Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 5

 • 55 092
 • 700
 •   1
Отговори

Анкета

Кой ще отпадне тази седмица?

Опции:

 • Испания
 • Мнения: 37 503

Световноизвестното риалити състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen стартира в телевизионния ефир на България. Трикратно номинираното за наградата “Еми” британско предаване, на което лице в САЩ е най-популярният готвач в света - Гордън Рамзи, ще е част от пролетния сезон на NOVA. Телевизионното зрелище Hell’s Kitchen – формат на ITV Studios, се излъчва в 19 държави по целия свят с над 50 сезона и повече от 700 участници.

Най-обещаващите професионални кулинари на България ще се впуснат в надпреварата на живота си, за да се докажат и да разберат кой от тях е най-добрият. Победителят ще определи шеф Виктор Ангелов.

"Hell’s Kitchen е най-голямото кулинарно предизвикателство - както за мен, така и за участниците. Форматът комбинира способността на шеф готвачите да се справят с поставените задачи с кулинарния им талант пред погледа на цяла България. Освен амбициозни готвачи, търсим кулинарни таланти със силни характери, защото професионалната кухня е подчинена на висока дисциплина. Може да си добър шеф, но за да си добър състезател се изискват различни качества", споделя шеф Виктор Ангелов, за който Hell’s Kitchen България е следваща стъпка в безупречната му кариера.

Победителят в  Hell’s Kitchen ще получи 100 000 лева и договор в ресторанта на шеф Ангелов.

Кой ще оцелее след изпитанията в Hell’s Kitchen България и ще стане най-добрият готвач в България – ще разберем през пролетта на 2018 година в ефира на NOVA.

УЧАСТНИЦИ

ОТБОР ЖЕНИ


ОТБОР МЪЖЕ


От кухнята на "Кухнята":

Скрит текст:
Малко любопитни факти за шоуто, "издадени" от Рамзи, продуценти и технически лица:
- Всеки участник получава инструкции за уредите в кухнята, типовете прибори и рецептурник с точни грамажи за всяко ястие
- Подборът на участници се прави с цел шоу, а не се гледа имал ли е опит или не. Някои никога не са готвили
- Снима се ежедневно по 12-14 часа от два снимачни екипа. Всеки ден се заснемат по два епизода. След снимките се прави монтаж на избрани моменти. Така че може само веднъж да сте се издънили и точно това да покажат.
- Само в стаята за интервюта, където участниците коментират, се режисират репликите и кой какво да каже
- Камерите в къщата и ресторанта са включени постоянно
- Номинациите не се режисират
- Всеки участник получава седмично или месечно възнаграждение в размер около или малко над основното за страната на излъчване. Възнаграждението се получава дори след изгонване до края на шоуто.
- Водещият шеф еднолично избира кого да изгони. Преценката е лично негова. Той и само той избира победителя, като там няма компромис. Основните критерии са усърдие, възможност да се сработиш с колектива, талант, желание и доколко можеш да се учиш, да можеш да издържаш на стрес и тежка работа. В реална кухня се работи два на два от седем до след полунощ.
- Няма нито един спечелил, който да е назначен за главен в ресторант. Най-много старши. Главен се става за около десетина години след много, много труд
- Наградата се изплаща на части - в САЩ за три години, в Англия за 30 месеца. Ако победителят бъде назначен с договор за работа, отказ от договор, води до неизплащане на наградата. Има случаи, когато победителят не получава предложние за договор и не се назначава.
- От всички сезони в САЩ и Англия само двама от победилите са еазпознаваеми след шоуто. Другите потъват в забвение.
- Има немалко случаи, когато участник не може да си намери работа в системата, точно защото е участвал.
- При подбора на участници се избират няколко типажа. 1. Един или двама за роля на шут. Те стоят известно време за подгряване на драгия зрител, но задължително се гонят. 2. Един или двама интроверта, завистници, интриганти. Те също си заминават. 3. Един или двама готови на всичко само и само да вземат наградата, но без особен талант. 4. Една или две скатавки и мързели.
- Няма случай на спечелил, който предии това да не е бил поне малко доказан истински готвач в реалния живот
- Често участниците се насъскват един срещу друг, за да се види как ще реагират
- Лампите в спалните помещения се гасят само когато и последният си легне. Спи се по максимум шест часа, като често ги будят нощем, за да готвят, чистят или нещо друго

Ето още малко от кухнята на "Кухнята":
- Никой не може да е ничие протеже. Участниците подписват декларация, че нямат познати в продуцентската къща или медията и ако ги уличат в лъжа, моментално изхвърчат, като следват жестоки глоби.
- Продуцентите провеждат кастинга и избират участници, а накрая остава една група от около 30-ина човека, която се одобрява окончателно от шефа. До деня, в който прави крайния избор, шефът дори не вижда участниците, а чете само биографии без имена, а само с пол.
- Денят на избора се провежда анблок - едва тогава шефът вижда на живо всеки. Исканите умения са минимални - владеене на ножа, познаване на базови уреди, съдове, продукти и техники на готвене. Изборът се обявява по участник на ден за "подгряване" на публиката.
- След окончателния избор на двата отбора, шефът спира да контактува с тях, освен по време на състезанията и готвенето за клиенти. Обучението се провежда само от су-шефовете.
- Шефът обаче освен на живо, геда и всичко на запис за случващото се в къщата.
- На снимачния екип и на обслужващия персонал категорично е забранен контакт с който и да е от участниците.
- Редуването на спечелили състезанието се прави с чисто психологическа цел - някой да не изпуши. Снимките вървят нон-стоп и един отбор днес може да спечели всичко, но пак ще си чака реда "през ден".
- Наградите са по един час максимум, а после - обратно в къщата.
- Участниците нямат достъп до телефон, вестници, телевизия, интернет. До нищо. Изолацията е пълна.
- Ставането сутрин е в седем, с 20-ина минути за сутрешен тоалет, а лягането към един два - след като се излъска кухнята. Отделно ги будят и "на пожар".
- Участниците нямат право да се хранят в кухнята. Имат си стая за готвене в общежитието и час на ден за храна, обикновено нощем. Хладилникът им е пълен с всичко - алкохол, месо, плодове, сандвичи. Купуват им и цигари. От досегашните сезони, статистиката сочи, че всички посягат към сандвичите или към нещо набързо - след 18 часа работа на никой не му се готви.
- Су шефовете играят ролята и на "клюкарката от входа". Ходят и разнасят между отделните отбори и участниците кой кого оплюл, кой за кого каво мисли и пр. Идеята е постоянно да се внася интрига, за да се противопоставят характери.
- Участниците сами чистят и оправят спалните помещения и леглата. Даже сами се перат и гладят.
- След всяко изгонване, прокуденият минава през тридневен възстановителен период - басейнче, маникюрче, прическа, бръснене, спа... и много разговори с психолог. Оказало се, че над 90% от изгонените, след напускане, смятали себе си за "пълен провал".
- Психолозите са постоянно на линия, но по време на предаването тяхната работа остава зад кадър.Имало е много случаи на участници, поискали да напуснат, като целта на психолозите е да ги върнат. Само в такава ситуация шефът може да се включи и да разговаря с участника и то в присъствието на психолога, като пак обаче се набляга пред "полуделия", че победата не е гарантирана.
- В кухнята има жива охрана, която следи някой да не посегне на някого, включително на шефа.
И за финал едно изречение от "бащата" на шоуто: "Тук всеки, който си помисли, че ще стане  или е дошул с идеята да бъде телевизионна звезда, а не се стреми да се превърне във всеотдаен и креативен готвач, няма място на победната стълба".
Официална страница

ФБ

    

# 1
 • Испания
 • Мнения: 37 503
Сложих тук същата анкета, като отразих резултатите досега. Приятно коментиране!

# 2
 • Другата България
 • Мнения: 27 929
 newsm74 newsm51
Благодаря за темата!
В анкетата гласувах за Мартин.

# 3
 • София
 • Мнения: 9 843
Гласувах за Марко и Мартин. Забравих Гичка.

# 4
 • София
 • Мнения: 17 831
Смайлис, благодаря за отделеното време и положения труд!  Hug
Гласувах за Гичка и Мартин. Да видим...  Crossing Arms

# 5
 • София
 • Мнения: 1 375
Сега изгледах епизода. Гичка тъкмо я бях харесала и сега пак ми направи ужасно впечатление. Тя и Нина са единствените, които в коментарите злорадстват и обясняват как другите уж са големи готвачи, а не умеят нищо. Всъщност, те двете винаги мислят, че ги подценяват и че има заговор срещу тях. Филип е неузнаваем, много грешки, беше си абсолютно за номинация. Сега вече всички мъже взаимно се плюят в коментарите, никаква колегиалност. Ангелов постоянно им обяснява, че им липсва комуникация, но си стоят на едно и също ниво. 

# 6
 • Мнения: 624
И аз гласувах за Марко и Мартин.

# 7
 • Мнения: 2 567
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus

И аз гласувах за Марко и Мартин.

# 8
 • Другата България
 • Мнения: 27 929
Сега вече всички мъже взаимно се плюят в коментарите, никаква колегиалност. Ангелов постоянно им обяснява, че им липсва комуникация, но си стоят на едно и също ниво. 
newsm25
Да си чула Иван да плюе някой от останалите?

# 9
 • София
 • Мнения: 1 375
Нее, просто го забравих него, този епизод нали изобщо не го показаха. Иван и на мен ми е най-приятен като поведение от мъжете.

# 10
 • София
 • Мнения: 5 753
И аз благодаря за темата.
Не знам за кой да гласувам?!
Според мен Ангелов ги върти, всеки да мине през ада на номинацията  Smiling Imp

# 11
 • Мнения: 11 120
Гласувах за Гичка и Мартин.
А ми се искаше да гласувам за Нина и Дани простак- обаче си мисля, че няма да са тия дни номинирани.

# 12
 • София
 • Мнения: 17 831
newsm25
Да си чула Иван да плюе някой от останалите?
Освен него, аз лично намирам и Филип доста обран в коментарите си. Не в сравнение с Иван, а в сравнение с останалите, особено с Дани Спартак и Марко.

# 13
 • Другата България
 • Мнения: 27 929
 smile3521 newsm10
Дани Спартак води класацията за най-много, гадни и критични коментари. А от "брато", "брат", "братле" и производните вече ми се ..... Sick

# 14
 • Мнения: 2 851
Изобщо не ми е ясно кога разучават рецептите и имат ли възможност да ги " репетират" в т.нар. общежитие?

Общи условия

Активация на акаунт