Този имот реално е бил ваш единствено на хартия. Вие не сте получавали никакви доходи от него , а и вероятно свека си е запазила правото на ползване. Тоест , докато тя е жива , реално и да не можете нито да го отдавате под наем , нито да я изгоните оттам. Самият факт, че тя от години си живее в него , в нейното съзнание е формирало едно положение , че тя си е собственик .То така е и било отначалото още . И счита обратното прехвърляне за формалност.
Аз , ако бях на нейно място , бих първо споделила със снахата намеренията си , защото се предполага , че синът няма да възрази. Де да знам , де, така сега си мисля, макар, че съм се зарекла прехвърляници на своя собственост да не му правя нито преди брака , нито след. Пък и ми е един. И се оправя засега прилично.
В твоя случай е очевидно , че нямате намерения да се развеждате и тя, ей така , необмислено , го е изтряскала като мотив.
Но са възможни други причини - има ли тя други деца , освен мъжа ти ? -Ако , да , може да е манипулация за прехвърляне на друго нейно дете.
Ако пък е само синът и и сте дезинтересирани от нея дотам , че тя да си мисли , че не може да разчита на вас в немощ и болести , възможно е да си го иска , за да може да се обезпечи, ако и се наложи да влиза в старчески дом .
, щото тя видите ли ме обичала като родна дъщеря