Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 82 424
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
И защо толкова държат на ХЗТ?
Питала ли си ги?

# 586
Всеки път при преглед с цитонамазка ми прави АГ-то и колпоскопия Thinking

# 587
Не зная какво точно е състоянието на Анчето, но като зная моя мамолог-онколог как подскача като чуе за хормонални препарати, ми е много чудно, как нейният е за хзт  Thinking

# 588
  • София
Момичета, сега ме подсещате, че  и аз трябва да посетя мамолог. Този преглед за нас е задължителен, особено когато сме в периода на менопауза. Някоя от вас освен цитонамазка, правила ли си е колпоскопия?
Всяка година си правя цитонамазка, колпоскопия, микробиология, туширане и ехограф.Както и преглед при мамолог. През година мамография, но всяка година ехография. Ходя при много добри специалисти, на които имам пълно доверие. Когато,живот и здраве, дойде времето ще въведем и хормонална терапия. И двамата са твърдо зад това. Peace

А не си ли чувала, че мамографията предизвиква рак?
Както и хзт.

# 589

Както и хзт.

Аз затова няма да я правя повече. Само ехо.

# 590
  • тук и там
Maмографията не е ли рентгеново изследване на млечна жлеза?За какъв рак говорите?Риска предполагам е същият,както при всяко друго рентгеново изследване...

# 591
Да. И е доказано, че може да причини рак. Нали е облъчване.

# 592
  • София
Maмографията не е ли рентгеново изследване на млечна жлеза?За какъв рак говорите?Риска предполагам е същият,както при всяко друго рентгеново изследване...
Ами оказва се, че не. Мамографите масово са с нискочестотно рентгеново излъчване, което само по себе си е пo-канцерогенно.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 16:53 от Sharky*

# 593
Само дето се облъчва неколкократно (няколко снимки от различен ъгъл/завъртане/посукване), затова препоръчват ехография и при някакви съмнения тогава мамография, не всяка година мамография...
Но чак толкова крайна не бих била с "предизвиква", всичко е въпрос на натрупаване, предразположеност и т.н. то ако се знаеше всичко което "предизвиква" и да го избягваме нямаше ни да ядем, ни да пием, ни да дишаме... камо ли да се качваме на самолет (повишен гама фон, но пък той и в планинаски долини е повишен та...). Та хайде да не сме крайни Hands V

# 594
Да ви кажа, един път или два пъти годишно ходя на мамолог, до сега само един път ме е накарал да направя мамография, заради една буца. Та вероятно не е нужно всяка година-две да се прави, без причина.

# 595
Да ви кажа, един път или два пъти годишно ходя на мамолог, до сега само един път ме е накарал да направя мамография, заради една буца. Та вероятно не е нужно всяка година-две да се прави, без причина.

Именно. Ако се налага, да. Но не и профилактично.

# 596
  • Добрич
Скрит текст:
Момичета, сега ме подсещате, че  и аз трябва да посетя мамолог. Този преглед за нас е задължителен, особено когато сме в периода на менопауза. Някоя от вас освен цитонамазка, правила ли си е колпоскопия?
Всяка година си правя цитонамазка, колпоскопия, микробиология, туширане и ехограф.Както и преглед при мамолог. През година мамография, но всяка година ехография. Ходя при много добри специалисти, на които имам пълно доверие. Когато,живот и здраве, дойде времето ще въведем и хормонална терапия. И двамата са твърдо зад това. Peace

Както и хзт.

Stop Stop Stop
По-спокойно, ако обичаш!
Съществуват много по-достоверни, научни и образовани източници на информация от теб.
Научи се да приемаш чуждото мнение по форумите и се въздържай да размахваш пръст . Stop

Къде тук има неприемане на чуждо мнение и размахване на пръст, не ми стана ясно.
Темата е полезна, обменяме мнения, информация, споделяме опит и острият тон е излишен.

# 597
Всеки решава кого да слуша.
От личен опит аз не се доверявам сляпо на лекарите. И не съм сгрешила.

# 598
Всеки решава кого да слуша.
+1

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 21:26 от Lemy

# 599
Винаги правя колпоскоп при преглед при АГ, но си плащам.Лекарите по здравна каса май не го правят.
Плащам си всичко: преглед мануален, ехограф, цитонамазка, колпоскопия и при нужда микробиология.

Общи условия

Активация на акаунт