Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 580
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Сигурно ли е, че е цикъл, а не някакво зацапване? Аз също втори месец пия дуфастон от 16 ден до 26. Скоро ли е правено абразиото? Би ли могла толкова бързо лигавицата да стигне до необходимите мм за менструация? Добра е Мирената точно за такива случаи. Но лекарката щом не я е препоръчала, значи има нещо предвид. Защото гинеколозите я харесват по принцип тая спирала.

# 376
  • Добрич
Рядко ходя на лекар. Знам, какво ще ми кажете, но предпочитам да стоя по-далече от енергията  на лекарите и лечебните заведения. Откакто съм в този период цикълът ми се скъси 23-25 дни. Преди беше 32-34. Когато обаче ми дойде на 16-ти ден ходих на лекар. Мисля, че беше в третия ден и докторът каза, че е цикъл. Лигавицата ми била като остъргана. На мен трети ден много ми тече и той предложи абразио, но аз отказах. Това беше в средата на април.  
Така, че може и да е цикъл.

# 377
  • у нас
Най-вероятно е цикъл,защото преди 3години ми беше на15 дни тогава се оправи с примолутнор.Оргаметрила го пия от 2 месеца,абразиото беше май месец от тогава този се явява 3 цикъл.Днес втория ден всичко си е като нормален цикъл,кървене и т.н.т.В понеделник ще се чуя с др.Атанасова на тукашните лекари им нямам никакво доверие.Вкарват ме в някакви пътеки за да си вземат парите,пишат измислени диагнози и не ме информират какво ми е всъщност състоянието.Миналата година ми правиха абразио с местна упойка,която не ме хвана и след това ми направиха кръвни изследвания.В епикризата пише,че абразиото ми е правено в 14ч.след необходимите изследвания.На практика манипулацията беше в 10ч.След това разбрах,че доктора тогава не се е водел на работа,смяната му започвала след 12ч.

# 378
Да споделя и аз - когато съм имала обилен цикъл пия чай от бял равнец и това ми помага. Няма да навреди да го пробвате, дори да нямате оплаквания. Това е билка, която наистина помага. най-добе е сами да я наберете, защото равнецът расте много и покрай шосета и там е доста мръсен.
 Тази година на няколко пъти имах проблеми - веднъж ми тече 10 дни, като последните 4 само зацапваше, но не спираше. След това ми закъсня с 6 дни, а на другия месец дойде по-рано с 4 дни.

# 379
Здравейте, да се допитам до вас трябва да отида на гинекологичен преглед, но от петък имам зацапване началото на цикъла ми до понеделник не знам какво ще е, в понеделник е прегледа да го отложа ли след цикъла, хирург ме праща на проверка, благодаря

# 380
  • Добрич
Попитай доктора. На мен, като ми дойде на16-ти ден, се уговорих по телефона с доктора и го попитах, да чакам ли да ми свърши за прегледа и той каза не.

# 381
Добре , благодаря

# 382
Според мен също е желателно да посетиш лекар. Този проблем не е за пренебрегване, особено ако си преди менопауза.

# 383
  • Няма такава държава!
Момичета, вие които вече сте минали или минавате през този преходен период, кажете нормално ли е това? Много се притеснявам. Нещо цикълът ми съвсем полудя. Май месец цикълът ми закъсня много, дойде на 58 ден, силно казано дойде, 2-3 дни ми зацапваше в червено-кафеникаво и толкова. После юни дойде на 20 ден и си беше с нормална към обилна продължителност и сега от няколко дни ми е подут корема, имам неразположения като преди цикъл, пъпки ми избиват по лицето, време е  да идва, дори ми прицпава кафяво и се успокоих че ми идва нормално и това кафявото спря и сега нищо.

Ей ме на - аз съм в същото положение /на 44 години съм/ + че ми е невероятно горещо почти през цялото време. Обличам само един пласт дрехи над бельото от най-тънките, купих си ветрило, търся сянка и течение, но ми е горещо, и ми е горещо, и ми е горещо... дори сега в дъждовното лято. А коремът ми се поду и така си остана - някакви идеи за справяне с това? Понякога боли, но през повечето време е просто подут, чувствам се като човечето на Мишелин.
Наближава време за профилактичния ми преглед, но нали е отпускарски сезон и на телефона на гинеколожката никой не вдига.

# 384
И моят корем започна да се подува от няколко месеца преди да ми дойде, даже не само корема, ами цялата набъбвам, ужасен ужасон. Нищо не помага, дори и режима на хранене, който ме държеше до сега във форма 😪😲😌😵😨😮
След като ми дойде, се оправя положението, и после пак. Вече се ужасявам какво ще стане, след като спре да идва.

# 385
Момичета, да споделя нещо за подуването, още не ми е спрял цикъла , но е странен, подуват ми се гърдите, за тях пия вечерна иглика, но ръце ,крака всичко ми беше подуто особено сега в жегите, но започнах да пия за имунитета, куркума, мед лимон , зехтин, има една такава рецепта и покрай това усетих, че започвам да "спадам"., може да опитате, куркумата ми действа диуретично, моя приятелка я взема сутрин чаена лъжичка в 2-3 лъжици кисело мляко, вижте вариант в които ще ви е приятна и дали има ефект, вчера не пих защото си правих изследвания на гладно , но пак не съм така подута, виждам по пръстена

# 386
И аз така, ръце, крака, бюст... сутиените ми омаляха, бях тръгнала за нови. Ще пробвам тази смес, сутрин на гладно, с вода може ли, вместо мляко?
И всеки ден ли, колко време?

# 387
може по какъвто и да е начин, за време не знам, аз го вземам по друг повод и открих този страничен положителен ефект Simple Smile

# 388
Мед, лимон и зехтин се пие за жлъчката, но не постоянно, да знаеш. Peace
Скрит текст:
Какви са капаните при прочистването с лимон и зехтин?

Когато черният дроб обира мазнините, в един момент те се утаяват в жлъчния мехур като камъни обикновено с холестеролов състав. Като провокираме чрез зехтина и лимона силен тласък по чернодробните и жлъчните пътища, тези камъчета може да тръгнат и да запушат жлъчните пътища. Резултатът е механична жълтеница, жлъчна криза, дори отстраняване на жлъчката. Хубаво е да не рискуваме с такива крайни варианти. Затова е добре преди да започнем атака с лимон и зехтин, да се направи ехография, за да се види дали има камъни в жлъчката и ако има – какъв е размерът им
https://www.eva.bg/article/12431-D-r-Georgi-Gai-durkov
.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 14:00 от Lemy

# 389
намерих рецептата, аз защо слагам и мед и лимон нещо съм се престарала, Flushed

http://gotvach.bg/n5-52000-%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … D1%81%D1%82%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт