Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 587
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
И аз от 25 юни си чакам цикъла, ама не иска да идва. Не се оплаквам де....

# 361
Шарки, ти как пиеш Вигантол?

# 362
  • Пловдив
Цикъла дойде, но сега пък друг проблем не спира вече 10 дни, а и не виждам изгледи:rolling_eyes:
При вас колко най-дълго е продължавало кървенето?
Утре съм на контрола при ендокринолога да видим....
По-добре отиди при гинеколог за да ти видят ендометриума..
При мен така се получи януари месец се правих абразио.

# 363
  • Bristol
Цикъла дойде, но сега пък друг проблем не спира вече 10 дни, а и не виждам изгледи:rolling_eyes:
При вас колко най-дълго е продължавало кървенето?
Утре съм на контрола при ендокринолога да видим....
Около три седмици, от които 4-5 дни беше безумно обилно.

Моите периоди спряха със спиралата, само имам зацапвания леки от време на време, може би когато трябва да е периода 🤔

# 364
И моят този месец откара повече, на 10-ти и 11-ти ден пих по 1000 мг вит.Ц и малко калций, и май спря.

# 365
  • в огледалото на живота
Дали е сигнал намаляване количеството на менструална кръв за предменопауза?Пак е със същото времетраене/6дни/

Цикълът ми не се е променил от години/като часовник на 27 дни/,цвят и мирис като при нормален всеки път.Единствената разлика е,че преди 2 пакета превръзки не ми стигаха,а сега изкарвам с 20 броя.
Виж болките си стоят първия ден без разлика като ми дойдат гостите... Mr. Green
Не че се оплаквам де,ама все пак.... Rolling Eyes

И един въпрос:''Агнес'' с каква схема и продължителност се приема?

# 366
И моя цикъл стана по-слаб след 35г. възраст и си е така и досега(41г)Явно е нормално

# 367
При мен има дни, в които е доста по-обилен от преди.

# 368
При мен намаля като продължителност (от 7-10 дни до 5-7, след 40 години на 3-5 дни), като количество също намаля, скъси ми се и цикъла ( от 32 дни,  след 40 години на 26).
Сега, от година и половина ми идва ту на 45-50 дена, ту на 28-30. Гинеколожката каза, че е нормално, ако нямам  цикъл повече от три месеца, тогава ще го предизвикаме с медикаменти, докато навърша 50 години, после ще го оставим сам да си спре. Мисля, че този месец ще ми дойде навреме, вече има индикации. Единствено се оплаквам, че ми е горещо, но аз от малка съм така (много се изпотявам, все ми е горещо).
Новото е, че получавам нещо като сърцебиене (не мога точно да го опиша, просто като ускоряване за секунда, две). Другата седмица малката тръгва на градина, ще отида за кардиограма при личната, че и без това ме вика.

# 369
Момичета, вие които вече сте минали или минавате през този преходен период, кажете нормално ли е това? Много се притеснявам. Нещо цикълът ми съвсем полудя. Май месец цикълът ми закъсня много, дойде на 58 ден, силно казано дойде, 2-3 дни ми зацапваше в червено-кафеникаво и толкова. После юни дойде на 20 ден и си беше с нормална към обилна продължителност и сега от няколко дни ми е подут корема, имам неразположения като преди цикъл, пъпки ми избиват по лицето, време е  да идва, дори ми прицпава кафяво и се успокоих че ми идва нормално и това кафявото спря и сега нищо. Това няма как да се брои за цикъл.
Преди две седмици бях на профилактичен преглед. Цитонамазката ми е 2в група. Видяха единият ми яйчник леко свит  и го отдадоха на възрастта ми. Казаха ми след година пак на преглед, т.е. нищо притеснително не видяха. И ето сега пак притеснения с този цикъл.  Нормално ли е така да се редуват - един нормален цикъл и след това месец в който само единично да ми прицапа кафяво и толкова.Иначе никакви други оплаквания нямам. Освен че много се потя, ама незнам дали има връзка и на какво да го отдавам.

# 370
В този период всякакви аномалии са нормални. То това му е най-опасното, че не може да се направи разлика между подобни "нормалности" и сигналите за някое заболяване. Редовни срещи с гинеколога и търпение – друго не ни остава.

# 371
Искам да попитам имате ли понякога проблем с дишането? При мен се случва периодично да ми се иска да си поема дълбоко въздух и да не мога. Имам проблем с ЩЖ, но хормоните ми са в норма. Чудя се да ли е от жлезата или от навлизането в периода 45+

На мен също ми е ставало така. И е по-вероятно да е от възрастта. Опитай се в такива моменти да си поемаш дълбоко въздух през носа и след това да издишаш през устата. Просто дишането е процес, който се контролира и често не дишаме правилно. Моят доктор, при който ходих на лазерните процедури ме посъветва това.

# 372
  • у нас
Здравейте,момичета.Искам съвет и помощ ,пия оргаметрил от 16 ден на цикъла.Този месец цикъла ми започна на 13.07,тоест от утре трябва да започна да пия оргаметрила.Вчера бях изненадана с нов цикъл на 14 ден,сега не знам кога да започна хапчетата.От кога да броя 16 ден от 13.07 или от 26.07?Оргаметрила ми е изписан заради нисък прогестерон,след абразио с премахнат полип за регулиране на менструацията.Нямам връзка с докторката,счупих си телефона и загубих номера.От ''Надежда"отказват да ми го дадат,в понеделник могат да ме свържат с дрАтанасова.Молбата ми е ако някоя от вас има номера на Атанасова да ми го напише,или пък знае как да започна оргаметрила също.

# 373
  • Добрич
По моята логика, би трябвало да броиш дните от последния цикъл.

# 374
Здравейте,момичета.Искам съвет и помощ ,пия оргаметрил от 16 ден на цикъла.Този месец цикъла ми започна на 13.07,тоест от утре трябва да започна да пия оргаметрила.Вчера бях изненадана с нов цикъл на 14 ден,сега не знам кога да започна хапчетата.От кога да броя 16 ден от 13.07 или от 26.07?Оргаметрила ми е изписан заради нисък прогестерон,след абразио с премахнат полип за регулиране на менструацията.Нямам връзка с докторката,счупих си телефона и загубих номера.От ''Надежда"отказват да ми го дадат,в понеделник могат да ме свържат с дрАтанасова.Молбата ми е ако някоя от вас има номера на Атанасова да ми го напише,или пък знае как да започна оргаметрила също.
Дошъл ти е цикъла...
И при мен се случи точно същото миналия месец и тичах при гинеколога. Каза, че 16тия ден вече не става...скъсен ми е цикъла. Да пия оргаметрила от 13тия даже 12 тия ден.
Така че брой 12-13 дни от идването сега. Не пречи и да посетиш гинеколог др седмица, ако е тънък ендометриума ще се потвърди, че е било цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт