Много странни оплаквания-не мога да разбера какво ми е

• 15 104
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
Преди години заведох шестгодишната си дъщеря, която никога не беше боледувала, на лекар, а оплакването ми беше наистина странно: много е кротка Simple Smile
Добре, че случихме на педиатър, който повярва, че това е обективно оплакване, и въпреки перфектните изследвания на кръв и урина не миряса, докато не открихме причината: двустранна пневмония, през август!
Та много е важно да попаднеш на добър лекар, но е толкова трудно да намериш такъв от първия път...

# 76
Добре,но паническите атаки не са ли внезапни остри състояния,аз си се чувствам така почти постоянно,най-малко до 14 -15 часа,а понякога и вечер ми е лошо.

Със същите симптоми бях и определено бих те насочила към психиатър. Всичко е на нервна почва. Не си губи времето и парите да правиш още и още изследвания. Достатъчно си направила, доколкото прочетох. Ще се справиш с подходящото лечение и медикаменти, назначени от психиатър. Нито е срамно, нито пък е повод да се чудиш, как така точно на теб се случва. Успех!!!

# 77
Нисък хемоглобин писахте ли, аз съм с анемия и като ми падне много , съм по същия начин, самоназначих си фероглобин и от първия блистер живнах Simple Smile

Изследвали ли сте си желязото и B12? Също знам, че за анемия се прави изследване на феритина, който не се поема от ЗК. Мисля че струваше към 40.00-50.00 лв.

Аз съм с нисък хемоглобин също и се чувствам като парцал. Лесно се изморявам от каквато и да е физическа и умствена работа. Имам студени крайници. Поддържам ниско кръвно налягане. От известно време наблюдавам, че пръстите на ръцете ми треперят и особено ако държа чаша с течност, лъжица и вилица. Виждам тремора на ръцете си. Четох, че може да е причината дефицит на B12. Тази година ми предстои да си направя изследване на B12. Не е желязодефицитна анемия е при мене. Личният ми лекар каза, че тъй като хемоглобинът ми не е толкова нисък, нямала съм нужда да пия лекарства.

А за авторката - не препоръчвам да приема антидепресанти. Съветвам я да потърси други начини да открие каква е причината за тези симптоми. С приемането на антидепресанти ще изпадне в омагьосан кръг и после трудно ще може да се откаже от тях. Предизвикват силна зависимост. Те не решават проблема, а просто го притъпяват.

# 78
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Със същите симптоми бях и определено бих те насочила към психиатър.

и аз имах подобни симптоми, само че при мен не бяха свързани с час от денонощието.
и мен редовно ме пращаха на психолог, а се оказа глутенова нетолерантност!!! Crossing Arms

# 79
То като прочетох всички мнения......ми то направо можеш да луднеш като нищо.
Аз например от 13 години съм с тревожни разтройства, поне така са ми казвали доста лекари. Сега съм бременна с паник атаки, паническо разтройство, тревожност. Е, вече се съмнявам какво ми е изобщо и се чудя какво да правя, къде да ида...на моменти даже не ми се живее, защото симптомите продължават твърде дълго, а сега по време на бременността почти не се чувствам жива, нормална, мен си......То шипове, витамини, щитовидни, глутени и сигурно още сто неща може да са причината за гадните симптоми, които вече ме подлудяват буквално и не е никакво паническо разтройство или тревожно или бембено....
И ако тръгна да изследвам всичко и ще почна още повече да се вманиачавам и да се хипохондрисвам и от това да се психясвам....а иначе не си е работа да живееш по този начин, то това какъв живот е да ти е все изморено, да ти прескача сърцето, замаяно, отпаднало, треперещо и купища други

# 80
На мен ми прилича на тревожно разстройство. Аз също го имам. Обаче.,силното изпотяване ме кара да мисля за ранна менопауза. Започнахте ли  золофта? От опит да кажа, че е много добър и помага. И не е вярно че се пристрастява човек към антидепресанти.

# 81
Да,може да е някакъв психически проблем,според близките ми е така,наскоро имах проблеми в личен план и може те да са отключили нещата.Много се чудя за този ЗОЛОФТ,,вчера пих половин таблетка,след това около 2 часа ми беше зле,не знам какво да правя.Може би трябва да го пия,много съм потисната ,нямам желание за нищо,но ме е страх да не стана по-зле.Казаха ми за някаква хранителна добавка-Алора,чудя се дали да не отложа антидепресанта и да не опитам с нея.

# 82
Да,може да е някакъв психически проблем,според близките ми е така,наскоро имах проблеми в личен план и може те да са отключили нещата.Много се чудя за този ЗОЛОФТ,,вчера пих половин таблетка,след това около 2 часа ми беше зле,не знам какво да правя.Може би трябва да го пия,много съм потисната ,нямам желание за нищо,но ме е страх да не стана по-зле.Казаха ми за някаква хранителна добавка-Алора,чудя се дали да не отложа антидепресанта и да не опитам с нея.

А този золофт психиатър ли го изписа? Или сама реши да го пиеш? Защото ако сама си правиш експерименти, недей. Може въобще да не си за антидпресанти все още. Освен това психиатрите винаги ги изписват в комбинация с малки дози успокоителни, които да препират страничните ефекти на депресанта. Спортуваш ли?

# 83
Не спортувам,нямам нито време,нито желание.Антидепресанта ми го изписа психиатър,едва ли някой си купува антидепресанти самоинициативно.

# 84
Aко ще го пиеш, пий го сериозно, защото няма да има ефект. Започни с половинка или дори четвъртинка. Увеличи след седмица. В началото може да ти стане и малко по гадно дори, но това е сама за седмица - две. Изписа ли ти някакво успокоително за  месец? На мен золофта ми помогна много, щастлива, усмихната,спокойна и желание за живот!

# 85
Така съм го почнала-по половинка и после ще увеличавам,за успокоителното прецени,че няма нужда.

# 86
Хипогликемии в следствие на проблем с инсулина? Инсулиновата резистентност например се изследва след обременяване с глюкоза, понякога имам сходни симптоми.

# 87
Най-интересното е,че в 1-2 дни от седмицата се чувствам добре,като нормален човек,имам сили,не съм така ужасно отпаднала и се храня.Днес съм отново на парцал,постоянно ми се спи,само лежа.Като спя не се освежавам ни най-малко.А и не пия кафе,защото реших,че ми влошава симптомите и съвсем се скапах.Не съм сигурна за кафето,на някой действа ли му зле?

# 88
  • София
Не съм сигурна за кафето,на някой действа ли му зле?

По принцип сутрин ако не пия кафе, съм парцал. Следобедните часове също пия кафе като понякога от него ми става зле, друг път ми просветва, но не съм открила някакви знаци, които да ми подскажат какво ще се случи, така че рискувам и го пия в повечето случаи.
Преди да родя пък изобщо не можех да пия кафе - ставаше ми лошо.

# 89
По принцип винаги съм пила големи количества кафе,не съм имала проблеми,но като взе да ми става зле в последно време,понеже сутрин е най-лошо,аз реших,че кафето има някакво значение и го спрях,но ми се спи много по цял ден,особено сега в жегите.Направо не знам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт