Бихте ли казали ако знаете, че изневеряват на най-добрия ви приятел/ка ?

• 51 308
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
  • София
"Ще кажа, защото АЗ бих искал/а да знам."
"Няма да кажа, защо АЗ не бих искал/а да знам".
95% от отговорите в темата са такива. Не е ли по-важно какво би искал приятелят, а не вие?

# 61
Да, това е важното.

# 62
  • France
Тролче, въпросът ми е точно по темата. Как информирането на приятел, че му изневеряват се явява раздаване на правосъдие? Мисля, че това е елементарен въпрос. Ако те е затруднил и нямаш смислен отговор, ОК.
Не Wishmaster, просто не намирам за необходимо да отговарям на " въпрос" който реално няма никакъв принос за темата.
Разбира се, че има принос за темата. На зададения въпрос дали би информирала приятел, че му изневеряват, ти отговаряш, че не искаш да раздаваш присъди. Явно приравняваш информирането с раздаване на присъда, откъдето произтича и твоят отговор. По тази причина питам защо поставяш знак за равенство между информиране и раздаване на присъди. Аз не възприемам информирането на когото и да било за раздаване на присъди, откъдето произлизат поне част от разликите между нашите отговори по темата. И точно по тази причина зададох въпроса си.

Бих искала да попитам тези, които няма да информират. Ако техният мъж им изневерява и се окаже, че приятел/ка е бил/а напълно в течение на историята, но си е замълчал/а, ОК ли ще сте с това?
За мен е ОК. Не очаквам нито изисквам  от приятелите си да се бъркат в този аспект на живота ми.

# 63
"Ще кажа, защото АЗ бих искал/а да знам."
"Няма да кажа, защо АЗ не бих искал/а да знам".
95% от отговорите в темата са такива. Не е ли по-важно какво би искал приятелят, а не вие?
Няма да кажа, защото не ме засяга и не желая да се бъркам в интимния живот на близките си, не искам да имам никаква връзка с това как ще продължи животът на двойката и децата им. Ако приятелка ми сподели, че ѝ изневеряват и поиска мнение за ситуацията, ще ѝ дам, но като информатор нямам желание да се изживявам.

# 64
Не бих информирал свой приятел/ка за това, че половинката му изневерява, дори и да имам 100% доказателства за това.

Причини:
1. не е сигурно дали не знае и не е ОК с положението стига да не научава цялото село - т.е. ако разбере, че аз знам, няма да му/ѝ стане добре
2. не е сигурно дали изневеряващият има планове за продължение - ами ако е осъзнал грешката си и е решил да спре
3. не е сигурно дали след като кажа, няма да се стигне до сдобряване впоследствие - това неминуемо ще ме премахне от френдлиста - никой не обича да има около себе си хора, които знаят най-гадните неща за брака му; а, също така оттам насетне аз винаги ще съм "враг" за обадената страна
4. твърде много лъжи остават неразкрити и твърде много изневери (за които не се е разбрало) не причиняват никакви беди; т.е. има огромна вероятност, ако премълча, никога никой да не бъде наранен

Не искам никой да ми казва, ако жена ми ми изневерява. Ако сам я хвана, ок. Ако сама ми каже, ок. Но трети лица не искам да ме информират. Няма да съм им благодарен, ако ме информират и няма да го приема като приятелски жест. Ето защо и аз бих замълчал.

Включително и за брат, сестра, братовчед, роднина. Същото. Мълча. Чуждият личен живот не е моя работа.

# 65
Между другото, темата е изключително хипотетична, защото 100% сигурност за чужда изневяра е много рядка ситуация. Дефинирайте "100% сигурност" в случая.  Щото аз тая 100% сигурност нещо не си я представям.

Т.е. това е и причината, поради която вестоносецът най-често бива "застрелян". Защото в огромна част от случаите той не доставя 100% сигурна инфо, а догадки, слухове и подозрения...

# 66
  • София
Ако е било еднократна забежка ще си замълча.
Ако е паралелна връзка,  в първия удобен момент ще кажа.

# 67
Е как - ако приятлката го я засякла да обядва всеки ден в мола с една и съща колежка, сигурността на изневярата е 100%, на моя позната наскоро точно това ѝ сведоха до знанието загрижените дружки, та сега не може да спи - мъжът отрича, ама тя си се съмнява. А за това какви достоверни източници са някои приятелки и приятели може да се напише отделна книга.

# 68
Едно е да подходиш с доверие и съвсем друго е да кажеш - имаш пълната свобода да спиш с други.
И къде точно прочете " имаш пълна свобода да спиш с друга"? За мен да дадеш свобода на някой означава да му имаш доверие, защото доверието задължава повече от всяка забрана и ограничение. Вярвам на мъжа ми, оставила съм го да диша спокойно, а не като ми каже- " отивам да пия бира с ..  ", да разследвам пие ли бира с.., или ч... съседката. Той има пълен достъп до моя тел, лаптоп и т.н., както и аз до неговите. Знаем си паролите за пощи и за навсякъде, но не ровим и не се дебнем. Ако е честитил рд на Сийка, не тръгвам веднага да разследвам коя е Сийка, а ако ми каже, че е колежка, ще повярвам, че е колежка, а не тайната му любовница.  Сега по- ясно ли стана какво имам предвид?

# 69
  • Sofia
Може и да не иде реч чак за извънбрачна връзка, но обяд в усамотена обстановка с една и съща колежка всеки път, си е червена лампичка отвсякъде.
За съжаление, примерите от реалния живот, за които знам от първа ръка, го потвърждават.
Няма дим без огън.

# 70
Не знам в кой мол обстановката е усамотена, там най-редовно е претъпкано в обедните почивки от работещите в съседните офиси, та ако някой се крие в мола, голям умник ще да е Simple Smile

# 71
  • Sofia
Е, все пак, останалите колеги не са им светили – доколкото разбирам, всеки път са били само двамата. Simple Smile
Повярвай ми, хората дотолкова са изнагляли и са се самозабравили, че това, че правят подозрително впечатление на околните (в случая – на колегите си), хич не ги бърка и пак си се "забавляват" зад гърба на половинките.
Малко ли теми сме чели в този форум за приветливата приятелка / колежка на съпруга, с която той се кълне, че няма нищо общо... Simple Smile

Стана ми любопитно, всъщност, защо на съпругата ѝ се е наложило да разбира от трети лица за споделените гастрономически сесии на мъжа ѝ? Защо той самият не ѝ е споделил колко страхотно си прекарва всеки ден с милата колежка? Laughing

# 72
  • Down south
Лили, а това означава ли, че предпочиташ да не знаеш?
Не и по споменатия начин.

# 73
  • Sofia
За мен няма значение как ще разбера – дали сама ще узная, дали приятелка ще ми сподели, или мъжът ми ще направи самопризнание.
Болката и разочарованието и в трите случая ще са еднакво големи.
А облекчението, че все пак, съм разбрала какво се случва зад гърба ми – реципрочно.

# 74
Всъщност криенето на публични места си е най-доброто в повечето случаи. А по въпроса за изневярата предпочитам да го науча от половинката си очи в очи и с подробностите. Еднократна забежка може и да простя, ако е само това. В много редки случай мога да простя и 2-ра забежка и то ако са ми казани очи в очи от нея. Но да го научавам от други лица ще ме накара да направя съответните проверки, и ако излезе истина това, което са ми казали, а половинката ми отрича или се прави на разсеяна това ще ме накара да предприема драстични мерки и накрая или ще и бия шута, или няма да може и да иска да погледне към друг. А мога да науча подобни неща и без да има 3-та физическа страна, която да ми го каже Wink.

Общи условия

Активация на акаунт