С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 464
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Анонимна ,  разбирам , че си разстроена. Но се опитвам да погледна на нещата от друг ъгъл.
Този имот реално е бил ваш единствено на хартия. Вие не сте получавали никакви доходи от него , а и вероятно свека си е запазила правото на ползване. Тоест , докато тя е жива , реално и да не можете нито да го отдавате под наем , нито да я изгоните оттам. Самият факт, че тя от години си живее в него , в нейното съзнание е формирало едно положение , че тя си е собственик .То така е и било отначалото още . И счита обратното прехвърляне за формалност.
Аз , ако бях на нейно място , бих първо споделила със снахата намеренията си , защото се предполага , че синът няма да възрази. Де да знам , де, така сега си мисля, макар, че съм се зарекла прехвърляници на своя собственост да не му правя нито преди брака , нито след. Пък и ми е един. И се оправя засега прилично.
В твоя случай е очевидно , че нямате намерения да се развеждате и тя, ей така , необмислено , го е изтряскала като мотив.
Но са възможни други причини - има ли тя други деца , освен мъжа ти ? -Ако , да , може да е манипулация за прехвърляне на друго нейно дете.
Ако пък е само синът и и сте дезинтересирани от нея дотам , че тя да си мисли , че не може да разчита на вас в немощ и болести , възможно е да си го иска , за да може да се обезпечи, ако и се наложи да влиза в старчески дом .

# 601
Добе де, защо очаквате, че свекърите трябва да ви харесват? Нормално е и да се притесняват да не би да загубят имот, в който те са вложили пари, а не синовете им. На вас по принцип не би трябвало да ви пука. Поне на мен ми е все тая колко ме харесва свекървата. И от както ми е все тая ми е много добре.

# 602
  • Варна
Аз друго не схващам. Защо повечето се насилват да обичат свекървите, да им казват "майко", ще кажеш, че тя ги е раждала всичките, да им се кланят едва ли не и накрая като се покаже, че свеката за всички тия години все още си има само едно дете и това е синът, а не снахата, мигат като мишки в трици?

Приемете, че е чужд човек и няма да имате разочарования.

# 603
  • София
Аз друго не схващам. Защо повечето се насилват да обичат свекървите, да им казват "майко", ще кажеш, че тя ги е раждала всичките, да им се кланят едва ли не и накрая като се покаже, че свеката за всички тия години все още си има само едно дете и това е синът, а не снахата, мигат като мишки в трици?

С друго щях да почна, обаче изникна поста на Хай, та да си кажа. Аз моята не съм се карала да я обичам, нито съм я считала за майка, нито съм искала да ми е като майка. Само насила й казах "майко", за да няма разправии и разбира се се държах уважително. Обаче на моята свекърва точно това й е драмата - че не искам да ми е майка  ooooh!, щото тя видите ли ме обичала като родна дъщеря  Shocked Като я гледам как "обича" сина си, още повече не искам да ми е майка  ooooh!

Сега по другата тема - Анонимната, ти може и да гледаш, че свекървата на 70 години изглежда като съвременна жена, обаче както са каза и друг, в мозъка настъпват необратими промени и старческите изменения са неизбежни. Евентуално това може да се забави или избегне, когато човек на тези години е все още професионално ангажиран (може и да не вярвате, обаче аз познавам такава жена, а и в блока ни има офис един дедко, който се оказа някакъв експерт и всеки ден прави някакви консултации, идват хора и от провинцията). И пак не е сигурно! Така че гледай някак си да го преодолееш това. Неприятно е, но не е чак толкова непреодолимо!

# 604
На моята и аз казвам майко, ама това защото и тя не си харесва името. На мен също ми е гадно да й кажа по име или лельо Х. Ако беше нещо по-благозвучно да, ама с това име....

# 605
  • София

Но са възможни други причини - има ли тя други деца , освен мъжа ти ? -Ако , да , може да е манипулация за прехвърляне на друго нейно дете.
Ако пък е само синът и и сте дезинтересирани от нея дотам , че тя да си мисли , че не може да разчита на вас в немощ и болести , възможно е да си го иска , за да може да се обезпечи, ако и се наложи да влиза в старчески дом .

...........или като при свекърва ми- нейна много добра приятелка, която била обичала сина ѝ като свое дете, ѝ казала, че аз може да му присвоя половината от парите, които тя тържествено размаха на сватбата, обявявайки че ни дарява за вноска за жилище.
И съответно, докато мъжът ми ѝ набиваше обръчите, изтървахме включването, а после чакахме 13 години.
През които тя всеки път щом се видехме, поемаше една и съща песен- как съжалява, как така се е подвела........

# 606
  • София
Майка ми е на 70 и е съвсем с акъла си. Че и работи все още.
Аз може ли от свекър да се оплача? Стар си, имаш нужда от помощ, обаче защо трябва да се превръщаш в център на Вселената.

# 607
  • при късмета

Не съм забелязала някой да се насилва да обича свекърва си. При някои, макар и рядко, се получава просто.
Вярно, че има случаи да се казва "майко" малко принудително, но това не значи, че наистина си обичат.

Добе де, защо очаквате, че свекърите трябва да ви харесват? Нормално е и да се притесняват да не би да загубят имот, в който те са вложили пари, а не синовете им. На вас по принцип не би трябвало да ви пука. Поне на мен ми е все тая колко ме харесва свекървата. И от както ми е все тая ми е много добре.
Според мен харесването няма нищо общо с имотите. И ако свекървата на анонимната беше дала тези мотиви, да я разбереш. Ама тя с друг театър излиза. При това не се притеснява дали тя ще загуби имот, а дали няма да се случи със сина Я, за което няма никакви индикации. Наистина си е лицемерно

# 608
Абе жената е на 70. Чула от Гинка нещо и веднага скача да оправя имотите, че да не стане същото. Вие сериозно ли бихте се ядосали за нещо такова? Особено, че авторката каза, че този имот не ги вълнува. Не е като да живеят там и да е единственото им жилище.

# 609
  • София
Майка ми е на 70 и е съвсем с акъла си. Че и работи все още.
Аз може ли от свекър да се оплача? Стар си, имаш нужда от помощ, обаче защо трябва да се превръщаш в център на Вселената.
На чия Вселенена? На неговата – ок, няма лошо, но на чуждата само ако му позволят.

# 610
Не можах всичко да изчета, но искам да питам - какви толкова съвети може да се дават от разстояние за гледане на бебе? Как да се кърми, как да се сменя памперс, какво? То няма много начини да се направи това. И как някой мъж би забелязал, че майката не прави нещата с бебето по начина, указан от свекървата? Седи до жена си през цялото време и я наблюдава?

# 611
  • при късмета
Аз останах с впечатление, че се ядосва за държанието на свекървата, не за имота. Той наистина не я интересува, никога не са живяли в него и когато е бил под наем, тя си го е взимала. Каза също, че така или иначе идин ден ще е е за единствената внучка на свекървата, което значи, че мъжа ѝ няма брат/сестра, а те имат само едно дете. Излишно хвърляне на пари за промяна на собствеността по документи. Като е било достатъчно, ако не е имала запазено право на ползване, само него да оправят. Много по-евтино и бързо. И пак ще е толкова спокойна. А ако се заразвеждат, тя пак нищо не може да вземе. Щом апартамента и обезщетение за друг имот, то той най-вероятно е бил сам на името на свекърите и мъжа ѝ си доказа съвсем спокойно, че тя там няма дял. Още повече, че не е и семеоно жилище, да кажеш да се притеснява, че жена му ще го ползва до пълнолетие на детето.
Ако наистина се е уплашила да не се загуби този имот, да се беше консултирала. Поне щеше да е наясно, че всичко е излишно. А тя си държи на измислената причина.

# 612
  • София
Не можах всичко да изчета, но искам да питам - какви толкова съвети може да се дават от разстояние за гледане на бебе? Как да се кърми, как да се сменя памперс, какво? То няма много начини да се направи това. И как някой мъж би забелязал, че майката не прави нещата с бебето по начина, указан от свекървата? Седи до жена си през цялото време и я наблюдава?
"Някой мъж" не би трябвало да ги забелязва, но бащата, който е другият родител, е съвсем нормално и би трябвало да ги забелязва. Все пак нормалният родител се грижи за детето си и би трябвало да е съвсем наясно другият родител как се грижи за детето.

# 613

Ами, ей така, всеки път като звънне - "я включи камерата да видя бебето, аууу колко е слабичко, защо не започнете да му давате пюренца или сокчета поне", "а водичка давате ли му, давайте му насила, ако не ще, трябва да пие", "а защо е така облечено, не му ли е студено" (и от там и нейната майка "да не му е много топло?"), живеят на 500км от нас, как пък знаят какво е времето тук?! И такива ти ми работи...

П. П. А да, забравих да спомена как само подхвърля да дадем биберон залъгалка и да го топим в мед или захар, щом го плюе. Гениална идея!

# 614
Мяу, не ти е лесно. Направо ми иде да ти повредя камерата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт