Отговори
# 120
  • София
Хм, аз пак за количките.
На мен в магазините ми казват, че отделен кош ( като за зима) не ми трябвало, само да е комбинирана ( с чувалче), обаче като ви чета, вече и аз не знам.
Аз съм се ориентирала към количка с 4 колела, защото искам да ми се обръща дръжката и да мога и да го виждам, а при триколките - не ми е ясно как става това  newsm78
Ще обикалям още .....

за болницата - ако правим списък - аз съм в Тина Киркова, ще ме изражда д-р Вяра Джонгова. Засега сме говорили за нормално, като ако се наложи минаваме на вариант - секцио.

# 121
офф включвам се и аз за количките.И на нас ни е много трудно да се спрем на марка и модел за количка. Сякаш сме се спрели на Чиполино ,но... още не знаем .Тази събота пак ще поизлезем на маркетинг newsm78Харесахме Чиполино  Алекса -но ни се стори доста скъпа-340 лв.А като се има в предвид ,че догодина живот и здраве ще се налага лятото да се взема лятна количка(защото са много леки и удобни) не ни се дават толкова пари newsm78.Общо взето се чудим между Чиполино,Бертони и МАг Енгланд............като марки а като модели още повече става обърквацията.

# 122
Подкрепям с две ръце предложението на Eliona да вписваме в личните си данни болницата и лекаря, ако планираме да ангажираме такъв.

Обърквация, Eliona, Велмар и др. мамчета, които ще раждат в Шейново, имате ли някаква актуална информация за ситуацията в Шейново след излъчването на филма "Такъв е живота"? Аз наскоро разбрах от една моя приятелка, която роди там на 25 май, че наплива е станал още по-голям и лекарите са се поизнервили. Освен това през август щяли да останат само 12 лекари на работа, всички останали в отпуск.
Аз нямах твърдо намерение да ангажирам Ковачева, но сега като чувам каква е картинката - много пациентки, малко лекари - започвам да се убеждавям че трябва да си й платя. Вие какво мислите по този въпрос?

# 123
  • София
Здравейте, мами!  Hug
Какво става, милички, какви са тези контракции?  Rolling Eyes Напоследък и аз се плаша от преждевременно раждане, дано всичко е наред!  Praynig Нямам засега проблеми от този род, но като ви слушам. Време ли ни е вече?!  Confused Пазете се! Броя всеки ден и треперя. Знам, че не е хубаво да съм в стрес, но то е по-силно от мен.
Относно раждането - аз ще съм секцио защото имам операция на очите, но и да не беше така, мисля че пак бих предпочела това. Колкото и недостатъци да има, чела съм много мнения, включително и на д-ри, казващи, че това е по-цивилизования начин на раждане. Не искам да споря, всеки си решава сам!  Peace Иситина е, че природата е отредила така, но има страшно много недостатъци и при нормалното раждане, както и при секциото. Не само хемороидите - смъкване на матката, разкъсвания, по-трудно и травмиращо може да е за бебето самото раждане (но пък е по-добре за адаптирането му, няма спор - защото е по-дълго и постепенно излизането по тоя начин и има време да свикне). Много може де се пише по тая тема - плюсове и минуси и на двата типа, но спирам, че стана дълго.
  bouquet До писане!

# 124
Обърквация, Eliona, Велмар и др. мамчета, които ще раждат в Шейново, имате ли някаква актуална информация за ситуацията в Шейново след излъчването на филма "Такъв е живота"? Аз наскоро разбрах от една моя приятелка, която роди там на 25 май, че наплива е станал още по-голям и лекарите са се поизнервили. Освен това през август щяли да останат само 12 лекари на работа, всички останали в отпуск.
Аз нямах твърдо намерение да ангажирам Ковачева, но сега като чувам каква е картинката - много пациентки, малко лекари - започвам да се убеждавям че трябва да си й платя. Вие какво мислите по този въпрос?

Аз мисля , че ако се уговорите ще е най добре. Не е нужно да й плащаш веднага. Просто я питаш там ли ще е на тая и тая дата и дали ще поеме твоето раждане. Колко ще струва и тн. И това трябва да се направи поне месец и половина преди самото раждане за да имаш време да отреагираш, ако случайно на Ковачева и се ходи на море август Simple Smile
Аз мисля на следващата консултация с Велев (22.06) да говоря с него за точна дата на раждането когато на него и на мен и беба ще е удобно Simple SmileМакар че сега се сетих за Джонгова... в Тина Киркова. Бе имам да помисля още по въпроса Sad(Но едно знам със сигурност: уговорка предварителна задължително трябва да има.
 То наплива не е от значение, стига да имаш уговорка със самия доктор. Аз обаче се чудя за VIP стаите и тн. Дали тези услуги са се променили и как стои положението при тях. Предварително ли си запазваш...Някой има ли информация?

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 13:55 от Обърквация

# 125
  • София
Пак моя милост, съжалявам, но да кажа че и аз съм за Шейново. Относно отпуските - питах моя (Станков), кога ще излиза и той каза, че ще е евентуално тогава, но още не знае  Rolling Eyes Ако се случило така, ще ме "предаде" на негов колега, много добър бил. И на мен не ми се иска да стане така, но което е най-добре за бебчо - предпочитам да почакам, ако устискаме дотогава, отколкото да го вадим по-рано!  Praynig
За колички - не съм решила нищо. Като се знам колко лесно избирам, не ми се мисли  ooooh! На мен ми харесва тази, дето Симон я е купила, има я на снимка в албумчето, но е доста светличка и се чудя дали няма да се цапа много.
А, и още нещо да питам - утре някоя от вас мсили ли да ходи на протеста?
Извинявам се! Няма повече да пиша днес!  Blush Хубав ден и се пазете!   bouquet

# 126
  • Sofia
Аз твърдо съм решила да си ангажирам лекар, но още се чудя кой.  Thinking  Имам приятел, който работи в Шейново,(не искам да раждам принего, защото пир приятели не е препоръчително...) и ще го разпитам за ситуацията през м. август и отпуските и ще пиша.

# 127
здравейте, момичета! и аз да се подпиша тук!
знаете ли сайт на маг енгланд, че не мога да намеря та да разгледам количките

# 128
Здравейте и от мен,
както винаги се включвам от дъжд на вятър...
Изчетох тази и миналата и тази темичка и ми стана много мъчно за момичетата, които изгубиха бебчетата си Cry Зная, че каквото и да кажа, няма да донесе утеха на никой, но искам да им пожелая много кураж и завръщане в Отчетните след някой и друг месец...

Tedi79, аз се чудя и ако времето е човешко и съм добре, може и да отида утре до центъра за протеста. Ако се съберем групичка бременни, може да си направим среща там. Със сигурност този протест ми се вижда смислен.

Моята бременност, засега върви нормално, бебето шава доста осезаемо, а с него и коремът ми. Вчера си купих най-после желязо, за да си вдигна хемоглобина за предстоящите изследвания в края на месеца. Направихме някои покупки, най-голямата от които е дървената кошарка, която обаче ще си стои на кашони до раждането на бебето.
За количка засега се колебая между Бертони и Чиполино, но честно казано не съм разглеждала много. Още не сме измислили име на бебето.

Интересно ще ми бъде какво мислите за кърменето. Аз четох доста и след всички разкази за болки, бучки, рагади така се наплаших, че вече не знам... Sick

Поздрави на всички, почивайте си, Lorexa и останалите момичета с контракции, трябва да удържите фронта още поне няколко седмици.  Peace

# 129
  • София
Дравейте момичета,
Tedy84 и Lorexa пожелавам ви да нямате повече такива неприятности, както и на всички пожелавам безпроблемно продължение на бремеността.
Tedy84, скоро ще си идвам в Асеновград  wavey. Ако искаш да се видим на кафе или за разходка?
Дано Emelle да пише скоро и да ни зарадва, че е добре и всичко  енаред.
Аз за контракциите пия Но-шпа и Магне Б6 и тази комбинация ми помага определено.
При мен новините са добри засега - ниската плацента се е вдигнала нагоре. Доки , които по-принцип е мълчалив, беше впечатлен : "А колко му е голяма пишката и как му стърчи като на магаре" , а аз напрево паднах от смях като го изръси това   rotfImbo
Относно количките  ooooh! изобщо нямам идея каква ще купуваме, затова чета с интерес другите какво казват.
Да пишем коя болница сме избрали е много добра идея.
Аз засега съм избрала М.дом и д-р Гунев, ако се съгласи да поеме раждането. Нашият татко държи да присъства на раждането  Blush . Той иска да участва във всичко - не пропуска прегледи, консултации, навсякъде е с мен, много е грижовен   Two Hearts .
Не знам кое раждане да предпочета - слушам убедителни доводи за вредата и от двата вида - например моя приятелка, която роди преди половин година категорично заяви, че второто ще го ражда със секцио, понеже сега така и бяха нацепили дипето и раната не можеше много дълго да се затвори, много бавно зараства после, тя поне месец не можеше да си седне на дупето, да не говорим как е ходила до тоалетна  Confused, и каза, че чувствителността на дупето и се е загубила и т.н. И какви ли още не доводи против нормалното раждане изчетох по форумите, както и обратното - против секциото. Та се чудя и се мая. Някои лекари пък са категорично против секциото, други пък ти го препоръчват с широка ръка, абе толкова се обърках вече......  ooooh!  Thinking
Пък и аз взех да се притеснявам за раждането  да не е преждевременно, дали всичко ще бъде наред. Май колкото повече приближава времето , толкова повече ще се притесняваме ....
Ох, дано , дано оттук нататък да пишем само хубави неща и да има само радостни новини Praynig
Спирам, че се олях направо. Целувки за всички  Flowers Sunflower

# 130
ellenka, може да разгледаш моделите на MAG England на сайта на магазин ШТЪРКЕЛ: http://www.shtarkel.com/

# 131
Здравейте и от мен.
Добре дошли на новите мамчета. Laughing
Мами,с тези контракции като ви чета започвам да се плаша.И аз като се поуморя започва да ми се свива корема и усещам нещо като спазми.Май ще трябва да се позамислим за повечко почиване,Че аз хич не мога да се свъртам на едно място.
Вал и моята докторка ми препоръча секцио.Дори откакто ми каза си мисля само за операция .Този месец като отида при нея на преглед ще го уточним допълнително.
Дано при emelle всичко е наред.
Чао!ицелувки на големите  коремчета  love001

# 132
Здравейте и от мен  bouquet

Относно раждането, според мен всеки лекар има различно мнение, затова ще се доверя изцяло на моята лекарка. Напоследък и мен започва да ме хваща параноя за преждевременно раждане и постоянно се притеснявам да не ми изтекат водите... #Crazy

Забравих да ви попитам нещо, което мъниччччко ме притеснява -- на ехографа се видя, че плацентата ми е със зрялост 2 степен и дори отива към 3, но лекарката ми каза да не се притеснявам, защото при Доплера всичко е наред..при вас каква е зрелостта на плацентата?

Целувки от мен и се пазете Hug

# 133
Здравейте, мамчета! Simple Smile
Добре дошли на Aila и Kabiv и от мен!   bouquet
Tedy84, почивай си вкъщи, но ако не мине, по-добре полежи наистина в болница, защото с това шега не бива, а и наистина е хубаво /да не кажа задължително/ да те прегледат за разкритие.
Lorexa, за теб не знам как ще стане наистина номера с почивката покрай малката Алиса. Стискам палци след прегледа нещата да не се окажат толкова страшни, но ако се налага и ти е по-добре да си под наблюдение някой и друг ден. Доктора ще прецени най-добре, ти само го слушай! Wink
Дано и с emelle всичко е наред!
Нашия бебчо слуша засега, рита и беснее, но не създава проблеми... За разлика от батко си! Обикновено ходим по разходки, градинки - да играе с децата, но сега се наложи и излизахме по магазините тук във Варна да му купя сандалки. И се побърках! То не беше гонене, бягане... И майка ми беше с мен, но кой може да го стигне? Тя - пенсионерка, аз - с големия корем... Ужас, много е палав наистина, не му спира и устата - хиляди въпроси... и вече хич не се виждам как ще се справям... Мен отсега ме хваща вече следродилната депресия... Wink Но да е жив и здрав, обичам си го повече от всичко на света! А и нали казват, че палавите деца са по-интелигентни, с това се успокоявам... Simple Smile
Момичета, някоя от вас мъчат ли я киселини? Аз отново не мога да спя - като легна и направо ми се връща храната. Спя, подпряна на възглавници, в полулегнало положение /ако това може да се нарече сън.../ и пак същото.
За раждането - аз съм твърдо ЗА нормалното раждане, но с епидурална упойка. Дълго е за обяснение защо, но имам пълно доверие на моя доктор, който ме е съветвал за това /работил е в Германия/. Родих така сина си, въпреки, че беше трудничко - 4кг. бебе, увито около вратлето с пъпната връв. Имах болезнен оток, бях рязана допълнително, с не знам колко шева, не можех и аз да седна на дупето си.. Но минава, сега няма и следа от това, а матката ми се прибра още в родилния дом. Знам, че за детето е по-добре нормалното раждане. И какво е това за секциото, че е "по-цивилизован начин за раждане"??? Мисля, че така им е по-лесно и по-сигурно на докторите, затова дават такива съвети...
Отвори се въпрос и за кърменето - отново ЗА! Няма нищо страшно, болките са само в началото, по-досадно е изцеждането, но няма как... Изписано е мноооого по въпроса де. Всеки си решава сам!
И за количката - ние сме се спели на Маг Ингланд Принцес.
Това е засега, милички, че пак стана мнооого дълго! Съжалявам!
Приятен ден на всички и ще следя за новини от момичетата с проблеми!

# 134
Оххх... забравих да питам..
Момичета от Варна, чудя се дали да не отида да ме видят на ехограф докато съм тук и ще ви помоля за съвет при кой доктор... Мисля, че ще стане много времето от предния преглед / на 10-ти май/ до прибирането ни в Пловдив началото на юли. След няколко дни ще си пусна изследвания, но май е по-добре да ме види и някой доктор... Уж няма място за притеснение, но знам ли?

Общи условия

Активация на акаунт