовете.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 15:16 от _Мishel_

# 464
  • ГО
Всяка тема, в която Сирената се включи става мазало.
И аз имам 3 деца, ама не бия алармата, като тебе, както и не се мъча да обяснявам на хората колко добре се чувствам, като домакиня.
Приеми, че има хора, на които им харесва да са си вкъщи, както и такива, дето се изприщват от смяната на памперси и предпочитат да чукат по калкулатора по цял ден.
Толкова ли е трудно да приемем, че сме различни и различни неща ни носят удовлетвореност и щастие?
Няма единна рецепта за успех.

Общи условия

Активация на акаунт