Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 610
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
lady_Laurita  Мда, имам проблем със съня.... Средно спя по 6-7 часа, а ми се иска 8 . Денем ми се спи, а вечер като си легна много трудно заспивам. За следобеден сън да не говорим, ако спя следобяд значи цяла нощ ще се въртя.   Ако до 1 час след като си легна не заспя пия едно хапче атаракс.

# 316
  • В полите на Пирин планина
Аз пия Ашваганда, за проблеми със съня. Принципно е полезна и за женската хормонална система.

# 317
В един период на тежко безсъние и изтощение ми помогна Мелатонин 3 мг, 30 мин преди лягане. И краката в гореща вода със сол и малко йод.
През деня пия витамини... Напълно безвреден е Мелатонина 🥞също имуномодулатор като вит Д3.
Сега спя, но имам периоди на тежко главоболие Sad
Минах и през болезнени гърди, много болезнени. Първо зърната станаха чувствителни, после целите гърди повече от 10 дни преди мензис. Най ми е криво от безхаберието и незнанието на лекарите.
Лекувах се с чай от салвия +други треви. Помогна ми!

# 318
Аз пък ашвагандата я пия за ободряване и зца стимул през деня. Доколкото знам се пие сутрин.

# 319
  • В полите на Пирин планина
Аз пък ашвагандата я пия за ободряване и зца стимул през деня. Доколкото знам се пие сутрин.

Принципно действа успокоително. Вероятно затова ми действа добре на съня. Hands V

https://www.himalaya.bg/product/57/ashvaganda-indiyski-zhenshen- … ma-pri-stres.html

Пия тази на Хималая и на нея пише - по 1 капсула 2 пъти дневно.
Също и "Симпатил" ми помага за съня и редовен прием на Магнезий / който пък вземам, заради болки в гърба /.

# 320
И аз пия тази. Другите са доста скъпи...

# 321
  • Козлодуй
Ако не съм много уморена през деня и знам че няма да заспя пия чай релакс със ройбос или магнезий Simple Smile И аз съм в пременопауза и гледам добре да се изморя физически през деня, а вечер чета нещо за да си успокоя психиката и да заспя Simple Smile Лягам си точно в 22 и ставам в 6 ако се събудя през нощта взимам 2 бр валериан на таблети за да заспя отново Simple Smile При мен единствено се скъси цикъла и като се събудя не мога да заспя други симптоми нямам, нямам и болки Simple Smile

# 322
...
Минах и през болезнени гърди, много болезнени. Първо зърната станаха чувствителни, после целите гърди повече от 10 дни преди мензис. Най ми е криво от безхаберието и незнанието на лекарите.
Лекувах се с чай от салвия +други треви. Помогна ми!
Пия "Мастопатичен чай" от билковата аптека (не си спомням с какви билки е), помага!

# 323
За съня – пробвайте това:

Иначе за нощното ставане до тоалетна – от ЕГН-то е май...

# 324
Здравейте, следя ви и чета понеже имам съмнения, навлизам в пременопаузата. На 45г. и цикълът ми идваше през 25-26- дни последната година ми се скъси периода на  22 дни, като един месец ми закъсня с 20дена. През март ми дойде през 15 дни , а сега от 22 май не ми е идвал. Това не ме притеснява, но от три четири месеца имам болките и напрежението в гърдите, кито се появяват м/у овулацията и цикъла и после изчезват, но при мен са постоянни. Ходих на лекар преди месец. Махна ми спиралата и тогава кървях 5 дена. Имах възпаление и пих антибиотик, болките затихнаха, но от 4-5 дни се появиха пак. Вчера ходих и на мамограф-нищо ми няма. А болките в гърдите си ги имам сигурно скоро ще ми дойде цикъла.

Флора, и аз като теб навлизам в периода на пременопаузата и искам да те попитам дали имаш оплаквания, свързани със съня. Напоследък страдам от страшно безсъние и мисля, че е свързано именно с този етап. Искам да попитам теб или някое от момичетата в темата, ако знае,  как може да се регулира подобен проблем? Направо ми писна - цяла нощ въртене и ми се доспива като стане 6,7 и ми е време да ставам. После цял ден съм парцал.

Доскоро имах други неразположения. Малко по-деликатни - изпускане и отпускане на мускулатурата отдолу. Справих се с тях, сега пък безсъние ми дойде на главата, а какво ли още ме чака като стана на 50г.. Ние жените през какво ли не преминаваме.TriumphTriumphTriumph
Пробвала ли си да пиеш магнезий? От както го взимам нямам никакви проблеми със съня.

# 325
Иначе за нощното ставане до тоалетна – от ЕГН-то е май...
Скоро научих, че е възможно да е свързано и с висока кръвна захар.

# 326
  • оттам, откъдето започва България
Smile Май вече не съм за тази тема, но си я чета.
Тъй като станах миналия месец на 50, искам да споделя, че не е по-страшно отпреди. Пак си имам нощи, в които не мога да спя и едва сутринта, когато трябва да ставам за работа, заспивам.
Болките в гърдите и ставането през нощта до тоалетна отминаха. Според мен ставането през нощта не е от висока кръвна захар, тъй като  изследвания ни правят всяка година и е установено, че там нямам проблем.
В повече ми идват топлите вълни, които ме обливат, когато си решат, и липсата на концентрация, което за мен е най-неприятният момент, а и много важно при работата ми.
А бях толкова студенокръвна през първите 45 и повече години от живота ми.
Освен това до горепосочената възраст бях и с много ниско кръвно, а сега съм с нормално към повишаване. Не знам дали това оказва влияние.

# 327
Какво се разбира под ставане до тоалетна, колко пъти? Аз ставам по 2-3, от както се помня и не мисля, че е проблем. Освен това не си представям да легна и да спя непробудно. Ще се чувствам прецакана като ми звънне алармата. Simple Smile А така виждам, че имам още време за сън и ми е много добре. Simple Smile

# 328
Аз също ставам задължително по един път до тоалетна и от край време е така, но пия много вода особено вечер.И дори и да се будя нощем не е проблем да продължа да спя.Проблем ми е самото заспиване вечер.

# 329
  • Bristol
😂 На това му викам позитивно мислене, DeVa.
Аз също от известно време намалих часовете за спане. Лягам към полунощ, алармата звъни към 5:30 сутрин, но се излюпвам към 6 😁 Събота и неделя също често ставам рано, защото все имам ангажименти. Но ако нямам, спя до късно без проблем.
И аз установих от известно време, че повече държа на студ Wink

Общи условия

Активация на акаунт