Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 674
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Дебелата лигавица е предпоставка за кръвоизливи.
Регулира се с прогестеронови препарати, например Оргаметрил.
Точно така.
А ако стане много дебела може да се стигне до рак на ендометриума.
Изписа ми дуфастон /друг път са ми изписвали оргаметрил/. Пих 5 дни по две до неделя и сега чакам да ми дойде...

# 226
Разбира се, че трябва да се наблюдаваме, исках да кажа, че не е нужно да се изпада в паника. Все пак скъсяването на цикъла и последващото удължаване са нормални неща за педменопаузата. Възрастта също е от значение, както и дали се приемат медикаменти поради някакво заболяване, които също водят до удебеляване на лигавицата.

# 227
  • Bristol
Аз тези обилни кръвоизливи ги имах и при редовен цикъл. Дебелината на лигавицата се влияе от хормоните, много тънка или дебела е признак на хормонален дисбаланс, нещо което е типично за тази възраст. Прогестероновите препарати не изтъняват ли лигавицата и в следствие на това се разреждат и менструалните периоди? 🤔

# 228
Някой пил ли е РЕМИФЕМИН?

# 229
Да, аз съм пила. За облекчаване на топлите вълни.

# 230
Да, аз съм пила. За облекчаване на топлите вълни.

Имаше ли ефект?

# 231
Аз започнах с Феминорм дуо. В началото имаше ефект и после спря да ми действа. Пак се появиха вълните. После минах на Ремифемин. Имаше ефект, доста намаляха вълните. Сега вече нищо не пия. Simple Smile

# 232
  • София
Ремифемин пих на 2 пъти. Първият път стана точно както пише в листовката - да се приема поне 2 седмиици, за да се види ефектът. Изкарах в мир може би година.
Вторият път - имах си и вълни и изпотяване доста след 2-рата седмица, но го изпих докрай (50 дни * 2 хапчета). В момента лека-полека вълните минаха, не зная дали от лЮкарството или от друго...

# 233
  • в огледалото на живота
Добър вечер,дами!
От месеци ви чета и накрая реших да не съм инкогнито вече 😉
На 41г.съм,за сега без оплаквания с редовен цикъл/точно на 26дни/,но с ужааасни болки тогава...
От ученичка съм така,имаше период в който пиех противозачатъчни и тогава душата ми беше в рая...спирам хапчето,идва цикъла,няма болка..Е,примирих се.
Иначе вълните на моменти приждат и ме обливат яко,но това около обичайната овулация предимно.
За сега чисто информативно ще ви следя.
Позната наскоро сподели за таблетки Агнес,от които ПМС доста бил облекчен,някой с мнение за него.

# 234
Оф, да измрънкам, 17 ден от цикъла ми е, и май ми дойде, отдавна не съм имала такава аномалия, само когато хормоните на щитовидната бяха разбутани. Crossing Arms

# 235
Здравейте дами ! Чудя се в коя тема да пиша и да споделям , от 2 месеца съм без цикъл на 45 години. С миомен възел и мастопатия . Чета Ви отдавна и бих искала съвет от жена с моите проблеми ... какво да пия за вълните , световъртежа и направо съм отнесени от вихъра. До преди 2 месеца всичко беше що годе добре с цикъла с леки избързвания и закъснения . Сега никакъв го няма .Благодаря на всеки който ме изчете !

# 236
  • Няма такава държава!
Запис. За тук съм, но симпотимите все още са слаби.

# 237
  • София-Младост
Здравейте дами ! Чудя се в коя тема да пиша и да споделям , от 2 месеца съм без цикъл на 45 години. С миомен възел и мастопатия . Чета Ви отдавна и бих искала съвет от жена с моите проблеми ... какво да пия за вълните , световъртежа и направо съм отнесени от вихъра. До преди 2 месеца всичко беше що годе добре с цикъла с леки избързвания и закъснения . Сега никакъв го няма .Благодаря на всеки който ме изчете !
За цикъла отиди на гинеколог, аз пия простамил-уно 19-26 ден след цикъл ,за да дойде следващия.
За другото...масло от вечерна иглика и вит. Б12.

Шатавари...някой с отзиви? Чудя се дали да не сменя вечерната иглика с тази добавка.

# 238
Аз пък не бях ходила 10 години на лекар и през април отидох и сега вече на два пъти ми прескочи цикъла......не, че лекарът има нещо общо с това....

# 239
Запис и от мен. На 39 години съм, но цикълът ми започна да избързва или закъснява от около година, от време на време по някоя киста...и така. Както казва моята лекарка, яйцеклетките ти вече не са толкова хубави, за туй и стават кисти понякога. Преди това бях като часовник. Още не мога да свикна с неточността , що тестове за бременност купих последната година...Blush
Никой не искам да обидя, но се чудя как може да има жени, които не са посещавали гинеколог години наред!

Общи условия

Активация на акаунт