Отговори
# 135
  • София
Здравейте,
на новите мами добре дошли!
Tedi84  и Lorexa ,пазете се! Надявам се всичко да отшуми.Аз също пия Магнерот от няколко седмици.Да си призная страх ме е от тези контракции. Ходих на лекар, всичко е ОК, надявам се до края.
Относно болницата, смятам да раждам в Майчин дом, нормално.
Количка не мога да избера още, но не съм тръгнала сериозно на пазар.
Honey,аз смятам да кърмя бебето си, това е най-добрата храна за него, а и е по-удобно за майката.
Divas, и аз имам ужасни киселини, спасява ме чаша студено прясно мляко.Опитай!
Хубав и усмихнат ден на всички Simple Smile

# 136
  • В ЛЮтеницата
Pouh и аз ще раждам при Вяра Джонгова в Тина Киркова. Още не знам как искам - аз съм от най-страхливите - припадам на всяко взимане на кръв до сега, но като ме види докторката на консултация - все казва, че все по-сигурно вървим към цезарово и изпускаме ВИП залата (тя е само за нормални раждания). Това е, защото съм много дребна - 152, а корема ми вече е огромен - 15 кг съм наляла (за съжаление не само в него) и ужасно ми тежат. Бях 44 кг преди да забременея и краката ми сега едвам ме носят. Но пък ми пораснаха краката Laughing и вече нося женски номер обувки 35  newsm44 . Мъжа ми беше много смешен, когато го изнанадах - качих се на един стол за да стигна тенджера от горните рафтове и той като ме видя тръгна да ме сваля - хваща ме под мишниците и изведнъж очите му станаха огромни като котлони  #Shocked и каза: леле, не се бях подготвил за такава тежест и за малко да те изпусна.
Аз вече не ходя на работа и ще мога и да пиша, защото досега предимно ви четях, а вие сте толкова сладкодумни, че не пропускам нищо!

# 137
  • София
Здравейте момичета!
Първо стоп на всякакви мисли за контракции при тези, които ги нямат, няма да си внушавате и да се страхувате, мислете си за хубави неща, моляяяяяяяяяяяяяяяя ви!
Прочетох, че една от вас, май беше Снежко си гали коремчето при контракции, не го прави, галенето на корема ги предизвиква, може наистина да поставяте ръка на корема, но не го поглаждайте и галете! Ако не ми вярвате, консултирайте се с вашите акушер-гинеколози!
Аз също съм разглеждала количките на ТСМ, но те са произведени за Германия и някои от стоките на ТСМ са правени точно в "дръпнатите" страни, шеговито го казвам, а не да обидя някого! Така че незнам количките дали не са правени точно в Китай! Никога няма да забравя как един път докато разхождах Мишето в русенския парк, една майка с триколка остави за момент бебето, което беше някъде на около 7-8 месеца, то се опита да се изправи и триколката падна назад! От тогава съм на мнение, че такава количка не ми трябва! Моята е с 4 колелета и с комбиниран кош, освен това се полюшва коша и това много ми помагаше в периода, когато Мишето пищеше от колики, вкарвах я в стаята където спяхме, слагах найлонови торбички на гумите да не ги бърша постоянно и готово!
Сега за секциото - не е задължително да повръщате след него, то си е различна реакция на упойката, аз лично не съм, но ако не е належащо, не бих ви препоръчала, само от мода сега да го правите, истина е това за срастванията, истина е, че много ме боля след операцията, това ги го казва човек който никога не вика и не припада и стиска зъби до последно, зависи и от прага ви на чувствителност на болка все пак!!! Но това си е коремна операция, не е шега, мускулните влакна не се срещат както преди среза и т.н. Вал-Стеф, ами ако си от жените, които раждат за 1 час? Не казвам, че е така, но го допусни! Вие ще си прецените момичета, наистина сериозен момент ни предстои! Успех на всички ни!

# 138
Здравейте мами  ! От  нощеска и аз получих контракции и доста чести болки , но започнах да пия нош-па и магнерот и малко ми попремина. И аз изпитвам ужас от преждевременно раждане. Напълно разбирам мамите с проблемите, защото моите са от самото начало.
Velmar , направо сам удивена от снимките ти от морето . Ти направо си като фиданка, особено с онова черно панталонче на плажа.
Относно количките  , не ми харесват триколките, защото е много малко седалището. Това е лично мое мнение. И от  други мами с опит знам , че като се купува трябва да се обръща дръжката , а не коша, защото е много по-удобно.
Довре дошли на новите мами!!!
Лека вечер и се пазете !!! newsm51 preggo

# 139
Погледнах списъчето с детски магазини и искам да добавя още един към него. Намира се на втория етаж на Търговския дом на "Овча купел" . Казва се Пакостник и поддържа електронен адрес  с он-лайн магазин -
pakostnik.com.  Според мен има хубави неща на нормални цени. Оттам си взехме кошарката и някои дрешки.  Simple Smile

# 140
На въпроса за начина на раждане - ще раждам секцио, поради медицински показания. При първата ми бременност бях сигурна, че ще раждам нормално, бях наизустла стадиите и честотата на контракциите, преносвах, правих индукцио и накрая след спукване на водите и липса на родилна дейност се наложи секцио. Така и нерзбрах какво е истинска контракция. Възстанових се много бързо и покрай грижите около бебо не помня да ме е боляло много.
Ако начина на раждане не се налага по медицински показатели, а е личен избор на жената, нейното решение е най-важно и най-правилно. Вече има достатъчно информация и за двата типа раждане, така че всеки може да прочете и реши кой е най-добрия за него начин.
За кърменето съм ЗА, но не на всяка цена. Просто има случаи при които не се получава. В моя частен случай с пет килограмово бебе и мастит не се получи.

# 141
Здрвейте момичета!  Hugчестит празник на вас и на вси4ки неродени беб4овци в шаващите корем4етаМОята бебка ме поздрави сутринта рано-рано с подритване GrinningДано денят е хубав и лъ4езарен!Една приятелка днес ще ражда Praynigи много се вълнувам...
Сега ще се опитам да се включа с отговор по дискутираните темите.
относно раждането в Шейново и засиления интерес след филма по БТВ- не мога да преценя Rolling Eyesдали има по-голям наплив от желаещи да раждат там.ЛЕкарите е нормално да са в отпуск по това време на годината,но...нали не мислите 4е болницата ще разреши вси4ки лекари вкупом да тръгнат на по4ивак и да осане екип- минимум WinkТо си има правила за тая работа.Не зная колко лекари ще останат на работа август месец,но...мен ме вълнува само моя.От 15-и съм му дала"зелена светлина" за по4ивка,така 4е- до тогава трябва да родя Crazy
Анди,относно зрялостта на плацентата- при последния преглед в понедленик във Фемина са ми написали 4е моята е с 1-ва степен на зрялост,макар 4е 2 седмици по-рано моя доктор ми каза 4е е е1-ва-2ра newsm78Те си знаят.Наистина в този период в който се намираме е нормално ве4е да зрее.Но с каква степен- това преценяват лекарите.Щом ти е казала че вси4ко е наред- не се притеснявай.
ПО въпроса с коли4ките- аз не съм съгласна съвсем с мнението за обръщането на дръжките.НЕ мисля че е 4аааааааак толкова важноВ мпя слу4ай,съобразявайки се с много други критерии,това няма да бъде спазено.Както ве4е казах,коли4ката която искам трябва да е с 2 отделни дръжки и сгъване на "чадър".Така 4е- поне за това няма да мисля- - просто нямам избор. Rolling Eyes
Ами - това е за сега от мен!Хайде- по-късно пак ще пиша.сега ще се опитам да се разсъня 4е тази нощ почти не спах. ooooh!

# 142
  • у дома
Добро утро мами  newsm03

Цитат
честит празник на вас и на вси4ки неродени беб4овци в шаващите корем4ета
  newsm51

Нашата бебка също ме поздрави сутринта рано-рано, напоследък всяка сутрин ме подсеща, че е време за ставане  newsm62
Относто раждането, аз ще съм в Св.София при моята си докторка. другата седмица на консултацитята ще говоря с нея, кога мисли да излиза отпуска, за да преценим дали преди това или след това. ще видим и какво ще ми препоръча лично на мен за вида раждане, аз лично нямам претенции. както дойде.  newsm03
за количките не мога да се включа в дискусията, поради простата причина, че ние нямаме да купуваме количка. вече са ми дали една лятна, на ТСМ е. отделно ще ми дадат още една, която е всесезонна  newsm10 Относно кърменето, надявам се да мога да кърмя. смятам, че е най-добре за бебето   smile3521
от две седмици и на мен започнаха да ми отичат краката и глезените ми стават едни такива "красиви"  Weary
в понеделник съм на първа проба за тоалета за сватбата  newsm68  нямам търпение вече, а и ще падне едно търсене на обувки, не ми се мисли  smile3506
май стана дълго, извинете ме, отплеснах се  smile3505
Мами, пазете се и си почивайте повече. Моля се за всички нас и юли-август-септември да си имаме едни прекрасни и здрави бебчета  newsm17  smile3525

# 143
  • у нас
 baloni baloni baloni baloni baloni
ЧЕСТИТ 1-ВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ КАКИ,БАТКОВЦИ И НЕРОДЕНИ БЕБЧЕТА
 baloni baloni baloni baloni baloni
Добро утро момичета.Днес отново сме раннобудни Simple Smile
Относно количките,искам да кажа,че триколките на ТСМ са много леки и лесно се обръщат назад(както беше писала Mama Igi ),особено,когато бебчето е още малко и лекичко.Моята кума има такава и знам от опит за какво говоря.За новите модели на Чиполино,нищо не мога да коментирам,но преди 3 години съм ползвала 2 модела техни колички и бяха отврат.Първата се счупи много бързо,а втората(триколка)ми беше толкова тежка и неманеврена,че направих такива мускули,каквито не бих направила и във фитнес салон jumpСега съм си взела количка на испанската фирма JANE.Знам,че ги има в магазин Премама в София.Аз си я купих от една мама за 220лв.Количката е почти нова и в перфектно състояние,а и спестих има-няма 800лв и път до столицата  Hands Thumbsup.Има зимен кош,който се маха и се поставя летнияи общо тежи около 8,5кг.Което е супер.
За кърменето--и аз съм ЗА,но не съм добър пример за това.Кърмила съм каката само някакви си 40 дена и то със сто зора FlushedИмах много кърма в началото,която секна точно за 2 дена.
За раждането,както вече съм писала,смятам живот и здраве да родя отново нормално с епидурална упойка  Hands Thumbsup.Вчера питах доктора ми дали ще е готова частната му клиника до Юли,но и той не е сигурен дали ще стане.Ако не е ще раждам във Весела (пак при същия доктор)и ще съм във ВИП стая.
А сега за вчерашния преглед.Не ме гледаха гинекологично.Само на ехографа и на кантара.Бебчето е момиченце на 100%.Тежим 1,400кг,отговаря си на седмиците,заела е предстартова позиция т.е. с главичката надолу(но тя е така от преди месец и половина де) и слааааадко,слааааадко се прозяваше Two Hearts.Явно и на нея и е скучно вече.Налага се да увелича Магнерота на 3 по 2 и Гинепрала както до сега 4 по1.След 15 дена отново съм на преглед,тогава ще е гинекологичен и ще видим как вървят нещата с разкритието Satisfied
emelle още не е писала Tired Face.Какво ли става с нея?Чак я сънувах тази нощ.
Ами това е от мен мами и извинете,че пак стана доста дълго.

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 09:28 от Lorexa

# 144
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАШИТЕ СЛАДКИ БЕБЧЕТА ПОДРИТВАЩИ НИ КОРЕМЧЕТАТА! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА КАКИТЕ И БАТКОВЦИТЕ КОИТО ЩЕ ПОМАГАТ НА МАМА! Tada

Нашия татко се сети тази сутрин да поздрави бебчето за празника и то го подритна за благодарност. newsm44 Много му се радва милият.

По въпроса с количките - и на мен ще ми дадат запазена комбинирана Baby Max, с четири колела, сменяща се дръжка и възможност да се люлее столчето. Така че ние ще си купим само лятна и то другата пролет,защото са по-леки.
За раждането - аз ще раждам във втора градска болница в Пловдив  и се надявам на нормално раждане. Консултацията ми я води д-р Карагьозан, но незнам дали ще се уговарям и за раждането.

Lorexa надявам се че при теб всичко е наред и ще успееш да почиваш малко повече.  Praynig

emelle наистина не е писала тези дни. Дано всичко и при нея да е наред. Praynig

Лек ден на всички и погалете тумбачетата за празника. preggo

# 145
Честит празник на всички бебоци, батковци и каки и за всички,които са запазили детското в душите си!!!
 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51
Лорекса, почивай си повече, не ти давам да ме изпреварваш! Ще раждаме заедно Wink

# 146
  • у нас
Лорекса, почивай си повече, не ти давам да ме изпреварваш! Ще раждаме заедно Wink
Слушам и изпълнявам newsm08
А тебе защо те няма в списъка ни?Хайде бързо да се отчетеш и да те включат.

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 09:53 от Lorexa

# 147
Здрвейте момичета!  Hug честит празник на вас и на вси4ки неродени беб4овци в шаващите корем4ета
Нашата бебка също ме поздрави сутринта рано-рано  newsm32 , напоследък всяка сутрин ме буди в 7:00ч, а преди това ме буди задължително в 4:40ч, явно вече и стана навик.
Относто раждането, аз ще съм в Габрово, но все още се чудя за доктора защото мисля да раждам с секцио а този при които съм сега Д-р Ангелов завеждаш на болницата е за нормално раждане и ако не се разберем до края ще го сменям. 
за количките   1stroller аз все още се двуумя мислим да е  на ТСМ както казвате е лека, а след това гледах Чиполино те пък са много тежки, отделно ми се ще  да е една всесезонна и за сега въпроса е настрани като родя тогава ще купувам количка.   

Мами, пазете се и си почивайте повече. Аз съм в болнични и не ходя на работа. Моля се за всички нас и да си имаме едни прекрасни и здрави бебчета .   

# 148
  • Пловдив
Честит 1 юни на всички дечица, настоящи и бъдещи, да са живи и здрави и много, много щастливи Hug
Лорекси, дръж крачетата още поне 2 месеца... А, и искам да те попитам за частната клиника - къде ще се намира тя - и за д-р Минев ли става въпрос? Praynig ако научиш нещо и тя отвори врати през юли, живот и здраве, сподели, много искам да отида там.
Що се отнася до количките - кой знае какво качество от Чиполино не може да се иска, все пак това е китайска стока. Вчера бях до склада им - имаше една триколка - Дексия- 270 лева /за сравнение, другата триколка беше със 100 лв. по-евтина, а изглеждаше почти по същия начин, а да не говорим за по-старите модели/, та момичето каза, че била много здрава, и имало голяма разлика от изпълнението на един модел до друг. та, ако ще купувате от тях - задължително питайте от какво е направена и доколко е здрава... все пак китайците може да имитират добре / на външен вид/, но като качество, един господ знае.

# 149
  • у нас
luba_rizova ,здравей и добре дошла при нас.
За клиниката--да,за д-р Минев става въпрос,но както вече писах,аз вчера бях при него и го попитах къде ще раждам(което при мен ще е най-вероятно 23 или 24 Юли).Той ми каза,че не е убеден дали ще е готова клиниката до тогава и ако не е,ще съм във Весела,но мен това не ме притеснява,защото аз не държа на мястото толкова,колкото на доктора,а и във Весела миналата година имеше ремонт и имат много хубави ВИП стаи.От една мама имам информация,че клиниката се намира на Пещерско шосе,между Новите хирургии и магазин Мега Марина.

Общи условия

Активация на акаунт