Орхидея

• 287 508
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравей, Месечинке! Възможно е пожълтяването да си е просто от старост. Нека наблюдава следващото листо. Ако то започне да омеква или да променя цвета си - трябва да се търси причината. Напълно възможно е да не му стига светлина, но може да е и нещо друго/например преполиване- допълнителната саксия със сигурност задържа по-дълго влагата/

# 466
Здравейте момичета, добре дошли на всички нови.

Таня снимките от ботаническата градина са прекрасни, сигурно и преживяването си е заслужавало.
Аничка много ти е красиво Фалчето не съм виждала толкова цветове на едно място.

Сега новини около моите хубавици.

Луидизията ми пуска отвътре нов стрък от почвата , много съм горда, след пресаждането като ми казаха ч еима загнили корени , започнах да  я поливам по рядко - на 3-4 седмици веднъж, оставам почвата направо да просъхне и тя ми се отблагодарява.

Милтонията ми отново ме изненадва, от една от булбичките пак пуска цветник. Много внимавам да не покафенее като предходния, въобще не я поглеждам , рядко поливам и пулверизирам. За сега цветника е станал 10-12 см, дано този път цъфне. Ето снимка на последната най-малка булбичка.

Дендробиума пуска нещо като пъпки от възлите по старите стъбла. Новите булбички обаче не мърдат нито растат. Това е тъжно защото именно от тях би трябвало да цъфне другата година.

Пафиопедилума продължава да расте на височина и да пуска въздушни корени newsm78, направо ме изумява, явно и него не мога да накарам да цъфти.

Сега за Флачетата.
Най-старото ми фалче пуска разклонение от стар цветонос - срязан - дано успея да го накарам да цъфне този път. Цветноса се развива сравнително бързо - сега две седмици по късно е с около 10 см израстък. ( Снимката е от преди седмица)

Жълтото ми фалче пуска нови корени и много листа, старите цветоноси са свежи на върха затова не ги режа но ще цъфне ли не знам.

На мини-фалаенопсиса се наложи да му срежа цветносите до дъно. Срязах ги до първа горна пъпка първоначално , но зелените обвивики на всички членчета по стъблото на цветоносите за седмица пожълтяха а това значи че от там няма да избие никакво продължение. Затова се прекръстих и ги срязах до долу, ще чакам нови цветоноси.

Отново хваля Фалчетата от Кауфланд, не мога да им се нарадвам,. Освен че разтвориха всички пъпки с които бяха при закупуването, сега на върха на цветоносите се образуват нови пъпки, на две от тях ще новите пъпки цъфнат до седмица. Ей много качестена стока излезе, препоръчвам ги на всички, дори с риск да не мога да се вредя да си купя отново. Joy

На част от Фалчетата най-старите листа пожълтяват и аз ги махам, от сърцевинката се вижда да избиват нови листенца- така че според мен е от старост.

Месечинке виторога. Пресади си я в прозрачна саксия орхидеята . Просто подбери съд по големина и прозрачен - от салата или риба и като цяло премести всичко от едната в другата саксия. Фалчетата обичат корените им да са на светло.  Аз направих ето така и фалчето се чувства прекрасно дори пуска издънка от стар цветнос :

Поздрави на всички

# 467
Здравейте момичета
не може темата ни да е на трета страница, побутвам напред.

Знаете ли как да различа новите цветоноси от новите въздушни корени. От жълтото ми Фалче излизат разни неща от стъблото между листата , но не мога да разбера какво е . Не ми се иска да са 4 въздушни корена а поне едното то тях да е цветонос...

# 468
Хайде,момичета,покажете новите орхидейки от Кауфланд,не се крийте Laughing.
Все трябва някой да се е изкушил за новичка.

# 469
Не знаех че Кауфлланд пак имат внос на орхидеи.
Ще трябва да намеря работа на мъжо нататък, той ще се изкуши да ми купи. Дано само има по нетрадиционни разцветки ще миналия път получих 7 бройки и може вече да съм изчерпала разнообразието.
 Joy

# 470
  • Варна
Моят мъж не мога да го закарам в Кауфланд за нищо на света, още по-малко пък да го убедя да ми купи орхидея Tired Направо ти завиждам Blush

# 471
Месечинке, моят мъж винаги ме е глезил със саксийни цветя. Но в последно време старите цветя ( бенджамини, фикуси вариегата триколор, драцени разни, аглаонемата ) станаха грамадни и ни заемат много от пространството.
Така мъжа ми откри че орхидеите са красиви и компактни...
Сега подлага моите умения да ги гледам на проверка...
 Grinning

# 472
  • София
Здравейте!
Аз вчера отидох в Кауфланд и започнах да избирам. Тъй като се колебаех коя точно да си купя се обадих на мъжа ми за съвет. А той взе, че дойде и награби 5 броя  #Crazy. Дори за едната бях против, защото и жълтеят корените, но той заяви, че е заради цвета. Наситено жълта с лилаво е. Като му дойде музата да снима ще ви ги покажа.

_re_ge, от вчера ги пуснаха. Така, че побързай! Явно не сме малко ненормалниците  Laughing.

# 473
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
още веднъж моля за помощ - купих си я, а не знам каква е за да чета за нея  и да знам какво да я правя Embarassed

# 474
  • София
Goody, доколкото виждам това е цимбидиум. Гледаме си го както и фаленопсисите, но е земен вид. За да цъфне трябва да му се подсигурят дневни и нощни температури. Все още в този форум не съм чула някой да го е накарал да цъфне. Нашия си е в отличен вид, но не вярвам да стане това чудо - в къщи няма нито зима, нито лято, нито ден , нито нощ - с климатик сме и е винаги еднакво  Laughing Мисля, че в предишните страници някой беше постнал писания за тях. Сега видях - на 21 страница.

# 475
 Hug Благодаря! поне знам какво е  Mr. Green това е повече отколкото знаех до сега  Hug

Sad ако това са цимбидиуми, значи моето не е такова http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=51&t=7015
на тези листата излизат от пръстта всяко поотделно  (като на амарилиса), а моите излизат на стебло 2-3 листа и нещо като булба  Confused на последната снимка, при пръста ми, май се вижда най-добре нещото

съвсем се обърках  ooooh! разглеждах тук http://myorchidcare.com/orchid-care/Orchid-Identification.html

моето прилича на това, но и на много други  Tired

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 23:57 от Goody

# 476
  • София
Goody, точно цимбидиум е. И моите са нещо като булби с по няколко листа, само че моите са по-големи. Майтапим се, че това ние лука. Даже някъде бях чела, че могат да се отделят на отделни растения. А на снимките, които показваш от другия форум, листата са завити с някаква хартия и затова така ти се вижда. Иначе нашите цветове бяха същите като показаните в кремаво. В галерията ми ги има снимани - ако ги броиш отдолу нагоре 3-тия ред в дясно.

# 477
 Shocked тези всичките твои ли са  Crazy

къде съм тръгнала ....  Whistling

връщам се към четенето  Peace

# 478
  • София
Shocked тези всичките твои ли са  Crazy

Най-горните 10 са от ботаническата градина, а иначе са 25. Повечето са фалаенопсиси, защото само те ми цъфтят повторно. От другите видове само милтонията още не съм я включила към вечно зелените, защото още си е с оригиналните цветове  Laughing.

Сега видях последната ти поместена снимка. Не се учудвай - има всякакви комбинации от орхидеи и затова ги оприличаваш на различни. Предполагам, че утре и някой друг ще ти отговори, но аз си мисля, че е цимбидиум. Още повече, че знам какво се предлага у нас. Освен ако твоята не е донесена от чужбина, но и в Германия не видях нищо по-различно от тук.

Единствения друг вид, за който се сещам с подобни листа е онцидиум, но мисля, че булбите му са по-различни от твоите. Виж ако си го познаеш  Laughing
 http://www.lilychartier.com/images/hybrid%20pink%20oncidium%20large.jpg
http://www.orchidando.net/images/photopage/mie/m-o/Oncidium_Gower_Ramsey.jpg
http://www.plantoasis.com/plants/1021_1040/images/1038_oncidium_Big.jpg

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 01:10 от tania tda67

# 479
  • Варна
Днес след работа отивам в Кауфланд и ако изобщо е останало нещо, и аз награбвам. Поне едничко да си имам. Снимай да видим твоите Hug

Общи условия

Активация на акаунт