Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 507
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
И мен на вагинален ме преглеждаха и нищо не ми казаха. Сега ме е яд, че не съм питала, защото не съм знаела. Дано всичко ми е наред. Изрично я предупредих, че искам да знам на къде съм с пременопаузата. Надявам се баш тогава са ѝ били отпушени ушите.
Щом нищо не са ти казали, значи си е наред лигавицата. Ако имаш менструация, тя си изтънява до към необходимите мм. Въпросът е, когато започне да прескача по няколко месеца как да се предизвика цикъл с несинтетични хормони. И лошото е, че дивият ям не при всеки се превръща в прогестерон, а за да се предизвика менстр. си е необходимо опр количество прогестеронов препарат.
И един въпрос, който хич не е по темата. В провинцията ли си ходила на мамолог?

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 18:26 от Desi.67

# 526
  • тук и там
Малко майтап-да се разведрите и посмеете..Не знам за вас, обаче аз последно време много се умилявам при вида на бебета.Примерно виждам бебе в автобуса,и имам желание да го взема и да го гушна..Абе едно такова странно усещане.Аз поначало родих децата си късно,малкият ми син след три месеца ще стане на 4гд,тоест имам си малко дете за гушкане,имам си и по-голямо дете за гушкане-но  въпреки това ми идват наума  мисли за бебета- и то последно време.Та си мисля,че по някакъв начин тялото се опитва да се  възпроизведе до последно, чисто инстиктивно,усещайки че времето за възпроизводство свършва .Не знам,пиша в темата за перименопауза,пък ей сега като ми се усмихна едно бебе и щях да ревна от умиление..Луда работа..Confused

# 527
От 3-4години пия и билкови хапчета-вечерна иглика. Единственото от тях е, че нямма вълни, не се изпотявам прекомерно. Но само с тях цикъла не ми идва...това за дамата, която ги защитава. Дов ям при мен нямаше ефект, затова си карам само на иглика. За 35годишна може и да върши работа, но за 44 годишни и нагоре съм скептично настроена...това за цикъл, иначе ми е навик и ако не си ги глътна ми липсват 🙂

Ала-бала, на коя фирма пиеш вечерна иглика и по колко таблетки?

# 528
И мен на вагинален ме преглеждаха и нищо не ми казаха. Сега ме е яд, че не съм питала, защото не съм знаела. Дано всичко ми е наред. Изрично я предупредих, че искам да знам на къде съм с пременопаузата. Надявам се баш тогава са ѝ били отпушени ушите.
Щом нищо не са ти казали, значи си е наред лигавицата. Ако имаш менструация, тя си изтънява до към необходимите мм. Въпросът е, когато започне да прескача по няколко месеца как да се предизвика цикъл с несинтетични хормони. И лошото е, че дивия ям не при всеки се превръща в прогестерон, а за да се предизвика менстр. си е необходимо опр количество прогестеронов препарат.
И един въпрос, който хич не е по темата. В провинцията ли си ходила на мамолог?

Много благодаря за изчерпателния отговор. Тъкмо щях да си задам въпроса пак, дали рано или късно всички стигаме до удебеляване на лигавицата, но ти си ми отговорила. Да ти отговоря и аз - да в провинцията ходих на мамолог (в Русе - др. Александрова - най-доброто което притежава наше село в тази област). Толкова много време ми отдели...Поне 45 мин се занимава с мен. Правих мамография и ултра звук - на частно - 60лв за двете ми взе. Каза ми да не повтарям мамографията докато не стана на 50. Тук в Щатите ми казаха всяка година след 40. На кого да вярвам не знам. Тази в БГ ми каза, само на УЗ да се проверявам. Намери ми някакъв възпален лимфен възел в дясно, малко под към мишницата се пада. Изписа ми прахчета Нимизил. Пих една седмица. Поотпусна ме малко. Ще ги повтарям пак. Имах болка в дясната гърда. Според нея от лимфния възел било. Искаше да ме праща на невролог, но не остана време, прибрахме се и сега съм в задънена улица. Още ме приболява, а тук въобще не вдяват нищо. Ни възпален лимфен виждат, ни кисти. Всичко ми е наред според тукашните. Та ще пия пак Нимизил. Тази докторка даже емейл ми даде да ѝ пиша ако искам. Абе възхитена съм от нея....

# 529
  • София
Зависи колко са ти големи гърдите. Ако са под Ф чашка, може и с УЗ, моите се виждат перфектно на УЗ и никога не са ми "предписвали" мамография. Иначе мамографът си е вид рентгеново облъчване и не е желателно повече от веднъж на 5 г.

# 530
Ами не съм с голям бюст -32D нося по тукашни размери. А иначе втора поредна година направих рентгена. Даже тази БГ докторка ми се скара защо съм се занимавала да си правя мамография тази година пак. Ами от къде да знам. Така ми казаха в Щатите и това направих. Сега няма да ходя ако наистина не е наложително. Аман вече, за кое да чете човек понапред....

# 531
  • София
Аз съм 36ДД и всичко ми се вижда на УЗ.

# 532
ЕМи явно за това ме е преценила и докторката, че УЗ ще ми е предостатъчен идните годни.

# 533
Vici75,сигурна бях за лекарката. Благодаря. Тя е с добра апаратура. Щом така е преценила, значи е сигурна.

# 534
Desi не знам как да и определя апаратурата. Снимките които ми извади са меко казани смешни с тези които има от Щатите. Но е факт, че са информативни. БГ снимките - мътни, почти нищо не се вижда, щатските - кристално ясни - вижда се всеки кръвоносен съд, дори може да му измериш дебелината с шублер - 10 броя имам от тях на диск дори. Факт е, че под мишницата няма снимка, факт е, че под гърдата, където са ми кистите не е гледано...

# 535
Вики, аз правих за пръв път тази година мамография и понеже съм с малки и плътни гърди, ме изпратиха и на ехо, защото се виждало по-добре. А иначе в БГ след 50 се прави на 2 години, не по-често мамография. Аз не смятам да правя повече, защото ми се видя адски брутално. Ще ходя само на ехо.

# 536
Вики, аз правих за пръв път тази година мамография и понеже съм с малки и плътни гърди, ме изпратиха и на ехо, защото се виждало по-добре. А иначе в БГ след 50 се прави на 2 години, не по-често мамография. Аз не смятам да правя повече, защото ми се видя адски брутално. Ще ходя само на ехо.

DeVa между другото и мен така ме определиха - с малки и плътни гърди. То каква плътност, аз от спорта съвсем се обезпълтних, но за докторските стандарти съм все още с плътни. Брутално си е изследването на мамографа. В БГ пак, че само 4 снимки ми направиха. В Щатите още толкова, че гърдата ми ли не усукваха, че усукана от ляво, че усукана от дясно. Кел файда. Яд ме е, че се облъчих и тази година. Дано не съм си навредила...

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 21:12 от vici75

# 537
Мен мамографията не ме боля хич, но съм с голям бюст.Лекарката каза сега само УЗ, мамография при нужда, към 50 чак.(направих я на 40 първата)

# 538
  • София
Аз мисля, че двете изследвания се допълват, мамография и УЗД. Така се и правят след определена възраст, комбинирано. Аз ходя всяка година на УЗД. Там може да се види и отстрани гърдата към подмишната ямка, а с мамографа не става. Но е и факт, че при съмнения от УЗД-то пращат на мамография. На мен тази година ми предстои прегледа при друг лекар, защото моят не работи вече към мед. център, който посещавам, та съм на тръни дали ще избера добър мамолог. Предният ми лекар казваше, че ми е рано за мамография (45 г.), но и че различните държави имали различни стандарти. Ей това за мен представлява най-големия ужас в тоя период на жената... рисковете от пустия естроген. Ако всичко си върви по план така да се каже ще мине и ще замине. Все някак ще се издържи, ама рисковете от разните раци ме потриса...

# 539
Еми и аз така. Ето при нас казват след 40, в БГ на вас, а и на мен ми казаха след 50. На кого да вярвам.

Аз на естроген не можах да направя тест в БГ, че тоя трети ден от цикъла не го уцелих. Но направих на прогестерон. Излезе 11. 8ng/ml в  норма. Референтните стойности кои да гледам не разбрах. Има фол. фаза, овул. фаза, лут. фаза, постменопауза (тази не съм, ясно) както и бременност. На 19 ден от цикъла. Макар и в норма нищо не ми говори тази стойност. Да очаквам да намаля ли, да се увеличава ли?

Общи условия

Активация на акаунт