Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 539
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ох, ако някой ми каже, че няма да имам главоболие, вълни и нерви, може и да пия витекс.
Там е работата, че при мен цикъла си е по календар, обче другите симптоми ме подлудяват.

# 481
Откак съм на дуфастон, ми се стопиха кистите в гърдите, и силно ми намаляха екстрасистолите. АГ ендокринилогът ми смята, че трябва а мина на ХЗТ и аз все повече се убеждавам, че е прав...

Т.е. кистите намаляват? А колко месеца го пи Дуфастона?
Аз съм и с кисти, и с миома , заради която ми изписаха Дуфастон, но така и не го почнах, а пих билки за миомата.
Ако действа благотворно и на двете, бих го взимала.

# 482
Намалената костна плътност само с изследване ли се установява?  Някакви симптоми има ли?  Поема ли се от здравна каса,  ако не - колко струва?  И как се казва изследването?  Благодаря.
Да, само с остеодензитометрия, за най-сигурно на бедрената кост. Самото изследване не се поема от здравната каса и струваше по спомен ок.100 лева. После разчитането и консултацията от специалист може да е по ЗК. Ако решите да го правите, Ви препоръчвам горещо д-р Родина Несторова.

# 483
Около 60 лв е изследването за костната плътност, и не стига, че не се поема от касата, ами и от повечето фондове не се поема.

# 484
Около 60 лв е изследването за костната плътност, и не стига, че не се поема от касата, ами и от повечето фондове не се поема.

Зависи какъв е пакета. Ние сме с лукс и го поема, България Здраве. Една колежка скоро си прави.

# 485
Ами Премиум лукс е, не го поема фонда. Забравих да кажа, че не го поема като изследване за остеопороза, може би за някое друго заболяване ще мине.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 21:48 от Lemy

# 486
Не знам за какво е назначено, тя ходи на невролог и ревматолог и не знам кой от двамата я е изпратил, но не е плащала. Ще я питам, защото и аз мисля да си го направя.

# 487
  • София
Откак съм на дуфастон, ми се стопиха кистите в гърдите, и силно ми намаляха екстрасистолите. АГ ендокринилогът ми смята, че трябва а мина на ХЗТ и аз все повече се убеждавам, че е прав...

Т.е. кистите намаляват? А колко месеца го пи Дуфастона?
Аз съм и с кисти, и с миома , заради която ми изписаха Дуфастон, но така и не го почнах, а пих билки за миомата.
Ако действа благотворно и на двете, бих го взимала.
На мен ми беше изписан за кисти на яйичниците, имах си три (за цвят Rolling Eyes), обаче още след първия месец установих, че ми спаднаха и кистите в гърдите (което никак не беше трудо, те при мен се появяват под зърната, и толквоа видимо  се надуват, че ми се "оформя"  второ зърно). Дуфастон пих три месеца, колкото изписа доктора.

Пред 10на години имах миоми (3 интрамурални, 1 интерстициална), но при мен без рязане не се стопиха. За сметка на това пък след изрязването не са се появявали отново.

# 488
Аз съм пила Оргаметрил за фоликулярни кисти.

Шарки, кажи за Вигантола?

# 489
  • София
Профилактично, веднъж седмично по 30 капки. Точно по съвет на д-р Несторова, след разчитане на остеометрия, която показа отлични стойности, бях в най-горния перцентил по здравина на костите спрямо жените на моя възраст (51 г.). Витамин Д ми е малко под долна референтна стойност.

# 490
  • София
Здравейте, говорите си доста интересни неща. Напоследък вече започват да ме интересуват Simple Smile Засега ще почета, пък може и да питам Wink

# 491
И аз ви чета. Предпочитам да съм подготвена.

# 492
Благодаря, Шарки! bouquet

# 493
  • Пловдив
Профилактично, веднъж седмично по 30 капки. Точно по съвет на д-р Несторова, след разчитане на остеометрия, която показа отлични стойности, бях в най-горния перцентил по здравина на костите спрямо жените на моя възраст (51 г.). Витамин Д ми е малко под долна референтна стойност.
Това "профилактично" означава ли че може да го взимаме без лекарско предписание?

# 494
  • София
Да.

Общи условия

Активация на акаунт