Отговори
# 105
Добре дошла на Kabiv  при нас! Лека и безпроблемна бременност!

tedy84по-добре пропусни лекциите както са ти казали и другите момичета. На мен вече ми казаха че е по-добре да не пътувам.

Момичета от сега ми горещо, а незнам до август как ще изкарам. Голямо охкане и пъшкане ще бъде от моя страна. Добре че татенцето си ме търпи. Аз самата не мога да се понасям на моменти. Whistling
Много сте хубави с тези коремчета. Този месец има повече снимки. Днес ще се снимам и аз и ще кача някоя снимка да ми видите тумбака. smile3532 Наистина е пораснал доста и за моя радост нямам отоци. Надявам се така да бъде и до края.

Какво става със срещата в Пловдив. Хайде да се организираме вече. Аз съм свободна и нямам проблем дали ще е през седмицата или събота и неделя. Казвайте ден и час. newsm78

# 106
tedy84 , Аз получавам много странии контракции, ако са контракции де подува ми се коремчето, става едно коравичкои си мисля че са контракции и като го помилвам  preggo ми минава  и това се случва когато съм се разхождала за около 2-3часа навън или като седя права да готвя след разходката или докато лежа при обръщане. И вече като си почина един ден вкъщи без да се преуморявам всичко си е наред, бебка рита newsm32 и няма подувания, а най се успокоява татето като сложи ръчичка на коремчето  Laughing. Та за сега нямам разкритие от тези подувания да се надяваме  да не излезе бебо че в 8 месец не ми се ражда искам да си го изкарам докрая или поне да влезем в деветия.

# 107
  • у нас
Здравейте и от мен Grinning
Аз в последните дни не се чувствам много добре Confused.В събота срещу неделя имах болезнени контракции.Бяха си доста сериозни и реших,че е настъпил момента,но ми се размина след една шепа хапчета(Гинипрал,Но-щпа и Бусколизин),но от тогава доста често получавам едни кратки и боцкащи болчици ниско долу.Днес от 16,30часа съм на преглед и ще видим какво ще каже доктора.Дано само не ме накара да лежа до края,че ще полудея.А и с малката няма как да стане,освен да ме вземат в болницата ooooh!
tedy84 ,миличка пази се.Попитай за Гинипрала.Малко са му кофти страничните действиясърцебиене или треперене на пръстите),но при мен за сега само той удържа положението.Ако чаках само на Магнерота,до сега да съм родила.Внимавай и ако трябва ще полежиш малко в болницата.Стискам ти палци да се разминеш без това.
emelle взе да ме притеснява нещо Rolling Eyes.Не пише вече втори ден.Дано да е добре и скоро да се включи с добри новини. Praynig

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 08:27 от Lorexa

# 108
Я кажете за количките, много моля. Каква точно трябва да е количка за бебе родено средата на август? Аз си мисля че задължително трябва да е комбинирана , защото като почнем да се разхождаме ще бъде края на септември...после зимните месеци. А то едвали ще може да седи , така че май и трябва да е с кош??Аз много искам коша да бъде подвижен , за да можем да го използваме и без колелата, за разнасяне на бебка.

Поне до 6-7 месец, бебето ще лежи, затова и количката трябва да предлага удобно за лежане място. Моя син започна да седи сам от петия месец, но на разходка винаги заспиваше, от шестия месец регулирах количката на полулегнало положение (леко повдигната в горната част), в седнало положение започнах да го слагам от 9-я месец. Такива бяха препоръките и на неговия педиатър, тогава сменихме и кошницата за кола с детско столче.

# 109
Lorexa пази се мила аз направо изпадам в ужас при мисълта, че може да родя преждевременно.
Kabiv извини ме в проблемите си забравих да те поздравя с Добре дошла при нас
  bouquet

# 110
Ани, прочетох темата ти за Cangoroo cruiser, но пак не разбрах дали има ръчна спирачка. От снимката в сайта на Cangoroo също не мога да видя такава. А такава спирачка си е много добра екстра, за мен - необходимост, защото платформата пред блока е много стръмна, а стълбите са поразбити. Аз още се дву(3)умя между триколката на ТСМ и триколката на MAG England. И двете не са китайско производство - едната е немска, а другата полска. На нормални цени са. Тази на ТСМ има ръчна спирачка, а тази на MAG England няма такава спирачка, но за сметка на това има 2 коша - летен и зимен. А Cangoroo какво произвоство са?
Теди, много добро решение си взела да останеш в къщи. Сега лежи и не се притеснявай толкова. Както ти писах и вчера, трябва да мине малко време за да се отпусне коремната ти мускулатура. Контракциите няма да отминат за часове, а вероятно ще отшумят едва след 2-3 дена. Relax Peace Днес като отидеш на преглед най-важното е лекаря да провери дали имаш разкритие. Малко е неприятно, защото ще се наложе да те бръкнат Sad, но това е НАЙ-ВАЖНОТО, което трябва да разбереш. Ако имаш разкритие настоявай да те приемат в болницата за да те сложат на едни по-специални системи и за да си под лекарско око. Ако нямаш, полежи си няколко дни и направи всичко възможно да се успокоиш Wink
Обърквация, много се радвам че и ти си се спряла на Шейново. Хайде, Живот и здраве да се засечем там Hug
Благодаря на всички мами за милото посрещане! Heart Eyes

# 111
По въпроса с коли4ките- аз си стоя на едно място относно избора,защото не мога да си отговоря на най-важния за мен въпрос- имам ли нужда от зимен кош и следователно коли4ка
 3 в 1  newsm78Кажете вие какво мислите по въпроса

# 112
Здравейте и от мен, честита нова тема.
Чукнах точно 20кг. до момента, а остава още доста време. Стискам палци на всички очакващи бебе мами. Успех.

# 113
здравейте мамчета Grinning
tedi84 сигурна съм че всичко ще се оправи знам колко се притесняваш но мисля че стреса покрай изпитите и пътуването ти се е отразил затова споко и си почивай всичко ще е наред Peace
ние изживяхме една кошмарна нощ-и много изплашихме нашето тати -получих едни болки но високо горе в коремчето и като реших че раждам  #Crazyведнага в спешен кабинет(това в 23 часа)там попаднах на един ужасен доктор който само си мрънкаше под носа и трябваше по 2 пъти да го питам казва,накрая даже не ми обясни какво ми е надраска нещо на листа и ме прати да си ходя #2gunfireаз бях толкова ошашкана че дори не разбрах как минаха болките(изплаших се ,защото бяха през интервал и реших че са контракции)в къщи с много мъка успяхме да разчетем драасканиците на доктора,който изказваше мнение че болките не са от бременността.Аз естествено не повярвах и на другия ден при нашето доки да си видим бебка-тя си е наред и спокойна а болките се оказаха жлъчна криза Sadсега трябва да внимавам какво ям за известно време Winkмалко дълго стана пак ама поне е с хубав край Grinning
иначе на прегледа пак не ме теглиха нито мериха само си гледахме бебка и слушахме тоновете(абе аз май съм най-малко информирана  newsm78за )
lorexa дано и при теб всичко се оправи и изобщо всички неприятност да свършват добре  bouquet
добре дошла на Kabiv  bouquet
a за количките аз за сега съм се спряла на mag england,ама тва май не е окончателно Wink
това е от мен за сега лек ден и по-малко проблеми  bouquet

# 114
 Привет! Ето ме и мен  Hug
Добре дошли на новите мамчета и се надявам да ви хареса при нас  Wink

Преди мъничко се върнахме от консултация. Слава Богу всичко е наред. Бебката беше седалишно, както предните пъти и дока не можа да потвърди 100 %, че сме девойка, но да са живички и здрави, пък каквито и да са  Heart Eyes
Кантара тоя път отчете минус половин келце, нищо не е, но ако знаете аз как му се зарадвах  Joy че станах за срамотите с тия мои бързи темпове в качването на кела.
Разпитвах дока си за раждането, той е "за" да си ангажирам някой лекар (него не мога, защото той не изражда вече). Но това което ме изуми, че ми препоръчва секцио пред нормално раждане  Confused Аз винаги съм си мислела за нормално, само в краен случай ако се наложи тогава секцио. Обяснява ни, че се избягвало страданието и на майката и на бебето при секциото, че възстановяването било само седмица, а при нормалното не може да се отървеш от една шепа хемороиди на дупето и не може да седнеш на него по-дълго време в допълнение повечето жени получавали и изсипване. Даде ми пример с двете си дъщери и за двете е избрал секцио, не по медицински причини, а точно заради тези фактори.  Направо се замислих сега  Confused Той е много добър лекар, бил е шеф на АГ-то 13 години, едвали ще ми даде лош съвет.  Вие на какво раждане сте се спряли ? Знам че има тема по въпроса (Августовски мамчета, къде смятате да раждате и как?), но да питам пак аз  Blush

И още нещо питах го също дали да продължавам с Магнерича и Папаверина, каза ми да ги спра, а сега като ви чета повечкото получавате контракции ме хваща страха и незнам какво да правя, чудя се дали да ги продължа на своя глава  Rolling Eyes 

emelle взе да ме притеснява нещо Rolling Eyes.Не пише вече втори ден.Дано да е добре и скоро да се включе с добри новини. Praynig
И аз си мисля за нея, може би трябва да полежи и тя покрай тия контракции, дано всичко да е наред!
Дано всичко е наред с всички мамчета с проблеми  Praynig

Ами това е от мен, сорри че стана толкова дълго, но да си кажа всичко аз  Blush
Цунки  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 12:06 от val_stef

# 115
забравих да се от4ета...Ходих във Фемина- при МАрков.МНого мил и вниматлен.Гледахме бебка,но..тя употиро отказваше да си покаже ли4ицето- а нали за това отидохме  ИГра си с пъпната връв,тикаше си я в устата.....абе все имаше занимание около ли4ицето.А ръ4и4ките си беше вдигнала и 2-те.ДОктора постоянно я побутваше 4е дано се ги махне- ама тя- инат.Не ще! С хиляди мъки и доста опити накрая успяхме да надникнем 4асти4но.ВИдяхме о4и4ки,устни4ки( доктора твърди 4е ги е видял),и носле.И даже направи 1 снимка в профил,на която нослето е дооооста изпъкнало,и като показах на мъжа ми той се втреши и вика- ама това вси4кото нос ли е - ама то като Пинокио Абе- голям смях падна  Вси4ко като фетална морфология е наред.Само 4е бебка е по-малка с около 2 седмици.Вклю4и доплер и няма проблеми-най-вероятно става дума за по-късно забременяване и съответно изместване на термина,ама..няма да стане тая,щото доктора 3 дни след термина ми го пускам в отпуска и - до тогава трбва да стане.При друг не си и по мислям да раждам!!!Ина4е е глави4но разположена,рита доста и ве4е запо4вам по-трудно да заспивам.Тежим 1200.След 2 седмици ще отида пак при моя си лекар.

# 116
velmar, как ще изкарваш твоята бебка през зимата ако нямаш зимен кош? - За нас, августовските мами, най-подходящи са комбинираните колички, защото тази зима бебоците ни ще са на по 3-6 месеца, та чааак до март 2007 даже и после като станат 8-9 месеца минаваме на летния вариант.
val_stef, секциото води дори до по-големи проблеми. 1. От секциото също много боли (и се драйфа), но след това; 2. Често се получават сраствания, които по-късно могат да доведат до усложнения, не бай си боже и миома и да трябва пак да те отварят; 3. При секциото ти прерязват коремните мускули, които в момента са разширени. Така прерязани после мнооого трудно се прибират и часто пъти корема си остава виснал. Друго не се сещам в момента, но ако наистина решиш да се носочиш към такова раждане прочети повечко във форума какво са писали другите мамчета. Извинявай ако те затруднявам да вземеш решение, но то си е важно.

# 117
velmar, как ще изкарваш твоята бебка през зимата ако нямаш зимен кош? - За нас, августовските мами, най-подходящи са комбинираните колички, защото тази зима бебоците ни ще са на по 3-6 месеца, та чааак до март 2007 даже и после като станат 8-9 месеца минаваме на летния вариант.
аз говоря за отделен зимен кош,а не за стандартните комбинирани коли4ки.ПОве4ето мами купуват именно комбинирани.Аз се замислям за зимния кош до кога се ползва с оглед на израстването  му... newsm78

# 118
  • Sofia
Добре дошла на Kabiv  :bouque
Tedi84  и Lorexa - Мамчета, много внимавайте и се пазете. бебнцата са най-важните сега. (не че аз не обиколих няколко пъти България през тези месеци)
Като чета Kabin и Обърквация, а и като четох септемврийския форум, искам да ви предложа, да си впишем (по-точно да помолим blureye Praynig) към данните, болницата и доктора, който ще ни изражда.
Аз за сега съм се ориентирала към Шейново, но още не съм направила уговорка с  доктор.

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 12:40 от Eliona

# 119
подкрепям идеята за списъците с болниците. PeaceАз също съм се ориентирала към Шейново

Общи условия

Активация на акаунт