Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 671
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
И аз съм купувала преди години препарати на Тошков, но вече не бих.

# 211
От  "Мастофит" на д-р Тошков да има доволни?
Преди години го пих за кисти, после четох, че таблетките не съдържат обявеното билково съдържание и са измама, и спрях да си купувам. Двоумя се дали пак да не си взема.
Вчера бях на гинеколог, че не ми е идвало от средата на април. Каза, че имам задържан фоликул /т.е фолик. киста/ и ми изписа дуфастон 5 дни по две.
След като ми дойде каза да пия фемикур н три месеца - за регулиране на хорм.баланс и напрежението в гърдите.

# 212
Същото и при мен, но с лигавица 10 мм и вече 9 месеца липса на менструация. Пия дуфастон 4 дена по две сутрин и две вечер. Ако не се изтъни лигавицата при очакваната менструация , ме очаква пробно абразио.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 06:22 от Desi.67

# 213
Desi, при мен каза, че е 12 мм......
Дано да е ОК след като ми дойде, сега се замислих..

# 214
Ами освен,  Дай Боже, друго не знам какво да кажа. В последно време се убеждавам, че няма смисъл много да се мисли.😆

# 215
За сън започнах да пия Ашваганда и ми действа много, много добре.
Пия по 1  вечер и взех да спя добре, обаче намирам в нета, че това било хапче за мъже и не се препоръчва  за жени. Купила съм си втора опаковка и продължавам да пия.
Знае ли някой по колко опаковки може да се пие? Спира ли се?

# 216
Момичета, аз вече съм тотална паника. Закъсня ми, дойде ми на 48 ден, и то силно казано дойде.  3 дни ми зацапва червено и спря. Чак другата седмица съм на лекар и ще се побъркам. При вас така ли започнаха промените в цикъла?

# 217
  • Пловдив
Не е нужно да се притесняваш предварително. Още повече че хормоналните проблеми през този период са нещо нормално така че отиди си на лекар и го давай по-спокойно.

# 218
А пък аз изобщо не посещавам лекар за такова нещо като прескачане на цикъла т.е. идване на 37-45 или 48 ден. Това е нещо нормално за нашата възраст и не виждам защо трябва да се изпада в паника.

# 219
А пък аз изобщо не посещавам лекар за такова нещо като прескачане на цикъла т.е. идване на 37-45 или 48 ден. Това е нещо нормално за нашата възраст и не виждам защо трябва да се изпада в паника.
Не е точно така, макар че и аз разсъждавах подобно.
Цикъл 11 април. И в началото на юни, сестра ми насила ме накара да ида на гинеколог. Той се поскара, че съм чакала три седмици закъснение - вече имах лигавица 12 мм...

# 220
Цикъл 11 април. И в началото на юни, сестра ми насила ме накара да ида на гинеколог. Той се поскара, че съм чакала три седмици закъснение - вече имах лигавица 12 мм...
Може би греша, но в последните три години поне  два пъти в годината имам такива прескачания, но се следя през 6 месеца при лекар и затова съм спокойна, че ако има проблем ще бъде открит навреме.

# 221
Какво означава това, и какво се прави в такъв случай?

# 222
Тъкмо и аз това щях да попитам. Откога се моля да ми свършва, а то хич не е на хубаво май.

# 223
  • Bristol
И аз така. Но и зависи на каква възраст си. Защото в тази тема май има дами, които нямат 40 години. След 45 за мен е нормално да има някакви промени. Етап от развитието на тялото си е. На който не му харесва, взима хранителни добавки, хормони и тн.
Аз се спрях на хормони, но не заради липсата, а обратното, зачестили и обилни периоди 😜

Наистина, освен ако няма някакво клетъчно видоизменение, какво значение има дебелината на лигавицата 🤔

# 224
Дебелата лигавица е предпоставка за кръвоизливи.
Регулира се с прогестеронови препарати, например Оргаметрил.

Общи условия

Активация на акаунт