Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 84 950
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Трябваше да ми дойде на 1 ви, а ми дойе днес. Освен това цял месец ме боли кръста или гърба. Преди това към пет години ми беше съвсем точен цикъла. Май се почна. 44 ще навърша септември.

# 241
  • София
А дископатийка, нещо?

# 242
  • оттам, откъдето започва България
Simple Smile miglenasky, то наистина си е за чудене, но е факт. Не обичам да ходя просто ей така без причина.
Вече съм обещала и ще ходя поне веднъж на годината за цитонамазка. Направих първия преглед за тази година, следващия след 6 месеца. Simple Smile

# 243
  • Bristol
Наистина е хубаво редовно да си правиш изследвания, но аз май съм като децата нищо, че вече съм по-близо до 50 от колкото до 40 😜 Има толкова други интересни неща, които мога да правя. А и не е само цитонамазка. Всяка година очите си преглеждам 😔 не само диоптър, но и очно налягане, ретина, лещи, неща които също трябва да се следят редовно. На зъболекар поне веднъж годишно ходя. Цитонамазка правя на 3-4 години веднъж. Гърдите за първи път си ги прегледах миналата година и то защото напипах нещо необичайно и се обадих за час. Лекарства, витамини и хранителни добавки не приемам никакви. Едвам се престраших за хормоналната спирала, аз и преди го писах, ако нямах проблеми, щях категорично да я отхвърля. Покрай това миналата година ми изследваха холестерол и захар, всичко беше в норма. Хормони не съм изследвала до сега.

Вие колко често и какви профилактични прегледи правите, като не броим прегледите, които са задължителни, ако имате хронично заболяване?

# 244
Всяка година гинеколог, мамолог(вече през 6м), офталмолог, зъболекар(старая се на 6м), ако се налага ендокринолог. Кръв и урина също(пускам и допълнителни, извън здравна каса кръвни показатели).

# 245
Всяка година гинеколог, видеозон, цитонамазка; обща кръвна картина захар, холестерол и т. н. ; щитовидна видеозон и хормони, мамолог годишно, колоноскопии на всеки 5 години ( тъкмо минах втората), както и гастроскопия на стомаха, очен за първа година ( казаха след 2 години да повторя), зъбар на 6 месеца почиствам само.

# 246
  • Bristol
Vuci, защо гастроскопия? Това въобще няма да се сетя дори...

# 247
  • тук и там
На ММ му правят на всеки 5 години гастроскопия , превантивни мерки-поради наследствена предразположеност(злокачествено заболяване на стомаха при баща му).Във Бг не знам дали препоръчват такива изследвания при липса на оплаквания, тук при наследствена обремененост ги правят.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 08:38 от Kaisia

# 248
  • Bristol
Семейна обремененост, хронично заболяване, оплаквания е ясно защо. Но без някаква предистория не бих се сетила, честно. Въпросът ми беше за изследвания, които се правят профилактично, без да има причина. За мен са точно очи, зъби и цитонамазка 🤔

# 249
  • Няма такава държава!
След седмица ставам на 44 г и този месец се случи цикълът ми да прескочи - за първи път. Не ме притеснява, знам, че така се започва, но, момичета, от поне половин година ми е постоянно горещо. Не са горещи вълни, не започват от определена област на тялото, не се разливат и някак не пасват на това, което описвате. Обаче ми е жега, не мога да седя в помещения, в които има много хора /ходих на театър скоро и чак ми прилоша от жега, на другите гледам нищо им няма/, потя се повече, купих си ветрило, но горещината така ме уморява и мъчи, че от толкова леки дрехи и търсене на хладина вчера настинах. Съвети или идеи някакви?

# 250
  • София-Младост
Аз нормализилар това състояние с прием на вечерна иглика...някой приемат див ям, но при мен не действаше. Нормализира се това да ми е топло и изпотяването. Вълни имам изключително рядко и то нощно време. 1-2 пъти се събудих цялата мокра и се чудех дали нямам някаква температура Simple Smile)

# 251
  • София
Аз вече сигурно година се будя мокра. Мисля си, че е от завивката, ама май не е.

# 252
    ......профилактично, без да има причина. За мен са точно очи, зъби и цитонамазка 🤔
И ехограф на млечна жлеза!

# 253
    ......профилактично, без да има причина. За мен са точно очи, зъби и цитонамазка 🤔
И ехограф на млечна жлеза!
И ехограф за дебелина на ендометриума

# 254
Това си е част от профилактичния гинекологичен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт