Орхидея

• 287 508
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 525
  • София
и аз да сопделя моят опит с моята орхидея , падариха ми я преди година , 3 месеца след това си загуби всичките цветове и от тогава до сега никакъв цъфтеж, израстна й само едно листо но тъй като не се задоволих с него и загубих всякаква надежда че ще я видя отново с цвят, реших да й направя лятна пострижка и да видя какво ще стане с нея, така че сега е хем без цвят хем без листа, не съм срещала така да се постригват орхидеи но ми омръзна да я гледам и реших да си направя опит с нея
някой от вас правил ли е нещо подобно и ако да какъв беше ефекта
аз бях окастрила моята първа орхидея до корен,след като спря да цъфти /но не съм й пипала листата/,понеже така бях прочела и бях загубила всякаква надежда,че ще се покаже каквато и да била пръчка-първо се подкараха едни листа,после,взеха,че израстнаха и двете клончета,отрупани с цвят-но отне време-рязането го направих май-юни, а тя започна да ми цъфти отново януари. Така че,трябва търпение. На другата пък,се замотах и не отрязах прецъфтелите клончета,от средата им избиха нови разклонения,а от листата нова пръчка с цветове и сега се е претрупала с пъпки

# 526
  • най-шареното място
Орхидеи като показаната по-горе и подобна гама, но не "капиляри" има във Варна.
От днес си имам нова. Цените, които видях 15-40лв / от малко над педя до близо метър.
Координати на ЛС ако желаете.

# 527
Варна ми е далеко за жалост. Иначе с удоволствие щях да прибегна до вашите услуги. Освен по въздушен път  Joy
Е, арт мама не бих искала да нагърбвам когото и да било с тази задачи.

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 15:02 от ani_4ka

# 528
  • най-шареното място
Ако някой пътува насам може да ти я донесе.
Моята първа орхидея пристигна от София с автобус в юлска жега Wink

# 529
  • Варна
Аз искам координати за Варна, ако може Hug

# 530
aa какви са тия клюкарски работи и шуробаджанаштина на ЛС..
Моля да бъде изтипосано у форумЯ

# 531
  • най-шареното място
съжалявам за емоциите, но искам да повторя покупката - предстои ми подарък, та да не се изсипят всички.... не го изтипосвам

ПС имате ЛС

# 532
Точно такава орхидея така ми трябва. Вече твърдо реших в булченския ми букет да има орхидеи, обаче роклята ми е екрю, младоженеца е с оранжева вратовръзка и тези цветове ще паснат идеално. Въпроса е къде да я намеря? Тази събота или неделя ще ходя до В.Търново, дано там има нещо в Практирек. Другата ми възможност е Шумен? Тук от кога съм си дала заявка за такава, но в нашият град само розови и бели носят. Rolling Eyes
Фен, не се гледат трудно, просто като всяко друго цвете и те си имат нужди. Момичетата са ти обяснили най-важните неща. Успех.

Аничка на Кауфланд партидата от месец април имаше такива, но там зареждането е такова че не може да се разчита.
За Шумен ми се струва че някое от момичетата се оплакваше че трудно се намира някакво разнообразие. За мен възможностите са в големите градове. Другият вариант е с доставка може би , за това обаче не съм сигурна... newsm78

# 533
  • най-шареното място
За роклята в екрю.. бели орхидеии също ще свършат работа, или чаените които гледах днес...
Сетих се за моята екрю сватба с букет от 5 големи рози в екрю и много гипсофила - огромен беше... доста впечатляваш въпреки семплата идея... та ако закъсаш... дано да не се налага, де...

# 534
Може ли снимка арт мама, на букета. И какви са тези чаени орхидеи? Дано не закъсвам де. Да верно, че става и бяла, но ми се искаше нещо по-свежо, затова.

# 535
  • най-шареното място
чаените са такъв цвят Simple Smile
бледо жълто към розово - лилаво. Напомнят на показаната от теб, но няма жилки, а преливане.
букета не е снимам специално, опитвам се да ти кача една снимка.
При мен свежото дойде от размера, много исках такъв и имах - дължина на букет като за ваза Simple Smile,
Извинявам се за офф-а Simple Smile

ПС всички орхидеи, за които съм писала за фаленопсиси.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 08:46 от арт мама

# 536
Красив е, ето аз се влюбих в този http://album.svatbata.bg/Kaloferovi/bg/photos/139094.html и вече няма да спамя тази тема, но орхидеите са просто разкош. Heart Eyes

# 537
ani_4ka  за букета не ти трябват орхидеи от саксии ,а по скоро от тези както казват цветарите рязан цвят мисля че основно е Цимбидиум и там избора е голям ,това е мое мнение  Simple Smile

# 538
  • Benelux / Varna
Здравейте момичета, с най-голямо удоволствие се присъединявам към вашата компания. С някои от вас се познаваме от гоблените- момичета най-сетне и аз си купих орхидея, няма само да ги шия я.
Венетка, ходих в онази борса, но имаше много малък избор и бяха в лошо според мен състояние.
Утре ще я снимам и ще ви я покажа.
Прочетох доста неща от вас и се надявам да успея да не я уморя.
В момента е в прозрачна саксийка и е в дървени кори вътре, да не я пипам нали, така си е добре нали?

# 539
Зори добре си ни дошла  Hug
Пожелавам ти още много истински орхидеи.  Laughing  Ами по принцип аз моите си ги гледам в прозрачни саксии, просто ги слагам в кашпи за красота.Ако корените й са здрави и зелени то няма смисъл да я буташ. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт