Операции на коляното - 2. тема

• 109 903
  • 784
  •   1
Отговори
# 555
по мое лично мнение и опит-
операция на менискус е едно от най-неприятните неща , и ако не сте спортист- по-добре да се избегне, ако не е абсолютно наложителна
примерно, ако липсва оток ...
Скрит текст:
имам опит с ляв крак,  външен менискус, вече 8г
отказах се от операция- работих с физиотерапевт- усилване на мускулатурата на крака по принцип, но най-вече работата за ахилес ми дава стабилност и намалява , дори липсва изпукване

# 556
  • София
T.e. мислите, че имам разкъсване на минискус ли? Единственият ми проблем е болката, която е постоянна, дори и в покой, и невъзможността за нормално движение.

# 557
T.e. мислите, че имам разкъсване на минискус ли? Единственият ми проблем е болката, която е постоянна, дори и в покой, и невъзможността за нормално движение.
евентуално...

# 558
След втори преглед при Д-р.Вулджев и второ ЯМР се потвърдиха неговите хипотези наполовина: връзката изглежда зараснала, пак тества коляното и каза, че работи перфектно при преглед. Отказва да оперира. Имаше съмнения за менискуса, тъй като не мога да свивам напълно и не разгъвам - нищо не показвало ЯМР и не искал да ме оперира и да нанася на коляното излишна травма. Проблемът, каза, е лошо раздвижване(казваха ми две-три седмици след травмата много внимателно с крака и нямаше раздвижване никакво). После с физиономия се по-добри много, но не напълно. Каза масажи, активно упражнения и яко разтягане. Да почвам веднага и да тренирам, защото мускула е заминал. Съотношението да е 2/3 упражнения за разтягане, велоергометър,  и подобни и 1/3 тренировки за мускул на първо време. И толкова с моята сага за сега…

# 559
След втори преглед при Д-р.Вулджев и второ ЯМР се потвърдиха неговите хипотези наполовина: връзката изглежда зараснала, пак тества коляното и каза, че работи перфектно при преглед. Отказва да оперира. Имаше съмнения за менискуса, тъй като не мога да свивам напълно и не разгъвам - нищо не показвало ЯМР и не искал да ме оперира и да нанася на коляното излишна травма. Проблемът, каза, е лошо раздвижване(казваха ми две-три седмици след травмата много внимателно с крака и нямаше раздвижване никакво). После с физиономия се по-добри много, но не напълно. Каза масажи, активно упражнения и яко разтягане. Да почвам веднага и да тренирам, защото мускула е заминал. Съотношението да е 2/3 упражнения за разтягане, велоергометър,  и подобни и 1/3 тренировки за мускул на първо време. И толкова с моята сага за сега…
Вулджев по принцип хубаво прави че не иска да оперира за щяло и нещяло - това е добре защото в повечето случаи травмата след операцията е голяма и едва ли ще бъде по добре от преди операцията,Но неговите тестове ги знам от личен опит, малко се халосва и се прави на... лигльо !

# 560
Ами…той е третия доктор, при който ходя. Омръзна ми. Почвам тренировки и разтягане, ако нещо се скъса, вече ще се прави.

# 561
Някой правил ли е терапията с инжекции с плазма след операция и каква е схемата на поставяне? Един лекар ми казва едно, друг друго, не знам вече как да си планирам отпуската и другите ангажименти.

# 562
Здравейте!
Мъжът ми се оперира от скъсан менискус миналата седмица, травмата е от преди 2 години, като той не е знаел, но преди около 2 месеца част от менискуса влезе под капачката и кракът му блокира, започнаха болки и оток и така стигнахме до операцията, която беше при д-р Хайвазов в Доверие.
До тук добре, но днес, когато ходил на превръзка, доктора, който му сменя превръзките му бил казал, трябва да ти сложим една хиалуронова инжекция за 500 лв.
Мъжът ми нищо не попитал, разбира се. Интересно ми е, някой има ли идея какви са тези инжекций, това стандартна процедура ли е след операция? Може ли от чужбина да я закупим на друга цена и после само поставяне да платим?
Мерси предварително, всичко ще ми е от полза Simple Smile

# 563
Каква е тази цена на инжекцията? И на мен ще ми е интересно да прочета други мнения

# 564
След ровене в интернет, подозирам, че става въпрос за Моновиск.

# 565
не са ли за възпаление и износване, тези инжекции?
аз питах веднъж ортопеда, който оперира моята дъщеря,  че нали чета в бг мамма Laughing той почти ми се изсмя

# 566
аз питах веднъж ортопеда, който оперира моята дъщеря,  че нали чета в бг мамма Laughing той почти ми се изсмя
Ами те така си се смеят, обаче аз ако не си проверя нещата, няма откъде да знам 80% от информацията. Мълчат като риби, подминават и подхвърлят нещо в движение. И остава интернет, където е обяснено в детайли всичко. Например за терапията с плазма са сто неща, които трябва да се съобразят, а аз ги разбирам от интернет, не от докторите. То вярно че на всеки не може да се отделя един час за обяснения, но може една брошурка да разпечатат и да раздават.

# 567
аз питах веднъж ортопеда, който оперира моята дъщеря,  че нали чета в бг мамма Laughing той почти ми се изсмя
Ами те така си се смеят, обаче аз ако не си проверя нещата, няма откъде да знам 80% от информацията. Мълчат като риби, подминават и подхвърлят нещо в движение. И остава интернет, където е обяснено в детайли всичко. Например за терапията с плазма са сто неща, които трябва да се съобразят, а аз ги разбирам от интернет, не от докторите. То вярно че на всеки не може да се отделя един час за обяснения, но може една брошурка да разпечатат и да раздават.
противоречието идва, именно от това, че не са предназначени за следоперативно лечение или поддръжка, а за друго-
от листоваката:
„..Моновиск (1x4ml) е уникално постижение при лечението на остеоартрит.“

# 568
аз питах веднъж ортопеда, който оперира моята дъщеря,  че нали чета в бг мамма Laughing той почти ми се изсмя
Ами уж са за това в момента спекулирам, че след като травамата е от преди 2 години е тръгнала и артроза, но това са неща за които предполагам, никой от общо 3-те ортопеда, при които бяхме нищо не е казал по темата.

Може и да не са това инжекцийте, това намерих за около 500 лв., това изпращам. Някой има ли идея каква може да е тази инжекция за 500 лв., че доста интервсно ми стана Simple Smile

# 569
Цитат на: milittana link=topic=1032713.msg48374227#msg483
Например за терапията с плазма са сто неща, които трябва да се съобразят, а
[/quote]
Би ли разказала за тях?

Общи условия

Активация на акаунт