Операции на коляното - 2. тема

• 107 205
  • 784
  •   1
Отговори
# 690
Синът ми скъса менискус,по време на тренировка (спортист е)тогава беше на 15г..Кракът му блокира и следователно направих ме операция на коляното.Хайвазов го оперира(за което много съжалявам) ,и след операцията ни увери че всичко е наред.Не е могъл да зашие парчето,но не било проблем ,защото е много малко,да продължава да спортува.Година след операцията синът ми има проблеми с коляното.Върнахме се при Хайвазов но той ни увери че всичко е наред и симптомите ще изчезнат.Аз се усъмних и направих нов ЯМР.Тогава разбрах какво е причинил на детето ми.Тръгнах по лекари в България (до тук 10 ортопеда ),и те са категорични че нищо не могат да направят.Препоръчват ми трансплантация на менискус от трупен донор,но нищо повече не знаят ,освен че не са много сполучливи.Малък е за изкуствен ,не е за него .И хем нищо не можем да направим ,хем правете трансплантация.,И да си знаете не е сполучлива тази операция ,вие си решете.Затова реших да търся хора които са минали по този път,да ми разкажат ,какво са преживели,и как са след операцията

# 691
  • София
Не мисля, че в БГ ще намериш хора с такава операция. И не търси просто хора, а ДЕЦА. (Направила си вече грешката с Хайвазов). Има разлики и специфики при операцията на възрастен и на подрастващ, особено при ПКВ, но предполагам, че й при трансплантация на менискус. Синът ти има да расте поне още 3-4 години. Селектирай ортопеди (чужди, разбира се), които оперират деца!

# 692
  • София
Azzy, благодаря от сърце за милите думи! Радвам се, че съм била полезна и с каквото мога, ще продължавам да помагам. Желая на всички да имат здрави коленца, с които да практикуват пълноценно любимите си активности.
Ти откри ли сезона или изчакваш още малко? Да си знаете (четох вчера интервю с един от водещите австрийски ортопеди), че най-елитните професионални спортисти успяват да сведат разликата в силата между здравия и оперирания крак под 10 % най-рано през 8-мия месец. Т.е. много целенасочено трябва да се работи за възстановяване на мускулатурата и след 1 година от операцията. И моето дете е спортист, ама за съжаление още доста работа има, а мина повече от година. Но в БГ нещата се случват по-бавно, защото има прекалено много "разбирачи"Wink.
[....
Не, послушах те и теб и лекарите.
Изпратих ги на дебелия сняг, накараха се едно хубаво, аз гледах камерите.
Ще отида средата на Февруари, най-рано. Може би.

# 693
  • София
Тази година поне сняг има;). Няма да изпуснеш нищо, а сезонът се очертава да бъде дълъг. Аз се поразочаровах от Нова година на Банско, защото карането беше въпрос на оцеляване сред тълпите от хора.
 Така, че още малко ще потърпиш, но чакането ще си заслужава и ще караш на доста по-спокойни и безопасни писти. Моите оперирани хора се тестваха и в дълбок сняг - новите връзки държат.😉

# 694
zoriivanovaaa, ходили ли сте на консултация/ за мнение при този лекар
https://cardiacinstitute.bg/team/petyo-bratoev/

# 695
При този лекар ме сме ходили

# 696
  • София
Zori, забрави за лекарите в БГ, освен някой от по-младите да те насочи към клиника в чужбина. Нямате право на грешка повече, затова залагай на 100% сигурно. Пиши после как са се развили нещата и къде сте избрали да оперирате младежа. Стискаме ви палци всичко да е наред!

# 697
zoriivanovaaa, ходили ли сте на консултация/ за мнение при този лекар
https://cardiacinstitute.bg/team/petyo-bratoev/

Този лекар има клиника мисля че в Австрия. Не му правя реклама, моя много близка със счупен и раздробен крак на ходилото той я изправи и провървя. Първите лекари, които я оперираха, оставиха незаздравяваща рана, искаха да ампутират крака й. Тогава някой й каза за др Братоев и тя отиде в Ст. Загора. Той й помогна раната да заздравее, свърза костите и нервите на ходилото и жената проходи без патерици. Да, направи няколко операции за възстановяването, но й помогна.
Аз съм водила дъщеря ми при др Братоев за консултации за менискус /19 год./, от ямр се видя скъсване 1 см, не й направи операция. Заради менискуса на дъщеря ми съм в тази група и чета.
За сега дъщеря ми /24 год/ е без операция, сама е решила да прави упражнения за укрепване на мускулите на коляното.
Пиеше bongen ампули по препоръка на др от Токуда.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 10:22 от i_nenova

# 698
Има една адвокатка, която се занимава с медицинско право и даже и печели дела. Казвам даже, защото законите тук  и вещите лица работят тотално против жертвите. Не знам дали е редно да й споменавам името да не излезе реклама. Следя я във фейса, не съм имала личен контакт.

# 699
Zori, препоръчвам ти да направиш консултация с д-р Виктор Точков.
Млад е, но е голям професионалист, има опит със спортните травми. Доста популярни спортисти ходят при него. Работи с деца.
Завършил е специализация по Артроскопия и възстановяване на лигаментарни увреди на колянна става в Инсбрук, Австрия.

# 700
  • София
Има една адвокатка, която се занимава с медицинско право и даже и печели дела. Казвам даже, защото законите тук  и вещите лица работят тотално против жертвите. Не знам дали е редно да й споменавам името да не излезе реклама. Следя я във фейса, не съм имала личен контакт.
Разбира се- Мария, коя беше там фамилията.
Трябва да се спомене, защото и лекарите споменаваме и със знак плюс и със знак минус, не мисля, че може да се счита за реклама, а за споделяне на опит.
Някои тук сме имали невероятния късмет да четем опит и да се насочим към доказани професионалисти и да излезем здрави от ситуацията, но като чета за осакатени деца и млади хора, направо се потрисам.
И в обкръжението си имам инвалидизирани хора, които никога няма да могат да възвърнат щастието и удоволствието от свободното движение, спорт, разходки, танци и всичко онова, което е свързано с движение без болки и без него не можем да говорим изобщо за качество на живот завинаги.
Някой трябва да поеме отговорността за това.

# 701
Да, Мария Шаркова е адвокатката.

Съгласна съм. В България обаче е трагедия да осъдил лекар-болница.
Скрит текст:

Аз съм ставала жертва на лекарски грешки, но най-тежката, която понесох бе смъртта на баща ми в следствие на такава. Съжалявам, че не потърсих справедливост за него.

# 702
  • София
Да, Мария Шаркова е адвокатката.

Съгласна съм. В България обаче е трагедия да осъдил лекар-болница.
Скрит текст:

Аз съм ставала жертва на лекарски грешки, но най-тежката, която понесох бе смъртта на баща ми в следствие на такава. Съжалявам, че не потърсих справедливост за него.
Защото няма практика достатъчно.
Защото нямат никаква отговорност повечето и ако знаят, че вероятността да бъдат вкарани в конфигурацията да носят последици за действията си като всички нас, няма толкова леко да убеждават всички да ги резнат, за да си вземат парите от застраховката и здравната каса.
Особено в това отношение/направление има ЯМР-та, понякога не едно, моите лекари освен ЯМР-то правят пълен запис на операцията в детайли, която стои в мен и поемат отговорност за действията си, тоест, ако реша да търся справедливост, мога да повикам сто вещи лица и необвързани с нашата здравна система и относително независими и шансовете да получа въпросната справедливост не са малки.

# 703
Zori, препоръчвам ти да направиш консултация с д-р Виктор Точков.
Млад е, но е голям професионалист, има опит със спортните травми. Доста популярни спортисти ходят при него. Работи с деца.
Завършил е специализация по Артроскопия и възстановяване на лигаментарни увреди на колянна става в Инсбрук, Австрия.
Д-р Точков е изключителен професионалист, също препоръчвам консултация при него.

# 704
Онзи ден бях при Точков.Имам една надежда с него , даже незнам дали е надежда.И той като всички други ,ме праща на трансплантация,Но обеща да пита шефовете ,дали не могат да изискат ,менискус от друга държава,и те да направят трансплантацията.Оставих си телефона и чакам отговор

Общи условия

Активация на акаунт