Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 507
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Добрич
И аз приемам желязо заради обилния цикъл. Трябва да се приема отделно от храни и добавки съдържащи калций, магнезий и витамин В12 /пълнозърнести, мляко и млечни/. В противен случай не се усвоява добре.

# 556
И при мен през последните две години цикълът намали дните през 21-22, а от март т.г. нещо се обърка....взе да закъснява.

# 557
  • При елфите ...
Да попитам... започнах да приемам масло от вечерна иглика заради утежнения ПМС... горе-долу колко време ще му трябва, за да има видим ефект и колко време да го пия?!?

# 558
  • София-Младост
Да попитам... започнах да приемам масло от вечерна иглика заради утежнения ПМС... горе-долу колко време ще му трябва, за да има видим ефект и колко време да го пия?!?
Не си спомням честно казано, но поне седмица-две. За пиенето...в листовката пише
"При предменструален синдром /ПМС/- 4 капс. дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни. "
Аз пия всеки ден по две. Имам спомен, че на 3-4 месеца е добре да се прави прекъсване. Но обикновено събота и неделя пропускам, ако нямам вкъщи и така си карам без прекъсване.

# 559
  • При елфите ...
Скрит текст:
Не си спомням честно казано, но поне седмица-две. За пиенето...в листовката пише
"При предменструален синдром /ПМС/- 4 капс. дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни. "
Аз пия всеки ден по две. Имам спомен, че на 3-4 месеца е добре да се прави прекъсване. Но обикновено събота и неделя пропускам, ако нямам вкъщи и така си карам без прекъсване.
Много благодаря за полезната информация... Моите капсули са в пластмасова кутийка и нямаха листовка...

# 560
Вики, аз правих за пръв път тази година мамография и понеже съм с малки и плътни гърди, ме изпратиха и на ехо, защото се виждало по-добре. А иначе в БГ след 50 се прави на 2 години, не по-често мамография. Аз не смятам да правя повече, защото ми се видя адски брутално. Ще ходя само на ехо.

DeVa между другото и мен така ме определиха - с малки и плътни гърди. То каква плътност, аз от спорта съвсем се обезпълтних, но за докторските стандарти съм все още с плътни. Брутално си е изследването на мамографа. В БГ пак, че само 4 снимки ми направиха. В Щатите още толкова, че гърдата ми ли не усукваха, че усукана от ляво, че усукана от дясно. Кел файда. Яд ме е, че се облъчих и тази година. Дано не съм си навредила...

Вики, а  болезнена ли е много мамографията. Аз съм на 48, но никога не съм си правила....

# 561
Оф alinna, абе не знам като какво да я определя, че да не изляза лигла Simple Smile Търпи се. Значи в БГ 4 снимки ми направиха общо на двете гърди само и сякаш не беше толкова зле. Обаче тук по 4 на гърда и вече към последните доста ме заболя, че чак последвалия видеозон и той ме боля. Зависи кой какъв праг на търпимост има и плътността на гърдата. Ако си с по-плътни гърди, ще натискат повече. И аз това питах преди прегледа, а те: "ако си раждала няма проблеми". Я, че ме успокоихте си викам...

# 562
Добре, а това притискане, прехвърляне и прочие как сд случва, когато имаш малки гърди. Досега съм била само на ехо, но след месец-два ми предстои мамография по друг повод и се чудех дали изобщо ще успеят да видят нещо

# 563
Е за много малки гърди нямам идея. Някъде по-напред писах аз съм 32Д размер, средни и колкото успяха издърпаха между пресите и направиха снимки. За съвсем малки и аз не знам. Освен други представки да ползват или техника.

# 564
  • София-Младост
Добре, а това притискане, прехвърляне и прочие как сд случва, когато имаш малки гърди. Досега съм била само на ехо, но след месец-два ми предстои мамография по друг повод и се чудех дали изобщо ще успеят да видят нещо
Виждат, аз съм с малки гърди, правили са ми..не е болка за умиране, даже не е болка...малко е неприятно и студено.

# 565
Тя има в предвид ако няма какво да се сложи на пресите, как става прегледа. Поне аз така я разбрах Simple Smile

# 566
  • София-Младост
Има няма...слагат каквото има. Има доктор, който да прецени предполагам може ли изобщо да бъде извършен този вид преглед.

# 567
Не е толкова болезнено, колкото неприятно. Аз на болка издържам, но това е отвратително. Гинекологичния преглед досега ми беше най-противен, оказа се, че мамографията е много по-гадна.
Опъването и притискането е ужасно...

# 568
На мен при ехомамографията ми казаха, че много трудно ще се прави мамография - малки плътни с болезнени снопове кисти дано не се налага скоро Head Band

# 569
Оле ама за какви преси говорите, момичета. Ааааа, аз мислех тази година да отида, ама ме шокирахте. Как така ще стискат в преси. Ми то много болезнено звучи....Аз не мога да търпя на болка....

Общи условия

Активация на акаунт